Zöldövezet

#Zöldövezet

394 db cikk a témában

#csend
2012.04.27.

Voltál ma már csendben?

Csendeskabinok a köztereken, képzőművészek, motorosok és újságírók a kabinokban. A főváros tíz pontján csendeskabinokat állítanak fel, ahol mindenki kipróbálhatja, hogy milyen a valódi csend.

#Föld Napja
2012.04.22.

Föld Napja: miért fontos?

Ki mondta, hogy nem tudod megváltoztatni a világot? - hangzik a Föld Napja mozgalom jelmondata. Denis Hayes amerikai egyetemi hallgató 1970. április 22-én nagyot álmodott, és a Föld védelme érdekében elindított egy mozgalmat, amely mára már szinte az egész világra kiterjedt.

#net
2012.04.21.

Egy hét net nélkül: íme, az eredmények

Egy kissé őrült ötlettől vezérelve, egy hete arra vállalkoztam, hogy megpróbálok egy hétig net nélkül élni. Az élményeimet a "Rebeka Kipróbálta" blogon követhettétek nyomon, ahol leírtam mennyi nehézséget és gondot, illetve (ha hiszitek, ha nem) mennyi könnyebbséget okozott a net-mentes élet.

#környezetvédelem
2012.04.16.

Negyedik nap internet nélkül

Negyedik napját tölti internet nélkül Rebeka, aki hősiesen küzd önmaga és a megszokás ellen. A minap rádöbbent, hogy milyen nehéz lehet, ha egész nap egy szám motoszkál a fejében, ám azt nem hallgathatjuk meg.

#zaj
2012.04.08.

A zaj az erdőnek is árt

A környezetszennyezés egyik formáját jelentő zaj az élővilág egészét zavarja, nem csupán az ember szenvedi meg a zajártalmakat, mint azt sokáig hitték. A növényekre ugyan másként hat a sok decibel, de közvetett módon rájuk nézve is káros.

#környezetvédelem
2012.03.31.

Egy nap áram nélkül: Rebeka kipróbálta

A minap eldöntöttem (a Föld órája nevű megmozdulás által motiválva), hogy egy egész napomat áram nélkül fogom tölteni. Te belegondoltál, hogy mi mindent használsz nap mint nap, anélkül, hogy eszedbe jutna, mi mennyi áramot fogyaszt? Íme, a teljesen átlagos nap, megnehezítve.

#föld órája
2012.03.30.

Bírnád egy napig áram nélkül?

Egy óra áram nélkül, még könnyen megy, de egy teljes nap tévé, internet, és világítás nélkül, már nehezebb ügy. A Föld órája kapcsán arra vállalkoztunk, hogy kipróbáljuk, milyen lenne egy tini élete áram nélkül. A tapasztalatokat szombaton olvashatjátok a KamaszPanaszon.

#kutya
2012.03.05.

Kutyapiszok: hol a helye?

A társadalom két részre osztható, vannak a kutyások és a kutyanélküliek. Nekem nincs ebem, macskát tartok, ismerem minden gondját-baját és bűzét ennek a foglalatosságnak, mondhatni szenvedélynek. Ha kutyám lenne, a napi kétszeri sétáltatáshoz vinnék zacskót, kislapátot vagy zsebkendőt...

#állatkísérlet
2012.03.04.

Bizarr állatkísérletek: kenguru puki és társai

Abban mindannyian egyetérthetünk, hogy a tudomány fejlődéséhez szükség van kísérletekre. Néha azonban előfordulnak meglehetősen szokatlan, sőt, sokszor nyilvánvalóan felesleges, olykor egyenesen kegyetlen kísérletek is, melyeknek soha nem lett volna szabad megtörténniük. Az alábbiakban az állatokon folytatott bizarr kísérletekből állítottunk össze egy rövid listát.

#fényszennyezés
2012.01.25.

Nemzetközi fényszennyezés-felmérés hetedszer

Az idén hetedszer hirdetik meg azt a világméretű megfigyelési akciót, amelynek keretében iskolás csoportok és önkéntesek bevonásával mérik fel az éjszakai égbolt állapotát.

#sör
2011.11.22.

Sörösdobozokkal a környezetvédelemért

A környezettudatos életszemlélet része a megújuló energiaforrások – mint a szél vagy a víz - felhasználása. A napenergia hasznosításának egyik házilag is elkészíthető formája a sörkollektor, amely egyre nagyobb népszerűségnek örvend.

#tankolás
2011.11.08.

Alternatív tankolás: a pénztárcának is jót tesz?

Manapság már egyre több és több autó „fut” az utakon. Aki teheti, kocsival jár-kel mindenfelé, hiszen gyors és kényelmes. A megnövekedett autóhasználattal azonban a levegőbe jutó káros anyag mennyisége is jelentősen emelkedett. Mit tehetünk ez ellen? Néhány hasznos tanács segítségével te is közlekedhetsz környezetbarát módon.

#számítógép
2011.10.26.

Húzd ki a laptopodat – örökre!

Hogyan lehet kihúzni a laptopodat a hálózatból… örökre? Nem csak egy pár órára, amíg le nem merül az akkumulátorod. Bár kicsit macerás és némi előrelátást igényel, mégsem lehetetlen. Leírjuk, hogyan csinálhatod meg!

#wifi
2011.10.07.

A klímaváltozás kiütheti a wi-fit?

Tudom, ez prédikálásnak hangzik, és már belefáradtatok a klímaváltozási felhívásokba, de szerintem ez érdekelni fog titeket: az egyre csak melegedő Földön az emberek által kibocsájtott üvegházhatást okozó gázok befolyásolhatják majd a wi-fi jeleket.