csend
#Zöldövezet

Voltál ma már csendben?

2012.04.27.
1 perces olvasási idő

Csendeskabinok a köztereken, képzőművészek, motorosok és újságírók a kabinokban. A főváros tíz pontján csendeskabinokat állítanak fel, ahol mindenki kipróbálhatja, hogy milyen a valódi csend.

Rendhagyó kezdeményezést indított a Hallásvilága.hu nonprofit szervezet, Voltál ma már csendben? címmel. A zajcsendeskampány a Millenáris parkban kezdődött, ahol csendeskabinokat festenek és dekorálnak neves képzőművészek, többek között Aknay János Kossuth-díjas festő, ef. Zámbó István, Koronczi Endre, a Színes Város.

Eközben motorversenyzők zajt generáltak, a sajtó képviselőinek pedig csendeskabinokba zárva mutatják a csend és a zaj különbségét, illetve mérjik a hallásukat. A kabinokat - egyhetes munka után - közterekre szállítják, ahol a járókelők 3 héten át szabadon kipróbálhatják, sőt eltölthetik akár napi csendes perceiket is itt.

A rendezvény célja többek között, hogy felhívják a figyelmet a környezeti és az általunk kiváltott zajhatásokra, a hallást károsító tevékenységekre és sok más meglepő dologra. A kabinok május 26-án visszakerülnek a Millenáris parkba, ahol egy nagy, ingyenes zenés zárórendezvényen ezeket hátrányos helyzetű térségek kórházainak ajánlják fel.

(hallasvilaga.hu)