Zöldövezet

#Zöldövezet

394 db cikk a témában

#pet palack
2011.03.08.

Hétköznapi veszélyforrás: a PET palack

Sajnos hazánkban a visszaváltható palackok és üvegek alkalmazása nem olyan népszerű, mint tőlünk nyugatabbra, és egyre jobban elterjednek a kényelmesebb, ám több veszélyt hordozó eldobható PET (polietilén) palackok.

#pet palack
2011.01.23.

Kreatív dolgok PET palackokból

Érdekességek a nagyvilágból, mire tudjuk használni PET palackjainkat, ha már megvettük azokat és nem tudjuk nem akarjuk eldobni az összeset a szelektív kukába.

#zuhanyzás
2010.12.29.

Hogyan spórolhatunk a zuhanyzással?

Egy fürdéssel akár 300 litert vizet használhatunk el, míg zuhanyzással ezt jelentősen csökkenthetjük 40-70 liter vízhasználatra.

#hulladék
2010.12.17.

Mit kezdjünk az elektronikai hulladékkal?

Több mint 5500 gyűjtőponton a lakosság térítésmentesen adhatja le feleslegessé vált elektromos eszközeit. 2010-ben az elektronikai hulladékok egyharmada kerül csupán visszagyűjtésre.

#cd
2010.12.09.

CD tokból karácsonyi ajándék

Használt CD-ből, DVD-ből Dunát lehet rekeszteni. Veszélyes anyag, tehát nem lehetne beledobni a kommunális hulladékok közé, de szelektíven sem tudjuk gyűjteni. Mit kezdjünk vele?

#klíma
2010.11.28.

Együtt az éghajlatváltozás ellen

Klímaváltozás, környezetszennyezés, globális felmelegedés. Ha érdekel Földünk jövője, és az, hogy mit tudsz Te magad is tenni a fenyegető veszélyek ellen, itt megtudhatsz több hasznos információt a témáról.

#macska
2010.11.28.

Hogyan gondoskodjunk a cicánkról?

Tudtad, hogy egy kis szőrös állat csökkentheti a vérnyomásodat, a szorongásaidat, a depressziódat? Vagy erősítheti az immunrendszered? Mint kiderült, az állattulajdonosok többet kapnak kedvenceinktől a szeretetnél.

#fém
2010.11.24.

A fémhulladék szelektív gyűjtése

A legjellemzőbb, fémből készült csomagolástípusok: italos alumíniumdobozok, alumínium csomagolófóliák, vas és alumínium konzervdobozok, üvegek záróelemei és kupakok.

#hulladék
2010.11.22.

Az italoskarton szelektív gyűjtése

A többrétegű italoskarton-dobozok családja a háromféle anyagtípusból készülő, úgynevezett társított csomagolóanyagok kategóriájába tartozik.

#állatvédelem
2010.10.04.

Védd az állatokat!

A Földünkről napról napra tűnnek el újabb és újabb állatfajok az ember tevékenységeinek hibájából, pedig egykor mind része voltak a Földnek. Az állatok pusztulásáért elsősorban az ember terjeszkedése által okozott károk felelősek.

#egészséges életmód
2010.09.12.

Tippek: így élj környezettudatosan és egészségesen!

A családunk és önmagunk biztonsága az életünkben majdhogynem első helyet élvez. Ezért most következő cikkünkben 15 tippet szeretnénk adni ahhoz, hogy hogyan éljünk egy szebb, biztonságosabb, zöldebb és tisztább világban!