Zöldövezet, környezetvédelem

#Zöldövezet #környezetvédelem

153 db cikk a témában

#gyomirtó
2015.07.19.

Gyilkos gyomirtók és rovarölő szerek

Azok a szülők, akik kertjükben gyomirtót és rovarölő szert használnak, potenciális veszélynek teszik ki gyermekeiket. Egy tanulmány szerin, a vegyszerek leginkább rákos megbetegedések előidézői lehetnek.

#szépségápolás
2015.07.14.

Környezetbarát szépségápolás

A vizet ősidők óta használják szépítőszerként, a hidratálás fontos része a bőrápolásnak. A bőr szempontjából is a víz az egyik legfontosabb anyag, hisz ha minden rétegében optimális a víztartalom, akkor annak felszíne bársonyos, sima tapintású, s így az irha, a bőralja is rugalmas: a bőr tökéletesen hidratált, színe üde és hamvas lesz.

#nyaralás
2015.07.11.

Környezetbarát vakációzás

A turizmus az egyik legnagyobb forgalmú ágazat, mely nyáron különösen nagy intenzitással lendül fel. Az emberek többsége ugyanis a jó időben próbál meg kicsit kiszakadni a megszokott napi életviteléből, s feltöltődni energiával. Környezetünk azonban már kevésbé „díjazza” a kiruccanásokat. De miért is?

Környezetvédelmi Világnap: mik a környezetszennyezés következményei?
#környezetszennyezés
2015.06.05.

Környezetvédelmi Világnap: mik a környezetszennyezés következményei?

A környezetszennyezés nagyon sokoldalú probléma. Fontos, hogy felhívjuk a figyelmet fontosságára és aktualitására, mivel egyre inkább nyilvánvaló, hogy sokat fizetünk a civilizáció vívmányaiért, a technika fejlődéséért, és a felelőtlenségekért. Ma van a Környezetvédelmi Világnap: állj meg, és gondolkodj el, mit tehetsz környezeted védelme érdekében!

#ökológiai lábnyom
2015.05.29.

Csökkentsd az ökológiai lábnyomod: 11 tuti tipp

Ha szeretnél környezettudatosan élni, de szükséged van néhány ötletre, akkor segíthetünk. Sok egyszerű módja van, hogy gyorsan, egyszerűen és olcsón válhass tudatossá e tekintetben! Ne hagyd, hogy a költség vagy az időhiány megakadályozzon abban, hogy kisebb változtatásokat tegyél, amik hosszútávon óriási változást eredményeznek.

#környezettudatosság
2015.05.18.

Rekorddal zárult az idei TeSzedd! akció

Rekordmennyiségű, mintegy 2300 tonna szemetet gyűjtöttek össze a péntektől vasárnap délutánig tartó országos TeSzedd! akcióban.

#környezetvédelem
2015.04.26.

Évi 8 millió tonna műanyag kerül az óceánba

A tudósok először számszerűsítették a műanyag hulladék mennyiségét, ami évente az óceánba kerül. Ez körülbelül 8 millió tonna - és arra figyelmeztetnek, hogy ez a mennyiség a következő évtizedben a tízszeresére is nőhet, hacsak nem fejlesztjük globális szinten hulladékgazdálkodás gyakorlatát.

10 dolog, amit megtehetsz a környezetedért
#környezetvédelem
2015.04.07.

10 dolog, amit megtehetsz a környezetedért

A környezetvédelem nem csak a felnőttek dolga! A Földet és a környezetedet, ugyanis valószínűleg te tovább fogod használni, mint a szüleid! Most 10 egyszerű és olcsó praktikát mutatunk be, amellyel te is tehetsz a környezeted védelme érdekében!

#fürdősó
2015.04.01.

Csak lazán: készíts relaxációs fürdősót!

Most, hogy tavasz van és egyre több időt töltesz kint a szabadban, esténként bizonyára gyakran érzed, hogy jólesne fáradt tagjaidat egy kád vízben, némi nyugtató, illatos fürdősó kíséretében felfrissíteni.

#zöld tippek
2015.03.18.

Zöld tippek: hogyan spórolj mindössze 10 perc alatt?

Úgy gondolod, hogy nincs időd vagy pénzed zölden élni? Gondold át: kevesebb idő alatt, mint amennyi ahhoz szükséges, hogy elbicajozz a suliba, vagy, hogy megmelegítsd a vacsorád, nem csak az ökológiai lábnyomodat csökkentheted, de még némi pénzt is megtakaríthatsz!

#élelmiszer
2015.02.10.

Te tudod mi minden rejtőzik ételeid csomagolásában?

Olyan vegyi anyagok szivároghatnak bele az ételbe a különféle csomagolóanyagokból (konzervdobozok, palackok), melyek stimulálni vagy utánozni tudják az egyes emberi hormonokat, és más problémákat is okozhatnak. Nem árt, ha tisztában vagy némiképp a dologgal...

#biodízel
2015.01.13.

Tudj meg többet a biodízelről!

A globális felmelegedés, a környezetvédelem és a túlnépesedés problémái fokozzák a biohajtóanyagok iránti igényt. Az alternatív üzemanyagok közül a biodízel előállítás volumene a legnagyobb Európában.