Zöldövezet

#Zöldövezet

394 db cikk a témában

#áram
2010.09.08.

Áramtakarékosság - Akkor is fizetsz, ha be sincs kapcsolva

Egy átlagos háztartás készülékeinek készenléti fogyasztása éves szinten közel 2 hónapnyi villanyszámláért felel! A gyártók a termékek tervezésekor egyre inkább szem előtt tartják az energiatakarékossági szempontokat. A trend ellenére jelentős megtakarítás érhető el, ha figyelmet szentelsz a készenléti fogyasztás megszüntetésére.

#hulladék
2010.08.22.

Fémdobozból csodaszép virágok

Christine Eige grafikus művész. Filozófiája a fenntarthatóság, újrafelhasználás. Azt tartja, minél kevesebb hulladéklerakó van a világon, annál jobb!

#környezetvédelem
2010.07.11.

Építs várat WC-papírból!

Minden háztartásban akad papírtörlő és toalettpapír guriga. Sokan nem tudják ezt, hová dobhatják ki szelektíven. Bizony ha nincs a házban, vagy a környéken papírgyűjtő kuka, megy a kommunális gyűjtőbe.

#repülés
2010.07.04.

A repülés káros hatásai

A repülés környezetre kifejtett káros hatásai, a repülés biztonságát veszélyeztető tényezők: ezekről a témákról olvashatsz néhány gondolatot cikkünkben.

#ózonlyuk
2010.07.04.

Aki bújt, aki nem... a napsugarak

Az égből leselkednek ránk a káros ultraibolya sugarak. Bizony, ők nap, mint nap meglepik az óvatlan napozókat. Milyen összeesküvés áldozatai lettünk? No és hogyan járhatunk túl a láthatatlan ellenség eszén?

#naptej
2010.06.28.

A Te naptejed mennyire káros?

Nemrég töltöttem el egy hétvégét a tengerparton. Természetesen vastagon bekentem magam napkrémmel. Felmerült bennem a kérdés: vajon károsítom a környezetem azzal, hogy próbálom magamat megvédeni a környezet rám káros hatásaitól? Mit tesz a napkrém a bolygónkkal? Csak akkor olvasd el alábbi írásunkat, ha komolyabban el akarsz mélyedni a témában!

#számítógép
2010.06.19.

Hasznosítsd újra a számítógéped alkatrészeit!

Több cég foglalkozik Magyarországon elektronikai berendezések újrahasznosításával. A begyűjtés, hasznosítás és ártalmatlanítás a gyártó kötelessége, melyek gyakorlati megvalósítására hulladékkezelő intézményeket bízhat meg.

#utazás
2010.06.16.

A turizmus negatív hatásai környezetünkre

A turizmus sok ország számára hatalmas bevételeket jelent. A legtöbb helyen azonban az igazán rászoruló helyi közösségek azok, akik a turizmus pozitív hatásai helyett csak a negatív hatásokkal szembesülnek. Sok olyan fejlődő ország van például, amely természeti szépsége és kultúrájának különlegessége miatt külföldi befektetők tömegét vonzza, így a nagy pénzek sajnos külföldi cégek kezébe jutnak.

#Föld
2010.06.05.

Földünk jövője - mi várható?

Ez a téma sokakat foglalkoztat, annak ellenére (vagy talán éppen azért), hogy szinte semmi biztosat nem tudunk. Akármilyen fejlett is legyen a technológia, csak találgatni tudunk.

#környezetvédelem
2010.06.03.

Környezetvédelem a köbön

Manapság a csapból is a környezetvédelem folyik. Egyél biokaját hordjál biopamutot, legyél fitt és egészséges és ne szennyezd a környezetedet! - ezt sugallják a reklámok, hírek. De vajon ez mit takar? Mit tehetünk mi magunk környezetünk megóvása érdekében?

#pelenka
2010.05.23.

Pelenkából tüzelőanyag

Nap mint nap halljuk: mentsük meg a Földet. Környezetromboló életmódunk már tarthatatlan. Bolygónk még több száz év múlva is itt lesz, és forog, gyógyítja sebeit. Ellentétben velünk. Magunkat kell megvédeni a következő 50-100 évben. Hulladékhegyeket csökkenteni, édesvizeinket óvni. Szemléletváltozásra van szükség.

#föld
2010.04.22.

Felelőtlen pusztítás - Utánuk Ti következtek!

Cikkemet az emberi meggondolatlanság, felelőtlenség, primitív barbárság és a bolygónk élővilága iránti mérhetetlen közönyösség ihlette. Ha csak tehetem, igyekszem felhívni embertársaim figyelmét a természetvédelemre.