#Testi problémák #haj

61 db cikk a témában

#tini
2015.07.29.

Mit mesél a hajad az egészségedről? 1. rész

Az ápolatlan, ronda haj rossz egészséget is jelenthet? Tényleg mondani akar a hajunk valamit az egészségünkről? Számos körülmény és gyógyszer hat ugyanúgy a hajadra is, mint az egészségedre. Bár tény, hogy lehet, csak a hajadra kell jobban odafigyelned, belül pedig minden rendben van. Engedd, hogy végigvezessünk e cikken megmutatva, hogy mi az, ami tény és mi az, ami csak mítosz!

#nyár
2015.07.23.

Napsütés és a hajunk: káros lehet az erős fény

A nyári napsütésben csillogóbbnak tűnik a hajunk, ám a forró levegő számos veszélyt hordoz magában, ami nem kellő odafigyelés mellett károsíthatja a haj szerkezetét, és már oda is lesz a féltve őrzött szépség.

#haj
2015.07.04.

Nyári hajápolási tippek

A nagy meleg és az erős napsütés nemcsak a szervezetünket és a bőrünket viseli meg, hanem a hajunkat is. Néhány tipp azonban segít a haj egészségének és fényének a megőrzésében nyáron is.

#tini
2015.05.21.

Mitől lesz gyönyörű a hajad?

Rohanás, rohanás, mindig csak rohanás. A hajápoláshoz pedig idő kell. A minimum, amit megtehetsz az, hogy a hajtípusodnak megfelelő sampont használod. De ugye azzal is csak pikk-pakk megmosod a hajad, esetleg teszel rá valami balzsamot. Nem tévedtünk, igaz?

#tini
2015.02.25.

Mit tehetünk a korpásodás ellen?

A korpásodás egy rendkívül gyakori bőrgyógyászati elváltozás, melyet viszketés és leváló hámpikkelyek jellemeznek. Sajnos ritkán súlyos, nehezen kezelhető formát is ölthet, emellett a betegek életminőségét is jelentős mértékben ronthatja.

#tini
2015.02.11.

Árulkodó hajszínek - Pusztán sztereotípia?

Akár természetes, akár festett a hajszíned, a világ szerint ez sokat elárul Rólad... és talán azt is, hogy Te hogyan látod a világot. Mivel sajnos elég gyakran magunkat is olyannak látjuk, amilyennek a külvilág lát bennünket, így a hajszínekkel kapcsolatban kialakult sztereotípiák azok viselőit is befolyásolhatják.

#tini
2015.01.13.

Mitől óvd a hajad?

Bizonyára volt már olyan időszak az életedben, amikor orvosi vélemény nélkül is tudtad, hogy baj van. Hogy a hajad nem egészséges, és valamit tenned kell, hogy meggyógyuljon.

#pattanás
2015.01.03.

Tiszta bőr lépésről lépésre

Gyakran jelennek meg az arcon, a mellkason, a háton, és a vállon foltok, mitesszerek vagy pattanások, vagyis azokon a helyeken, ahol nagyobb számban fordul elő a bőr irharétegében faggyúmirigy.

#haj
2014.12.17.

A zsíros haj ápolása

Zsíros haj és bőr - a kamaszkor velejárója. Úgy tűnhet, hogy minden nap máshol nő új szőrzeted, és minden ok nélkül izzad a tested, olyan szagokat érzel magadon, amelyeket azelőtt soha. Mit kell tenned ilyenkor?

#haj
2014.11.05.

Meddig normális az őszi hajhullás?

A haj folyamatosan megújul, bizonyos időszakokban, főként ősszel és tavasszal intenzívebb hajhullást is tapasztalhatunk. Probléma akkor jelentkezik, ha az elvesztett hajszálak helyén nem nő újabb, így a hajkorona folyamatos csökkenését észleljük. A hajhullás okairól és a kezelési lehetőségekről dr. Vincze Ildikó, a Dermatica bőrgyógyász-kozmetológusa ad felvilágosítást.

#tini
2014.11.02.

Légy a magad fodrásza - Csak körültekintően

Megfelelő gyakorlattal magad is elvégezheted hajad festését, de nem biztos, hogy mindig ez a célravezető. Ha elrontod, drága mulatság is lehet! A legfontosabb kérdés: mikor forduljunk inkább szakemberhez? A megfelelő döntés meghozatalához kívánunk segíteni cikkünkben.

#sampon
2014.10.26.

7 tipp a sampon-használat csökkentéséhez

Gyengéd bedörzsölés. Öblítés. Ismétlés. Ezek a varázsszavak állnak a samponos flakon oldalán. Ám ezek korántsem hasznos tanácsok... Vajon hányszor kell megismételni a folyamatot? Te mennyi sampont használsz havonta? Belegondoltál már, hogy hány meg hány flakont hajítasz a kukába? Vagy mennyi kemikália jut a szervezetedbe és a lefolyókba a sok dörzsölés-öblítés-ismétlés után? (A költségekről nem is beszélve!)

#haj
2014.10.14.

Gyönyörű haj olcsón, természetesen

Az egészséges és szép hajért sokan sokféle módszert kipróbálunk. Ám felmerül a kérdés: nem túl drágák a hajápoló termékek és kezelések? Igen, azok – de nem is feltétlenül kell megvenned őket.

#haj
2014.10.11.

Hogyan növeszd meg a hajadat természetes módszerekkel?

Szeretnéd, ha a hajad amellett, hogy egészséges, hosszabb is lenne? A haj gyors növekedését ígéri számos hajápolási termék – ezek viszont nem feltétlenül megbízhatóak. Ha biztosra akarsz menni, a most következő receptek segítségével természetes úton növesztheted meg a hajadat.

#teafaolaj
2014.09.19.

Teafaolaj és egészséges bőr

A teafaolaj egy Ausztráliában őshonos fa kivonata. Az ausztrál bennszülöttek évszázadokon át használták a teafaolajat külsőleg. Hagyományosan helyileg alkalmazzák antiszeptikus és gombaellenes hatása miatt.