Testi problémák, száj

#Testi problémák #száj

41 db cikk a témában

#fogszabályzás
2016.05.20.

Fogszabályozás láthatatlanul

A fogak szabályozásának nem csak esztétikai, de egészségügyi okai is lehetnek, gyerekeknél éppúgy, mint felnőtteknél. Dr. Ameri Sahar, fogszabályozó specialista arról beszélt, hogy a modern fogszabályzóknak már nem kell feltétlenül látszani, az eredmények viszont ebben az esetben is jelentősek.

#száj
2016.01.20.

Rossz szájszaggal küzdesz? Mandulakő is okozhatja!

Kövek több ponton is kialakulhatnak a szervezetben. A vese- és epekő mellett a mandulákban is létrejöhetnek kemény, olykor fájdalmas képződmények. Jelenlétükre a kellemetlen lehelet is felhívhatja a figyelmet.

#fogkefe
2015.09.08.

A csúf igazság a fogkefédről

Tudtad, hogy a fogkeféd tele van baktériumokkal? Kutatások bizonyítják, hogy akár 100 millió is megélhet belőlük a fedetlen sörték között, köztük az E.coli-baktérium, mely hasmenést, valamint a sztafilokokkusz baktérium, mely bőrfertőzést okoz.

#beszéd
2015.09.01.

Lehet javítani a hangszínünkön, beszédhangunkon?

A hang minősége sokat elmond rólunk, már az első bemutatkozás során. Önbizalmunk mértékéről is árulkodik, ha magas, mély, határozott, vagy félénk, rekedtes hangon szólalunk meg; és az is hamar kiderül, hogy hajlamosak vagyunk-e a másokat olyan bosszantó torokköszörülésre, köhécselésre. Ha elégedetlen vagy a hangoddal, a beszédterápia segíthet!

#mosolytervezés
2015.07.23.

Szebb mosoly minimális beavatkozással?

Lehet egy mosolyt korrigálni költséges és hosszadalmas beavatkozások nélkül, minimális foganyag eltávolítással? Mit jelent az élkorrekció, vagy az ínykontúrozás? Mit csinál egy esztétikai fogorvos? Ezekre a kérdésekre válaszol dr. Hatházi Katinka, fogszakorvos, mosolytervező specialista.

#fogfehérítés
2015.07.18.

A ragyogó mosoly titka

Manapság egyre inkább elvárt dolog az, hogy fogaink fehérek legyenek. Természetesen több eljárást is alkalmazhatunk. Ehhez szeretnénk egy kis segítséget nyújtani.

#ajak
2015.06.27.

A telt ajkakért

Az idők kezdete óta a nők mindig is érzéki ajkakról álmodoztak. Az egyiptomiak vörös henna festékkel próbálták teltebbé varázsolni szájukat. A középkorban mézzel kenték be az ajkaikat, hogy csókjuk még édesebb legyen.

#kozmetikumok
2015.03.10.

A kozmetikai allergia

A krémek, samponok, dezodorok, arcfestékek, parfümök és más kozmetikumok mindennapos használói vagyunk. Egy felnőtt átlagosan napi 7 féle kozmetikai terméket ken magára. Bár a kozmetikumok használatával bőrünket szebbnek és egészségesebbnek látjuk, ezek a szerek bőrirritációt és allergiás reakciót is kiválthatnak. Főleg a kozmetikumokban lévő illatosító anyagok és tartósítószerek azok, amelyek allergénként viselkednek.

#Jennifer Lawrence
2015.03.07.

Jennifer Lawrence a testképről és a kilókról

Te is úgy gondolod, hogy Jennifer Lawrence irigylésre méltó, hiszen mindene megvan? Szépség, siker, hírnév (akármit is értsünk ez alatt). Mindez azonban nem jelenti azt, hogy őt nem érintik azok az irreális és hihetetlenül veszélyes testideálok, amiket a mai média a sztároktól (is) követel és állandóvá tesz. Sőt, sajnos lassan mindnyájunkat érint.

#száj
2015.01.04.

A kirepedezett ajkak ápolásáért

Beköszöntött a hideg idő. Ilyenkor még jobban ápolni kell a bőrt. Különösen azon testrészeken - arc, kéz, ajak -, amelyek jobban ki vannak téve a szárító hatású levegőnek.

#fog
2014.12.20.

Fogápolási tévhitek

A lakosság körében elterjedt bölcsességek hallatán a fogorvosok a fejüket csóválják, joggal, ők ugyanis tudják milyen következményekkel járhatnak a rossz szokások. Összegyűjtöttünk pár jól ismert, tipikus hibát.

#száj
2014.12.13.

Kirepedezett, száraz ajkak

Az ajkak cserepessé és szárazzá válhatnak, amikor ki vannak téve a nap, a szél, és a hideg és a száraz levegő hatásainak. Egy ajakbalzsam védőréteget képez, és segít megtartani az ajkak nedvességtartalmát.

#fogsor
2014.10.29.

Mi jelenthet veszélyt a fogainkra?

Fogainknak fontos szerepük van a rágásban, a mosolygásban, a beszédhangok képzésében. Lehet, hogy eddig nem tudtál mindent a fogsorodról?

#csók
2014.08.27.

Félek a csókolózástól...

"13 éves lány vagyok, a pasim egy évvel idősebb. Már több mint egy hónapja járunk, de még nem csókolóztunk. A barátom már a második héten ezzel szekált, és habár még nem mondta, de nagyon úgy tűnik, hogy szakítás lesz belőle, ha nem merek vele csókolózni. És tudom, hogy erre olyasmi lesz a válasz, hogy ösztönösen fogom majd csinálni, de normális választ szeretnék. Pontosan mit kell a nyelvvel csinálni?"