Zöldövezet

#Zöldövezet

392 db cikk a témában

Kontaktlencse vagy szemüveg?
#szemüveg
2023.10.01.

Kontaktlencse vagy szemüveg?

A kontaktlencse hordásakor műanyaghulladék keletkezik. A csomagolás, amiben érkezik, a tisztítófolyadék doboza, a lencsék tartója, és maga a lencse is rövid idő alatt a kukába kerül. Mit tehetünk azért, hogy csökkentsük a hulladék mennyiségét?

Adományozd el a már megunt ruháidat!
#ruha
2023.09.27.

Adományozd el a már megunt ruháidat!

Az évszakok változnak, és ezzel együtt a ruháidat kinövöd, vagy már nem olyan menők. Ha észreveszed azt, hogy a család vagy baráti kör veled egyidős tagjainak ruhára van szüksége, és lenne mit odaadnod nekik, ne habozz és adományozd el a ruháidat a legegyszerűbb módon!

Melyik vízforraló éri meg az árát?
#vízforraló
2023.09.26.

Melyik vízforraló éri meg az árát?

Ugyan vizet tökéletesen lehet edényben is forralni főzőlapon, a vízforraló mára mégis sokaknak nélkülözhetetlen eszköz a konyhában. Esetében számíthatunk néhány extrára is, mint például a hőfokbeállítás, melegen tartási funkció, vízkőszűrő, melyekre egy konyhai edény nem képes.

Hol tartod a vitaminjaidat?
#vitamin
2023.09.24.

Hol tartod a vitaminjaidat?

A fürdőszobai gyógyszeres szekrényben vagy a konyhaasztalon tartod vitaminkészítményeidet? Könnyen lehet, hogy ez esetben már régen elvesztették hatásukat.

Az újrahasznosítás fontossága
#háztartási szemét
2023.09.20.

Az újrahasznosítás fontossága

Napjainkban egyszerűen nincs más lehetőség, az újrafeldolgozásé a jövő. Mindannyian tudjuk, hogy a háztartási szemét, amit nap mint nap termelünk, hatalmas mértékben szennyezi környezetünket, ezért erre muszáj megoldást találni.

Mindent a mosásról - egyszerűbb, mint hinnéd!
#mosás
2023.09.14.

Mindent a mosásról - egyszerűbb, mint hinnéd!

Meglásd, a ruha mosása nem piszkos munka! Az első számú titok, hogy hogyan is kell mosni, az, hogy nincs titok. Ebben a cikkben mindent leírtunk a mosásról, amit tudnod kell. Szinte minden ruhadarabon ott van a címke, hogy hogyan is kell tisztítani.

Mi legyen az üres üvegekkel? 5 kreatív tipp
#környezetvédelem
2023.09.11.

Mi legyen az üres üvegekkel? 5 kreatív tipp

Újabb egyszerűen elkészíthető ötleteket ajánlunk figyelmetekbe. Ezúttal az üres üvegek újrahasznosításához adunk néhány tippet. Próbáljátok ki ti is!

Kutyatartás és allergia
#allergia
2023.09.07.

Kutyatartás és allergia

Minden háziállat a bundájával apró molekulákat szór szét a levegőben, amiket allergéneknek nevezünk. Valójában nem számít, milyen rövid vagy hosszú a szőrük, sőt az sem, hogy milyen fajtájúak, hiszen mindegyikük okozhat allergiás tüneteket az arra érzékenyeknél.

Szívja vagy ontja a port?
#porszívó
2023.09.06.

Szívja vagy ontja a port?

A hagyományos vezetékes porszívók ma már különböző kivitelben, praktikus megjelenéssel és szuper színekben kaphatóak. Azonban leginkább mégis az számít, milyen jól tisztítanak. A Tudatos Vásárlók Egyesülete most segít kideríteni, melyik porszívóra számíthatunk leginkább ez ügyben.

Káosz a szekrényben
#szekrény
2023.09.02.

Káosz a szekrényben

Dugig van a szekrényed, és szeretnél egy kis rendet teremteni benne? Íme, néhány tipp, amivel helyet csinálhatsz szeretett ruháidnak.

Házi kedvencek: jelek, hogy betegség gyötri őket
#kisállat
2023.08.27.

Házi kedvencek: jelek, hogy betegség gyötri őket

Mivel beszélni nem tudnak, nem olyan könnyű felismerni, ha betegség gyötri a háziállatokat. Ha fáj vagy nincs rendben valami náluk, akkor azt leginkább viselkedésbeli változásokkal, esetleg más szokatlan tünetekkel tudják jelezni felénk.

Olívaolaj: mire jó a konyhán kívül?
#olívaolaj
2023.08.23.

Olívaolaj: mire jó a konyhán kívül?

A táplálkozási szakértők a végtelenségig tudják fokozni az olívaolaj dicséretét istenítését, a benne található rendkívül egészséges összetevők miatt. Ez az olaj gyakorlatilag meghódította az egész Nyugatot, arról nem is beszélve, mennyire elterjedt Keleten. De vajon mire használható az étkezésen kívül?

Ha a kutya a házba piszkít
#kutya
2023.08.17.

Ha a kutya a házba piszkít

Legyen szó fiatal vagy idős kutyáról, vagy egy középkorúról, biztosan sokan tapasztaltátok már, hogy hirtelen csak odapiszkít a szobába. Ez egyszer-egyszer oké, de ha ez rendszeressé válik, a gazdája számára igen kellemetlenné válhat. Cselekvésének rengeteg oka lehet...

Az olívaolaj típusai
#olívaolaj
2023.08.13.

Az olívaolaj típusai

Az olívaolaj, amit Homérosz „folyékony aranyként” emlegetett, a reneszánszát éli napjainkban sokoldalú felhasználhatósága miatt. Helye van az egészséges táplálkozásban, gyulladáscsökkentő összetevői miatt a gyógyításban, valamint a testápolásban krémek és tusfürdők alapanyagaként.

Legelterjedtebb gyógynövényeink
#gyógynövény
2023.08.09.

Legelterjedtebb gyógynövényeink

A természetben rengeteg olyan anyagot találhatunk, amelyekből szakszerű felhasználással készülő, mindenféle mesterséges adalékanyag nélküli gyógyító készítményeket tudunk előállítani. Ezek a sokszor elixírnek nevezett készítmények sokkal egészségesebbek, mint az adalékanyaggal teli társaik. Gondoljunk csak dédanyáinkra, akik kizárólag gyógynövényeket használtak gyógyításra.