Testi problémák, haj

#Testi problémák #haj

61 db cikk a témában

#haj
2014.11.05.

Meddig normális az őszi hajhullás?

A haj folyamatosan megújul, bizonyos időszakokban, főként ősszel és tavasszal intenzívebb hajhullást is tapasztalhatunk. Probléma akkor jelentkezik, ha az elvesztett hajszálak helyén nem nő újabb, így a hajkorona folyamatos csökkenését észleljük. A hajhullás okairól és a kezelési lehetőségekről dr. Vincze Ildikó, a Dermatica bőrgyógyász-kozmetológusa ad felvilágosítást.

#sampon
2014.10.26.

7 tipp a sampon-használat csökkentéséhez

Gyengéd bedörzsölés. Öblítés. Ismétlés. Ezek a varázsszavak állnak a samponos flakon oldalán. Ám ezek korántsem hasznos tanácsok... Vajon hányszor kell megismételni a folyamatot? Te mennyi sampont használsz havonta? Belegondoltál már, hogy hány meg hány flakont hajítasz a kukába? Vagy mennyi kemikália jut a szervezetedbe és a lefolyókba a sok dörzsölés-öblítés-ismétlés után? (A költségekről nem is beszélve!)

#haj
2014.10.14.

Gyönyörű haj olcsón, természetesen

Az egészséges és szép hajért sokan sokféle módszert kipróbálunk. Ám felmerül a kérdés: nem túl drágák a hajápoló termékek és kezelések? Igen, azok – de nem is feltétlenül kell megvenned őket.

#haj
2014.10.11.

Hogyan növeszd meg a hajadat természetes módszerekkel?

Szeretnéd, ha a hajad amellett, hogy egészséges, hosszabb is lenne? A haj gyors növekedését ígéri számos hajápolási termék – ezek viszont nem feltétlenül megbízhatóak. Ha biztosra akarsz menni, a most következő receptek segítségével természetes úton növesztheted meg a hajadat.

#haj
2014.08.10.

Csinos csíkok a hajadba

Néhány jól elhelyezett melírozott csíkkal feldobhatod az uncsi és fakó hajszínedet! Ez nem is károsítja annyira a hajadat, mintha festetnéd, és mégiscsak az újdonság érzésével kecsegtet. Ráadásul olcsóbb is. Csináld magad útmutató az otthoni melírozáshoz.

#haj
2014.07.29.

A hajtípusod megállapítása

A hajunknál egyszerűbb dolgunk van, mint a bőrnél. Nagyon gyorsan megmondjuk, miből választhatsz: zsíros, száraz, normál haj. Van színezett, festett, töredezett, kopott és persze sok jelzővel illethetnénk még, de a természet adta típusokba mindenki besorolható.

#haj
2014.07.12.

Hogyan gyorsíthatod a hajnövekedést?

A szép, egészséges és hosszú haj minden lány álma. Ám nem elég csak várakozni arra, hogy egyszer majd megnő a hajunk. Rengeteg praktika létezik, amivel nemcsak hosszabbá, hanem egészségesebbé is teheted a hajkoronád.

#hajápolás
2014.07.03.

15 titok, a gyönyörű nyári loknik érdekében

A napsugárzás és a káros UV sugarak nem csak a bőrödet, hanem a hajadat is károsítják. Nem is beszélve a nyár további örömeiről, a klóros strandvízről vagy sós tengerről, a száraz, poros levegőről. Ha megfogadod tanácsainkat, akkor továbbra is gyönyörű marad a hajad!

#haj
2014.06.06.

Top 10 étel a hajad egészségéért

Tedd félre egy kis időre a sampont és a balzsamot! Az egészséges, fényes tincsekért egyél halat, babot, lencsét és banánt! Valójában az egészséges táplálkozás nemcsak a testednek tesz jót, hanem a fejeden lévő körülbelül 150 ezer szőrtüszőnek is. A kiegyensúlyozott étrend, odafigyelve a plusz vas, illetve fehérjebevitelre hatalmas lökést ad a hajad növekedésének.

#smink
2014.05.10.

Sztárok szépségtrükkjei

Minden hírességnek van külön sminkese, fodrásza, kozmetikusa, ám azt sosem gondolnánk, hogy ők nem biztos, hogy mindig a legdrágább kellékekre, krémekre, pakolásokra, balzsamokra esküsznek. Lássuk, hogy mik az ő házi praktikáik!

#haj
2014.05.01.

Hogyan készíts profi hajat?

Naná, hogy a címlapot vágod a fodrász elé, hogy ilyen hajat csináljon Neked. Aztán, mikor félénken próbál rávezetni, hogy a te vékony szálú, szőke 10 centis hajadból soha az életben nem fog tudni Penelope Cruzéhoz hasonló frizurát varázsolni, akkor átsuhan a gondolat a fejedben, hogy fodrászt váltasz. A fodrászatra egy teljes iparág épült, ezért minden esélyed megvan rá, hogy divatos frizurád legyen.

#allergia
2014.04.23.

Hajfesték-allergia: melyik összetevő okozza?

Viszkető, égő érzés, vörös kiütések és hajhullás – a hajfesték összetevőire bármikor kialakulhat allergia. Az is előfordul, hogy az éveken keresztül használt hajfesték vagy dauervíz ismételt alkalmazása okoz tüneteket. Kivizsgálással a későbbi panaszok megelőzhetők.

#haj
2014.04.21.

Melyik hajszín illik hozzád?

Szeretnéd valamivel feldobni a kinézeted? Hajfestésen gondolkodsz, de nem találtad még meg az ideális színt? Segítünk eldönteni, mi áll igazán közel hozzád, persze csak ha nem a feltűnésre vágysz.

#korpás fejbőr
2014.03.31.

Bulémia és hajhullás

Kedves Szakértő! 5 hónapig voltam bulémiás és ma van pont egy hónapja, hogy felhagytam vele. Sajnos a hajam időközben szörnyen elvékonyodott, és kétségbe vagyok esve, hogy hogyan kaphatnám vissza a régi, erős szálú és ragyogó hajamat. Rendesen étkezem, rengeteg fehérjét eszem és biotint szedek, viszont néha azt látom, hogy egyre rosszabb a helyzet vagy egyáltalán nem is javul. Meddig kell várnom, hogy lássam az eredményt?

#haj
2014.03.13.

Hajápolás roncsolás nélkül

A hajszárító, a hajvasaló, a hajsütővas mind-mind arra lettek kitalálva, hogy otthon is olyan hajat tudjunk készíteni, mint a fodrásznál, vagy legalábbis hasonlót. De ha mindezeket rosszul vagy helytelenül használod, a hajad könnyen úgy nézhet ki, mintha rehabra várna. Most következő cikkünkben tanácsokat adunk ahhoz, hogy hogyan óvd meg hajad épségét, vagy hogyan állítsd helyre, ha már véletlenül bekövetkezett a katasztrófa.