Zöldövezet, környezettudatosság

#Zöldövezet #környezettudatosság

101 db cikk a témában

Mi legyen az üres üvegekkel? 5 kreatív tipp
#környezetvédelem
2023.09.11.

Mi legyen az üres üvegekkel? 5 kreatív tipp

Újabb egyszerűen elkészíthető ötleteket ajánlunk figyelmetekbe. Ezúttal az üres üvegek újrahasznosításához adunk néhány tippet. Próbáljátok ki ti is!

Az olívaolaj típusai
#olívaolaj
2023.08.13.

Az olívaolaj típusai

Az olívaolaj, amit Homérosz „folyékony aranyként” emlegetett, a reneszánszát éli napjainkban sokoldalú felhasználhatósága miatt. Helye van az egészséges táplálkozásban, gyulladáscsökkentő összetevői miatt a gyógyításban, valamint a testápolásban krémek és tusfürdők alapanyagaként.

Gazdaságos utazás kalandoroknak
#utazás
2023.05.30.

Gazdaságos utazás kalandoroknak

Tanuld meg, hogyan lehet könnyebben utazni mindkét értelemben: könnyebb poggyásszal és megmaradó zsebpénzzel. Olvasd el a gazdaságos utazás hét aranyszabályát.

Telefontöltés energiatakarékosan
#telefon
2023.05.23.

Telefontöltés energiatakarékosan

Bűn az, ha a telefonunkat vagy laptopunkat éjjel is rajta hagyjuk a töltőn? Mennyit változtat ez az energiafogyasztásunkon? Érdemesebb lenne reggel, az autóban tölteni az elektronikus kütyüket?

7 titok, melyet az eladók sosem fognak elárulni
#vásárlás
2023.03.22.

7 titok, melyet az eladók sosem fognak elárulni

A reklám csak egy módja annak, hogy minél több dolgot adjanak el. A lényeg máshol van, olyan apró titokban, amelyeket talán nem is sejtenél. Ahhoz ugyanis, hogy egy áruház minél több terméket adjon el, már külön szakértőket alkalmaznak.

50 dolog, amire jó a szódabikarbóna
#szódabikarbóna
2023.01.08.

50 dolog, amire jó a szódabikarbóna

A szódabikarbóna sütésen kívül több területen is felhasználható. Ez a természetes anyag, kevésbé ismert nevén nátrium-bikarbonát nemcsak a tortáid ízét javítja, hanem mérgező hatás nélkül, környezetbarát módon segít az élet számos területén (akárcsak a citrom és az olívaolaj).

Díszíts színes falevelekkel!
#ősz
2022.10.05.

Díszíts színes falevelekkel!

Ilyenkor ősszel nem tudom megállni, hogy össze ne gyűjtsek néhány lehullott falevelet. Szeretem, ahogy az avar zörög a lábam alatt, és szeretem a levelek színét. Tudom, hogy minden levél egyedi, és mindegyiknek története van. Csak azokat szedem fel, amelyek messziről odavonzzák a tekintetem.

Sulikezdés - Étkezz egészségesen és környezetbarát módon!
#suli
2022.09.13.

Sulikezdés - Étkezz egészségesen és környezetbarát módon!

Inkább ebédelj az iskolai menzán, ahelyett, hogy a büfében kapható egészségtelen ételeket választod. Sokkal olcsóbb, és a főtt ételeket nem kell felesleges csomagolóanyagokba tenni, mint például egy büfében kapható csokit, édességet, chipset.

#DNS
2021.09.29.

A Te DNS-ed mennyire változik?

Még a szennyezett levegő rövid ideig tartó belélegzése is olyan folyamatokat indít el a szervezetben, mely során egyes génjeink átprogramozzák magukat, annak érdekében, hogy elkerüljék a rák vagy más betegségek kialakulásának kockázatát.

#vegyszer
2021.06.08.

Rebeka kipróbálta: tippek a vegyszermentesség jegyében

Az ember sokszor nem törődik a szépségápoló szerek minőségével, és károsító hatásával. Sok ember ezen akarja megspórolni a pénzt, és bele sem gondol, hogy a vegyszerek és egyéb káros anyagok milyen súlyos problémát okozhatnak 10-20 év múlva. Ami a bőrön át felszívódik, az eljut a testünk minden részébe a vér útján. Elsősorban persze látható jelei lesznek a túlzásba vitt kencehasználatnak (például : ekcéma) , de akár rákos megbetegedés is lehet a vége.

#légi felvétel
2021.04.06.

A National Geographic Magyarországról forgatott

A National Geographic Európa a magasból című sorozatában bemutatja Magyarországot, mégpedig felülről! Lenyűgöző légi felvételeket láthatunk többek között a Hortobágyról, a budapesti háztetőkről, a Szigligeti várról, a Balatonról, a Bokodi-tóról és Szentkirályszabadjáról is. A Magyarországról készült epizódot levetítik harminc országban!

#szívószál
2021.03.02.

A műanyag szívószálak szennyezik a bolygót - és károsak az egészségünkre is

A műanyag szívószálak jól ismertek a súlyos környezeti hatásaik miatt, és gyakran kerülnek óceánokba vagy egyéb állóvizekbe. Ez a probléma több várost is érint (pl. Malibut, Seattle-t, Vancouvert), sőt még az Egyesült Királyságot is, ahol betiltották az egyszeri felhasználású műanyag szívószálakat.

#Valentin-nap
2021.02.14.

Kerüld a szokásos Valentin napot, mégis tedd boldoggá párodat!

Nem csak "Szeretlek!" feliratú plüssökkel fejezheted ki az érzelmeidet, ráadásul nem is hiszem, hogy az egészet a Valentin-naphoz kellene kötni. Miért nem mondhatnád el neki minden egyes alkalommal? Tippjeink segítségével megtudhatod, hogyan lépj túl a Valentin-napi giccshalmazon, bonbonokon és virágokon, és közben mégis kifejezd érzelmeidet – csak olvass tovább!

#ajándék
2020.12.15.

7 tuti ajándék tipp karácsonyra, ha már unod a tesód

A testvéri szeretet nem ismer határokat, de a türelem már igen. Ha serdülőként van egy kisebb tesód, biztosan megtapasztaltad már, hogy lehetetlen lerázni őket. Ez egyfelől megtiszteltetés, hiszen a szeretet és ragaszkodás jele, másrészt a nagy tesót tekintik mintának, amit másolnak. Egy kisöccs vagy hugi mellett nehéz megőrizni a határokat és a magánszférát, de, ha van mivel lekötnie magát, máris nyertél...legalább egy fél órát. (x)

#tenger
2020.06.21.

A tenger veszélyei

Erős hullámzás, sodrás, dagály, hirtelen változó vízmélység: mind jelentős veszélyt hordoznak magukban a tengeri fürdőzés során. A cikkünkben olvasható tanácsok betartásával elkerülheted a baleseteket!