Testi problémák, haj

#Testi problémák #haj

61 db cikk a témában

#korpa
2021.04.30.

Eláruljuk, mitől korpásodik a hajad

Korpásodás esetén a hajas fejbőrön gyulladás alakul ki, amely meggyorsítja a fejbőr felső hámrétegének leválását, így szemmel láthatóvá válik a fejbőrön, illetve a hajszálak tövén a korpának nevezett levált szaruréteg.

#hajápolás
2021.01.25.

Hogyan lehet ragyogó hajad télen is?

A szél, a csapadékos, száraz időjárás és a környezeti allergének megnehezítik a téli hajápolást, de szerencsére néhány tipp betartásával megőrizhetjük hajunk tökéletességét a hideg évszakban is.

#haj
2020.03.12.

7 fontos tanács az első hajfestés előtt

Első alkalommal befesteni a hajadat több mint egyszerű kísérletezés. Nem tudhatod, hogyan reagál majd a hajad, hogy tényleg olyan színű lesz-e, mint szeretted volna, és hogy mennyire roncsolódnak a fürtjeid a festés során. Emellett a festék bőrirritációt is okozhat, ezért fokozott elővigyázatossággal kell bánnod ezekkel a szerekkel!

#szépségápolás
2018.08.22.

Szépségápolás nyárutón

Szinte hihetetlen, de igaz: a nyári kirándulások és véget nem érő fürdőzések alaposan megviselik szervezetünket. Míg belülről feltöltenek energiával, látszólag kisimítják a ráncainkat, és lelohasztják az átvirrasztott és munkával töltött éjszakákról árulkodó szem alatti fekete karikáinkat, addig szépségünket nem egyszer veszélybe is sodorják.

#hajhullás
2016.08.26.

Betegségek, amik hajhullást okoznak

A haj folyamatosan megújul, bizonyos időszakokban, főként ősszel és tavasszal intenzívebb hullást is tapasztalhatunk. Hormonális változások, stressz és bizonyos betegségek hatására is növekedhet az elhullott hajszálak mennyisége. Az okokról és a kezelési lehetőségekről dr. Vincze Ildikó, bőrgyógyász-kozmetológus ad felvilágosítást.

7 csodatévő hajpakolás a konyhából
#haj
2016.01.23.

7 csodatévő hajpakolás a konyhából

Mielőtt elindulnál a boltba vagy a drogériába, hogy új hajkondicionálót vegyél, először nézz körül a konyhában, mert olyan hajápolásra alkalmas dolgokra lelhetsz, amiről eddig nem is tudtál.

#haj
2015.10.04.

Házi receptek hajnövesztéshez

Egészséges és fényesen csillogó hajat szeretnél, de nem tudod, hogyan érhetnéd el? Tudtad, hogy bizonyos anyagok használata gyorsítja a hajnövekedést? Most megtudhatod, melyek ezek!

#haj
2015.07.29.

Mit mesél a hajad az egészségedről? 1. rész

Az ápolatlan, ronda haj rossz egészséget is jelenthet? Tényleg mondani akar a hajunk valamit az egészségünkről? Számos körülmény és gyógyszer hat ugyanúgy a hajadra is, mint az egészségedre. Bár tény, hogy lehet, csak a hajadra kell jobban odafigyelned, belül pedig minden rendben van. Engedd, hogy végigvezessünk e cikken megmutatva, hogy mi az, ami tény és mi az, ami csak mítosz!

#nyár
2015.07.23.

Napsütés és a hajunk: káros lehet az erős fény

A nyári napsütésben csillogóbbnak tűnik a hajunk, ám a forró levegő számos veszélyt hordoz magában, ami nem kellő odafigyelés mellett károsíthatja a haj szerkezetét, és már oda is lesz a féltve őrzött szépség.

#haj
2015.07.04.

Nyári hajápolási tippek

A nagy meleg és az erős napsütés nemcsak a szervezetünket és a bőrünket viseli meg, hanem a hajunkat is. Néhány tipp azonban segít a haj egészségének és fényének a megőrzésében nyáron is.

#haj
2015.05.21.

Mitől lesz gyönyörű a hajad?

Rohanás, rohanás, mindig csak rohanás. A hajápoláshoz pedig idő kell. A minimum, amit megtehetsz az, hogy a hajtípusodnak megfelelő sampont használod. De ugye azzal is csak pikk-pakk megmosod a hajad, esetleg teszel rá valami balzsamot. Nem tévedtünk, igaz?

#korpás fejbőr
2015.02.25.

Mit tehetünk a korpásodás ellen?

A korpásodás egy rendkívül gyakori bőrgyógyászati elváltozás, melyet viszketés és leváló hámpikkelyek jellemeznek. Sajnos ritkán súlyos, nehezen kezelhető formát is ölthet, emellett a betegek életminőségét is jelentős mértékben ronthatja.

#hajszín
2015.02.11.

Árulkodó hajszínek - Pusztán sztereotípia?

Akár természetes, akár festett a hajszíned, a világ szerint ez sokat elárul Rólad... és talán azt is, hogy Te hogyan látod a világot. Mivel sajnos elég gyakran magunkat is olyannak látjuk, amilyennek a külvilág lát bennünket, így a hajszínekkel kapcsolatban kialakult sztereotípiák azok viselőit is befolyásolhatják.

#haj
2015.01.13.

Mitől óvd a hajad?

Bizonyára volt már olyan időszak az életedben, amikor orvosi vélemény nélkül is tudtad, hogy baj van. Hogy a hajad nem egészséges, és valamit tenned kell, hogy meggyógyuljon.

#pattanás
2015.01.03.

Tiszta bőr lépésről lépésre

Gyakran jelennek meg az arcon, a mellkason, a háton, és a vállon foltok, mitesszerek vagy pattanások, vagyis azokon a helyeken, ahol nagyobb számban fordul elő a bőr irharétegében faggyúmirigy.