Zöldövezet, környezetvédelem

#Zöldövezet #környezetvédelem

153 db cikk a témában

Hatékony energia- és vízmegtakarítás a ház körül
#energia
2022.10.08.

Hatékony energia- és vízmegtakarítás a ház körül

Manapság egyre többet hallunk a globális felmelegedésről és a fenntartható fejlődésről. Az energiát nemcsak pazarlóan, hanem okosan is fel lehet használni. Íme, néhány hasznos tipp, amivel a pénztárcánkban is több marad, és a környezetet se szennyezzük túlzottan!

Figyelem, ez zöldre festés!
#festék
2022.09.15.

Figyelem, ez zöldre festés!

A Tudatos Vásárlók Egyesülete ismeretterjesztő médiakampányt indít és ezzel támogatja azt, hogy a fogyasztó képes legyen kiigazodni a zöld, natural, fenntartható, öko, karbonsemleges és hasonló, sokszor félrevezető állítások tengerében.

A rágógumi káros a környezetre
#rágógumi
2022.08.18.

A rágógumi káros a környezetre

Ha benyúlunk a pad alá a suliban, ott van. Ha leülünk egy padra a parkban, a ruhánkba ragad. Ha a járdán sétálunk, a cipőnkre tapad. De valójában belegondoltunk már abba, hogy a közkedvelt leheletfrissítő nem csak számunkra, de a környezetünk számára is igen kellemetlen és kedvezőtlen hatással van?

Hogyan válj tudatos vásárlóvá?
#vásárlás
2022.04.28.

Hogyan válj tudatos vásárlóvá?

Te mennyire vagy tudatos vásárló? Nem könnyű a kérdésre válaszolni, mert a tudatos vásárlás nem mindenkinek ugyanazt jelenti. Míg fogyasztóvédelmi szempontból kimerül abban, hogy nem hagyod, hogy becsapjanak, megkárosítsanak, addig környezetvédelmi szemszögből ennél sokkal többet takar a fogalom.

Diákok figyelem: így lehet a használt mobiltelefonból nyeremény
#újrahasznosítás
2022.04.26.

Diákok figyelem: így lehet a használt mobiltelefonból nyeremény

A Fenntarthatósági Témahét keretében használt elem, akkumulátor és mobiltelefongyűjtő verseny indul általános iskolai diákok és iskolák részére. Az évről-évre egyre népszerűbb megmérettetésen tavaly országszerte 183 iskola vett részt, a diákok több mint 9 ezer mobiltelefont és e-kütyüt, valamint közel 23 ezer kilogramm elemet gyűjtöttek újrahasznosítási célból. Az idei verseny 2022. április 25. és május 25. között zajlik.

Mit jelent a biokapacitás?
#biokapacitás
2022.03.11.

Mit jelent a biokapacitás?

Nem tudom, hogy gondolkodtál-e már azon, miközben éled a mindennapi megszokott életedet, hogy mindaz, amit csinálsz, ahogy élsz: az étrended, a víz-, és energiafogyasztásod, a keletkező hulladék vagy ahogy közlekedsz, nyaralsz, dolgozol, pihensz, mekkora nyomot hagy a Földön?

Allergia a wifire?
#wi-fi
2021.12.07.

Allergia a wifire?

Noha még határozottan nem tudták bizonyítani, hogy az elektroszmog komolyan károsíthatja a szervezetet, néhányan ténylegesen rosszul lesznek, ha wifinek vagy egyéb elektromágneses hatásnak vannak kitéve.

A Z generáción múlhat a bolygó sorsa
#újrahasznosítás
2021.12.06.

A Z generáción múlhat a bolygó sorsa

A magyar háztartásokban keletkező újrahasznosítható hulladék több mint fele műanyag. Egy korábbi felmérés* szerint az emberek többsége tisztában van az újrahasznosítás fontosságával, azt azonban már kevesebben tudják, hogy nem mindegyik csomagolóanyag alkalmas a maradéktalan, gyors és költséghatékony újrahasznosításra.

#kutya
2021.11.17.

A hét kérdése: hol a helye a kutyapiszoknak?

Veszélyes hulladék vagy sem a kutyaürülék, ha az, hol a helye, ha nem, akkor nyugodtan dobhatjuk a többi szemét közé? Nem mellékes kérdések, amelyekre megpróbálunk választ adni. Egy biztos: megmozgattuk a különböző szakértőket.

Nyaralni készülsz? Van egy-két fontos teendőd előtte!
#nyár
2021.08.06.

Nyaralni készülsz? Van egy-két fontos teendőd előtte!

Ismerd és oszd meg az információkat a nyaralásodról - és most nem arra gondolunk, hogy azonnal posztolj egy képet magadról a Facebookra – ez valami sokkal fontosabb és hasznosabb. Mielőtt elindulnál, fontos, hogy leírd azokat a fontos címeket, telefonszámokat, amikre vész esetén szükséged lehet.

#klímaváltozás
2021.07.01.

A túlfogyasztás napja

Te tudod, mikor van a túlfogyasztás világnapja? Minden évben más időpontban - attól függően, hogy az emberiség fogyasztása mikor lépi túl azt a szintet, amit a Föld egy év alatt képes újratermelni, illetve a fogyasztásunkkal járó kibocsátást elnyelni.

Környezetbarát testedzés
#környezetbarát
2021.06.14.

Környezetbarát testedzés

Az életben, mint tudjuk, nem boldogít a pénz, sokkal fontosabb értékeink is vannak. Az egyik az egészséges életmód, a másik a Földünk megóvása az utókor számára. Miért ne tehetnéd egyszerre a kettőt?

#vegyszer
2021.06.08.

Rebeka kipróbálta: tippek a vegyszermentesség jegyében

Az ember sokszor nem törődik a szépségápoló szerek minőségével, és károsító hatásával. Sok ember ezen akarja megspórolni a pénzt, és bele sem gondol, hogy a vegyszerek és egyéb káros anyagok milyen súlyos problémát okozhatnak 10-20 év múlva. Ami a bőrön át felszívódik, az eljut a testünk minden részébe a vér útján. Elsősorban persze látható jelei lesznek a túlzásba vitt kencehasználatnak (például : ekcéma) , de akár rákos megbetegedés is lehet a vége.