klíma
#Zöldövezet

Együtt az éghajlatváltozás ellen

2010.11.28.
1 perces olvasási idő

Klímaváltozás, környezetszennyezés, globális felmelegedés. Ha érdekel Földünk jövője, és az, hogy mit tudsz Te magad is tenni a fenyegető veszélyek ellen, itt megtudhatsz több hasznos információt a témáról.

A november végén kezdődő mexikói cancúni ENSZ-klímacsúcs folytatásaként, a Klíma Klub által 2011. január 19-én, Szentendrén, a REC zéró CO2 emissziójú magyarországi központjában megrendezésre kerül a III. Magyarországi Klímacsúcs is.

A konferencia célja, hogy felhívja a figyelmet korunk egyik legfenyegetőbb környezetvédelmi problémájára, az éghajlatváltozás káros hatásaira, és elősegítse a legkülönbözőbb területekről érkező hazai és külföldi szakemberek, prominens személyiségek párbeszédét, közös nevezőre jutását a témában.

A 2009-ben megalakult Klíma Klub Közhasznú Nonprofit Kft. ennek az összefogásnak az élére állva, mintegy kommunikációs hidat épít a civil szervezetek, a politikai és vállalati döntéshozók, és a tudomány világai között. A lakosságot megmozgató akciókkal, a közvélemény mozgósításával. és állandó média-jelenlétével hirdeti a kezdeményezés fontosságát, melynek az évente megrendezésre kerülő Magyarországi Klímacsúcs nemzetközi elismertségű eseményévé vált. Az Európai Unió 2011-ben soros magyar elnöksége is hivatalos programjába emelte.

A rendezvényt 2011. január 18-án este egy, a Lánchídon áthaladó - utcazenészek, tűzzsonglőrök, közismert személyiségek részvételével zajló - látványos fáklyás felvonulás nyitja majd. Másnap pedig, közvetlenül a konferencia kezdete előtti órákban, a tavaly is nagy népszerűségnek örvendő ’Maszkos Klímaparádé’ keretében a járókelők és résztvevők ismét eljuttathatják az épület előtt felállított molinóra írt ’Klíma Üzeneteiket’ a Klímacsúcs helyszínére, a Regionális Környezetvédelmi Központba.

A konferencia előadói között - akárcsak az elmúlt két évben - a szakma legnevesebb hazai és külföldi képviselőivel találkozhatunk: jeles kutatókkal, professzorokkal, miniszterekkel, gazdasági társaságok vezetőivel. A kerekasztal beszélgetések gördülékenységéről moderátor gondoskodik. Reményeink szerint a véleménycserék egy fenntarthatóbb fejlődés, környezet- és klímatudatos összefogás erősítését eredményezik.

Jelentkezési lap és további információk a III. Magyarországi Klímacsúcsról és az azt megrendező Klíma Klubról a www.klimaklub.hu internetes oldalon találhatóak.