Zöldövezet, háztartás

#Zöldövezet #háztartás

56 db cikk a témában

Vigyázz, mihez nyúlsz hozzá!
#bőr
2023.03.18.

Vigyázz, mihez nyúlsz hozzá!

A bőrirritációt okozó anyagok közül vannak ismertebbek és kevésbé ismertek – tudd meg, mi okozhat a környezetedben bőrgyulladást, kiütéseket!

Ezeket a lépéseket járd végig, ha mosógépet, hűtőt, mosogatót vásárolsz
#mosógép
2023.03.02.

Ezeket a lépéseket járd végig, ha mosógépet, hűtőt, mosogatót vásárolsz

Az állandóvá vált akciókkal ma már jóval olcsóbban meg lehet venni a szükséges termékeket, legyen szó elektronikai eszközökről, háztartási gépekről vagy ruhákról és számos más mindennapos termékről. Mi az ideális útvonal, amit ha vásárláskor követünk, a lehető legjobban jövünk ki? Milyen lépésekben vegyünk mosógépet, mosogatógépet, hűtőszekrényt vagy épp mobiltelefont?

Vélemények helyett tények – mosogatógép termékteszt
#mosogatógép
2023.02.22.

Vélemények helyett tények – mosogatógép termékteszt

Az Egyesült Államok Környezetvédelmi Ügynöksége, az Energy Star szerint mosogatógép használatával évente akár 230 óra házimunkát is megspórolhatunk, ráadásul hatékonyabb vízgazdálkodást is jelent, mint a kézi mosogatás.

Egyre több közösségi gazdaság vár
#mezőgazdaság
2023.02.16.

Egyre több közösségi gazdaság vár

Magyarországon már több mint 12 éves a közösségi mezőgazdálkodás mozgalma, idén 17 gazdaság várja az új tagokat.  A Tudatos Vásárlók Egyesületénél – mint minden évben – idén is összeállítottak egy listát arról, melyek ezek a gazdaságok, hova, hogyan lehet csatlakozni, sőt, a február 18-i Családi napjukon be is mutatkozott 14 gazdaság képviselője az érdeklődőknek.

A házimunka menő is lehet
#házimunka
2023.02.15.

A házimunka menő is lehet

Nem szereted, ha az anyukád megkér arra, hogy segíts neki a házimunkában és közben úgy tesz, mintha szórakoztató lenne a robotolás? Egy tinédzsernek miért is lenne vicces a porszívózás, a szemetes kiürítése, a kiteregetés?

A nagy mosás
#mosás
2023.02.08.

A nagy mosás

Választék az akad bőven, és árban is nagy a szórás, ezért jogosan merül fel a kérdés, hogy mégis mi alapján döntsünk, és hogyan válasszuk ki a számunkra legmegfelelőbb darabot ár-érték arányban?

Kell-e nekünk szárítógép?
#szárítógép
2023.01.26.

Kell-e nekünk szárítógép?

Egyre több háztartásban találkozunk szárítógéppel, így lassan már szinte magától értetődő, hogy a mosógép mellé egy ilyet is beszerzünk. Mivel ez is egy újabb gép, amelynek az előállítása és a használata nem kevés energiát és nyersanyagot igényel, nulladik lépésként érdemes átgondolni, valóban szükségünk van-e rá, mielőtt automatikusan elhisszük, hogy e nélkül nem élhetünk kényelmes életet.

Beépíthető sütő - milyet, mennyiért?
#sütő
2023.01.18.

Beépíthető sütő - milyet, mennyiért?

Hogy melyik lehet számunkra az igazi, nehéz első ránézésre eldönteni. Jó lenne vásárlás előtt kipróbálni néhányat, de valljuk be, ez elég időigényes és nagy befektetés volna.

Te szoktál otthon segíteni?
#rend
2023.01.11.

Te szoktál otthon segíteni?

Rendetlenség mindenhol, a mosatlan edények már alig férnek el a pulton, a szobanövények kókadoznak, bármerre jársz, szennyes ruhák halmain át vezet az út, a szemetes felől pedig furcsa szag terjeng. Nem. Ez nem az anyukád hanyagsága, aki az éjszakai műszak után ahelyett, hogy fáradtan leroskadna, inkább a Te reggelidet készíti, és nem is édesapádé, aki már hajnalban útra kelt a munkába.

Figyelem, az energiafaló háztartási gépek növelik a rezsiszámlát!
#rezsi
2022.11.29.

Figyelem, az energiafaló háztartási gépek növelik a rezsiszámlát!

Megélhetési költségeink az elmúlt tíz évben sosem voltak ilyen magasak, és ezeknek jelentős részét az energiaszámlák kifizetése jelenti. A szükségleteknek megfelelő, tudatosan használt, energiatakarékos háztartási készülékek és praktikák segíthetnek energiát megtakarítani, spórolni.

Black Friday-kor is maradj józan!
#vásárlás
2022.11.15.

Black Friday-kor is maradj józan!

Manapság, amikor minden nap lehetőségünk van rácsodálkozni egy-egy termék új árára, talán a szokásosnál is jobban várhatjuk a Black Friday akciókat. Ha valamikor, akkor talán novemberben érdemes beszerezni a nagyobb értékű háztartási gépeket. Ugyanakkor érdemes résen lenni, hogy később se bánjuk meg az elsőre kedvezőnek látszó beruházást. Ebben lehetnek segítségünkre a Tudatos Vásárlók tippjei és terméktesztjei.

Ne márkát, terméket válassz!
#hűtő
2022.11.11.

Ne márkát, terméket válassz!

Önmagában a választás is bonyolult dolog, mert sok szempontot kell figyelembe vennünk ahhoz, hogy a számunkra legjobb döntést hozzuk és a kiszemelt termék hasznos kiegészítője legyen saját életvitelünknek.

Hogyan csökkentsük otthonunk áramfogyasztását?
#áram
2022.10.27.

Hogyan csökkentsük otthonunk áramfogyasztását?

A Tudatos Vásárlók Egyesülete és a GreenDependent Intézet közös tippjei arra adnak választ, hogy mivel tudjuk csökkenteni az otthoni áramfogyasztást. Kiderül, mennyivel van több gépünk, mint hinnénk, s melyek a legtöbbek által feleslegesnek tartott eszköz.

Ültess epret a lakásban
#eper
2022.07.10.

Ültess epret a lakásban

A fazekak és a cserepek tökéletes tárolóedényei azoknak a növényeknek, amiknek egyébként kertben lenne a helyük. De miért ne lehetne a közeledben tartani? Az eper nem csak csemegének nem utolsó, de jól is mutat a lakásban. Ha megfelelően táplálod és rendszeresen öntözöd őket, akkor egész nyáron zamatos csemegét csipegethetsz esténként.

A pénzügyi válság téged is elért?
#vásárlás
2022.06.08.

A pénzügyi válság téged is elért?

A világgazdasági válság mindenkit elért, ezért jól meg kell gondolnod, mit és mikor veszel. De hogyan állj ellen a vásárlás okozta kísértésnek?