pelenka
#Zöldövezet

Pelenkából tüzelőanyag

2010.05.23.
1 perces olvasási idő

Nap mint nap halljuk: mentsük meg a Földet. Környezetromboló életmódunk már tarthatatlan. Bolygónk még több száz év múlva is itt lesz, és forog, gyógyítja sebeit. Ellentétben velünk. Magunkat kell megvédeni a következő 50-100 évben. Hulladékhegyeket csökkenteni, édesvizeinket óvni. Szemléletváltozásra van szükség.

Pelenkából tüzelőanyagHogyan küzd Japán az öregedő népesség problémájával? Nehezen, mint minden fejlett ország. Az utóbbi években hihetetlen népszerű lett a szigetországban a felnőtt pelenka használata. Ezeket használat után hulladéklerakóba dobják vagy elégetik. Ezzel növelik a hulladékhegyeket és égetésével szennyezik a levegőt. Nem lennének japánok, ha nem találtak volna ki megoldást erre a problémára.

A megoldás: Super hit SFD Recycle System
A gép foszlányokra szedi szét, szárítja, és sterilizálja a használt eldobható pelenkákat, majd átalakítja baktérium-mentes pellet tüzelőanyagra. Biomassza kazánokba és tűzhelyekbe. (5000 kcal hő-kilogrammonként)
A gép már kapható Japánban. Ezt az ötletet már használják kórházakban, de otthoni használatra is (a rendszer egy kisebb modellel)

(www.szelektiv.hu)