spórolás
#Zöldövezet

Néhány egyszerű és „fájdalommentes” spórolási trükk

2023.08.03.
1 perces olvasási idő

Le vagy égve anyagilag? Nos, nem vagy vele egyedül. Az elmúlt két évben sok embernek romlott az anyagi helyzete. Az alábbi tippek segíthetnek, hogy könnyebben megspórolj egy kis pénzt és ettől majd jobban érzed magad

Változtass bankot ha szükséges!

Egyre több bank ajánl ingyenes számlavezetést és egyéb akciókat, amelyek megkönnyítik az ügyfelek életét. Ha találsz olyan bankot, amelyik sokkal jobb feltételeket kínál, mint a jelenlegi, ne félj váltani és ha van lehetőség, akkor nyiss egy megtakarítási számlát is. Csak pár ezer forint is sokat jelent egy év múlva, ha most félreteszed.

Válts bátran szolgáltatót is!

Drága a mobilszámlád vagy az internet? Érdemes megnézni a többi szolgáltató kínálatát is, hátha akad jobb árfekvésű, vagy kombinált díjcsomag. Ha nem tettél hűségnyilatkozatot, bátran válthatsz, de ha nem tudsz váltani is érdemes néha benézni a mobil és internet szolgáltató irodájába és új lehetőségekről érdeklődni.

Tartsd be a 30 napos szabályt!

Megláttál egy klassz táskát, cipőt, ékszert stb? Úgy érzed, nagyon vágysz rá? Tanúsíts önmérsékletet és ne vedd meg azonnal! Ha még 30 nap elteltével is nagyon szeretnéd és addig tudtál spórolni is rá, akkor megengedheted magadnak.

Írj listát vásárlás előtt és tartsd is be!

Mielőtt vásárolni indulsz írj egy listát arról mire van szükséged és csak azt vedd meg ami a listán van, ettől ne térj el. Rengeteg felesleges dolognak a megvásárlását lehet így elkerülni.

Vásárlás a ma esti program? Most hagyd ki!

Ha barátnőid estére terveznek egy kis „shopping” partit, akkor hagyd ki vagy csatlakozz hozzájuk később, amikor már csak beülnek egy kávézóba beszélgetni. Ne érezd magad rosszul azért, mert ők vásároltak és Te nem, inkább gratulálj magadnak, hogy mennyit spóroltál azon a napon, és volt elég önfegyelmed hozzá, és amint rendbe jön az anyagi helyzeted, akkor Te is csatlakozhatsz majd újra hozzájuk.

Mondj le a luxus kiadásokról!

Néhány hónapig érdemes lemondani a luxus kiadásokról, például ne vedd meg a drága magazinokat, inkább olvasd el őket a neten, ne vegyél új kozmetikumot addig, amíg az előző el nem fogyott, esetleg próbáld ki, be tudod-e festeni a hajad otthon.

A barátnőkkel sem fontos mindig étteremben vagy kávézóban találkozni, találkozhattok otthon nálad vagy náluk, főzhettek ott egy jó capuccinót, vehettek sütit és már meg is van a kávéházi hangulat.

(KamaszPanasz)