Zöldövezet, háztartás

#Zöldövezet #háztartás

56 db cikk a témában

Hogyan válj tudatos vásárlóvá?
#vásárlás
2022.04.28.

Hogyan válj tudatos vásárlóvá?

Te mennyire vagy tudatos vásárló? Nem könnyű a kérdésre válaszolni, mert a tudatos vásárlás nem mindenkinek ugyanazt jelenti. Míg fogyasztóvédelmi szempontból kimerül abban, hogy nem hagyod, hogy becsapjanak, megkárosítsanak, addig környezetvédelmi szemszögből ennél sokkal többet takar a fogalom.

#kutya
2021.11.17.

A hét kérdése: hol a helye a kutyapiszoknak?

Veszélyes hulladék vagy sem a kutyaürülék, ha az, hol a helye, ha nem, akkor nyugodtan dobhatjuk a többi szemét közé? Nem mellékes kérdések, amelyekre megpróbálunk választ adni. Egy biztos: megmozgattuk a különböző szakértőket.

#fogyasztói társadalom
2019.11.06.

A világ 10 legszörnyűbb terméke

A modern világban számtalan cucc létezik - nagyon sok hasznos és nagyon sok felesleges. Sajnos egyre gyakrabban vásárolunk egyre több terméket, abban a hiszemben, hogy jobbá fogják tenni életünket, így évente rengeteg pénzt költünk egyébként felesleges árukra. Ez itt a modern világ 10 legszörnyűbb termékét bemutató lista.

#műanyag
2016.03.27.

Élet kevesebb műanyaggal

Belegondoltál már valaha, hogy mindössze egyetlen nap alatt mennyi műanyaggal találkozol? Nos, ha nem, akkor mi egy picit segítünk, pontosabban Susan Freinkel, aki ténylegesen meg is számolta. Az eredeti terve az volt, hogy megpróbál leélni egy napot úgy, hogy nem ér semmihez, ami műanyagból készült.

#elektroszmog
2015.08.04.

Veszélyesek-e a számítógépek, a mobiltelefonok az egészségünkre?

Két évtizede is van annak, hogy a számítógép, a kezdetleges, majd az okos mobiltelefonok, az internet, a laptop használat a legtöbb ember életének része lett hazánkban is. Vagy így, vagy úgy, de kapcsolatba kerültünk valamelyikkel, illetve mára munkaeszközökké váltak. Napjainkban már az sem tűnik rendkívülinek, ha a gyermekek csak úgy, mint a felnőttek, a legmodernebb mobiltelefonokra vágyódnak.

#ünnep
2012.12.12.

Rebeka kipróbálja: DIY karácsony

Már lassan mindenkit megfertőz a karácsonyi láz. Egyre közelebb kerülünk az ünnephez, és egyre inkább azon kezdünk el aggódni, hogy kinek mit vegyünk, mit készítsünk, illetve, hogy lesz-e elég pénzünk, időnk és energiánk az ünnepre.

#vegyszer
2012.06.21.

Rebeka újabb kísérlete: egy hét vegyszermentesen

Vajon mennyi vegyszert és káros anyagot viszünk be a szervezetünkbe nap mint nap? Nemcsak a feldolgozott élelmiszerekkel, vagy a dohányzás által, hanem bizony a kozmetikumaink, napi tisztálkodáshoz használt kencéink is tömérdek ilyet tartalmaznak. Rebeka most ezen próbál meg változtatni.

#föld órája
2012.03.30.

Bírnád egy napig áram nélkül?

Egy óra áram nélkül, még könnyen megy, de egy teljes nap tévé, internet, és világítás nélkül, már nehezebb ügy. A Föld órája kapcsán arra vállalkoztunk, hogy kipróbáljuk, milyen lenne egy tini élete áram nélkül. A tapasztalatokat szombaton olvashatjátok a KamaszPanaszon.

#baktérium
2011.05.27.

A háztartásban előforduló kórokozók

Egy tanulmány szerint a konyhában több kórokozó lehet, mint a fürdőszobában. Olyan helyeken bújnak meg, ahol a legkevésbé számítanak rájuk.

#vásárlás
2009.09.18.

Felelősen még élvezetesebb a vásárlás – 2. rész

A cikk első részében azzal kapcsolatosan adtunk tippeket, hogy mire figyelj oda vásárlás közben, az egyes termékek közötti válogatás során. Ebben a részben pedig általános tanácsokat adunk azzal kapcsolatban, hogy „shoppingolás” közben hogyan tudod a környezeted állapotát is szem előtt tartani.