nyár
#Zöldövezet

Itthon nyaralni jó: Debrecen

2012.07.08.
2 perces olvasási idő

Elérkezett a várva várt vakáció. Mindenki pakol, készülődik vagy esetleg még csak tervezi a nyári kiruccanást. Néhányan a horvát tengerparton, vagy a francia riviérán nyaralhatnak, de hova menjen az, aki marad itthon, Magyarországon? Nekik sem kell aggódni, mert rengeteg lehetőség és program várja az érdeklődőket az ország számos régiójában és városában.

A KamaszPanasz összegyűjtötte a legjobb városokat, a legérdekesebb helyeket, és a legszórakoztatóbb programokat, amelyet új sorozatunkban mutatunk be. Legyen az családi vagy baráti nyaralás, reméljük mindenki megtalálja a számára megfelelőt. Az első helyszín Debrecen.

Nagytemplom, egyetem, Virágkarnevál, Déri múzeum, Nagyerdei Stadion - a legtöbb embernek ez ötlik az eszébe, amikor a városra gondol. Ám a nyár és maga Debrecen is sokkal több színes és érdekes programot tartogat ennél.

Nyári programok

Fotó: debrecen.network.huAz immár hagyományosnak számító Campus fesztivál a fiatalok kedvelt szórakozása – idén július végén rendezik meg. A fellépők között lesz az Apocaliptica és a N.O.H.A. Zenekar, valamint számos hazai és világhírű zenekar, a legkülönbözőbb stílusokat képviselve.

Július 25-e és 29-e között huszonötödik alkalommal rendezik meg Debrecenben a Bartók Béla Nemzetközi Kórusversenyt és Folklórfesztivált.

A július 28-29-ei hétvégén a gasztronómia szerelmesei számára tartogat meglepetést a város: Debreceni Mézeskalács Fesztivál lesz a Medgyessy Ferenc Emlékmúzeumban.

Augusztus 5-e és 15-e között a Debreceni Nyári Színházi Esték csalogat egy kis kulturális kikapcsolódásra, ezzel práhuzamosan pedig (augusztus 6-12) Városházi Zenés Estéken szórakozhat a közönség.

Az augusztusi rendezvények közül ki kell emelni az évtizedes hagyományokra visszatekintő Debreceni Virágkarnevált (augusztus 15-21), amelyre minden érdeklődőt szeretettel várnak. A program nagyszerű lehetőség a többnapos kikapcsolódásra, ilyenkor a város számos szállodája, vendéglátó egysége kínál akciókat, vagy kedvezményes nyaralást. Érdemes időben foglalni!

Egy kis kikapcsolódás

A Strandfürdő, illetve az Aquaticum vízipark remek családi program kicsiknek és nagyoknak egyaránt. Számos kedvezményt, családi és diákjegyeket ajánl a fürdő, így bárki megtalálhatja a számára megfelelőt. Rendszeres zumba és vízi-aerobik órákat is tartanak itt, amelyre a strand használóinak a belépés díjtalan.

A múzeumok unalmasak - állítják a kamaszok, és néha bizony joggal. Ám ez nem mondható el a MODEM-ről, amely egész nyáron változatos kiállításokkal és érdekes, fiatalos programokkal kecsegtet. Még a művészet nem kifejezett kedvelőinek is érdemes ellátogatni ide.

Családi vagy barátokkal való nyaralás alkalmával is jó program lehet a Nagyerdőn található állatkert meglátogatása. Itt nemcsak különleges és érdekes állatokat ismerhetünk meg, de egyúttal egy igényesen kialakított parkban is sétát is tehetünk.

A város nevezetessége a Zsuzsi vasút. Az erdei kisvasúttal Hármashegyaljáig, a népszerű kirándulóhelyig lehet utazni.

Debrecentől nem messze is remek programokat és utazási célpontokat találhatunk: a hortobágyi kilnc lyukú híd, a hajdúszoboszlói gyógyfürdő és Látóképi tó remek programokat tartogat minden látogató számára.

(GY. R.)