Testi problémák, fáradtság

#Testi problémák #fáradtság

51 db cikk a témában

Ezért ne küldj elalvás előtt üzeneteket
#facebook
2023.07.11.

Ezért ne küldj elalvás előtt üzeneteket

Fel a kezeket, ha már valaha küldtél el valakinek teljesen értelmetlen üzenetet. Egy olyat, melyet sem te, sem a barátod nem tudott később értelmezni. Mindezt azért, mert elalvás előtt, fáradtan próbáltál meg pötyögni, miközben a szemed már majdnem leragadt. Nos, amellett, hogy vicces vagy ciki eredménye lehet egy ilyen üzenetnek, az egészségedre sincs túl jó hatással.

Rossz iskolai teljesítményhez vezethet a horkolás?
#horkolás
2023.02.16.

Rossz iskolai teljesítményhez vezethet a horkolás?

Horkoló tini – aranyosnak vagy viccesnek tűnhet, de komoly probléma is állhat a háttérben. A horkolás olyan alvási vagy légzési nehézségek jele lehet, amelyek jelentős problémákat okozhatnak a tinédzsernek a viselkedéssel, a hangulattal és az iskolai teljesítménnyel.

Praktikák, hogy megszabadulj az álmatlanságtól
#álmatlanság
2023.01.14.

Praktikák, hogy megszabadulj az álmatlanságtól

Mozgalmas, pörgős, hosszú napon vagy túl, a késői lefekvés ellenére sem jön álom a szemedre. Kavarognak a gondolatok a fejedben a nap történéseiről, és a másnap előtted álló kihívásokról. Mit tehetsz, hogy mielőbb elaludj, hiszen kora reggel pihenten kellene ébredned?

9 dolog, ami hatékonyabban ébreszt, mint a kávé
#kávé
2022.11.27.

9 dolog, ami hatékonyabban ébreszt, mint a kávé

Minden kamasz életében eljön az az idő, amikortól a reggeli ébredés szinte elképzelhetetlen kávé nélkül. Az éjszakába nyúló tanulás vagy bulizás után nem meglepő, ha reggel segítségre van szükséged az ébredéshez, ám számos, a kávénál jóval hatékonyabb és egészségesebb módszer létezik erre! Íme, a 9 leghatékonyabb dolog, amitől hamar felébredsz.

A rendszeres kávézás nem növeli a teljesítményt
#kávézás
2022.07.22.

A rendszeres kávézás nem növeli a teljesítményt

Mindegy, hogy eszpresszóról, latte macchiato-ról vagy az automatából származó, instant porból készülő kávéról van szó, mindenki a koffeinbomba pozitív hatását keresi benne, s a legtöbben a munka előtti időszakban. Pedig az extra energia csak illúzió, nem valóság – állapította meg a Bristoli Egyetem kutatógárdája Peter Rogers táplálkozáspszichológus vezetésével.

#alvás
2022.03.18.

5 módszer a gyorsabb elalvás érdekében

Egyszerű trükkök, amik segíthetnek egy jó éjszakai alvásban. A rossz alvás nagy probléma, hiszen kihatással van mindenre, az iskolai teljesítményedtől a lelkiállapotodig - a teljes egészségedre!

Elegendő alvással a depresszió ellen
#alvás
2021.12.18.

Elegendő alvással a depresszió ellen

Kisebb eséllyel lesznek depressziósok, vagy gondolnak öngyilkosságra azok a tizenévesek, akik legkésőbb este tízkor lefekszenek aludni, mint tovább fennmaradó társaik, derül ki a New York-i Kolumbia Egyetem Klinikai Központjának friss kutatásából.

Alacsonyan tartja a tinik koleszterinszintjét a magas D-vitamin szint
#koleszterin
2021.10.27.

Alacsonyan tartja a tinik koleszterinszintjét a magas D-vitamin szint

Összefüggés van a magasabb szérum D-vitamin szint és az alacsonyabb plazma koleszterinszint között az általános iskolásoknál - derül ki a Kelet-Finn Egyetem új kutatásából. Ez része volt a Physical Activity and Nutrition in Children (PANIC) tanulmánynak, amelyben összesen 512 6 és 8 év közötti fiatal vett részt.

Fáradt vagy? Ez az 5 dolog okozza leggyakrabban
#alvás
2021.10.21.

Fáradt vagy? Ez az 5 dolog okozza leggyakrabban

Ha reggelente sem ébredsz kipihenten, és napközben sem érzed túl energikusnak magad, annak több oka is lehet. Dr. Vida Zsuzsanna neurológus, alvás specialista, segítségével öt lehetséges magyarázatot sorolunk fel.

#omega
2021.09.30.

Jobban olvastak azok a tinik, akik Omega-3-at és Omega 6-ot szedtek

Az tény, hogy az Omega-3 zsírsavakban gazdag halolajat és egyéb kiegészítőket már korábban is ajánlották a terhes nőknek a magzat fejlődésének támogatására. Most azonban az is kiderült, hogy azok a kamaszok, akik Omega 3-at és Omega 6-ot szedtek, jobban tudnak olvasni társaiknál.

Ezért nem tudsz elaludni - 5 gyakori hiba alvás előtt
#alvás
2021.06.30.

Ezért nem tudsz elaludni - 5 gyakori hiba alvás előtt

Esténként fáradtan zuhansz ágyba, de hosszabb idő elteltével még mindig csak álmatlanul forgolódsz? Nem vagy egyedül a problémáddal, az alvászavarok egyre több ember életét nehezítik meg. Dr. Vida Zsuzsanna neurológus, szomnológus tanácsai segíthetnek.

Karikás szem: mi van a háttérben?
#szem
2021.05.20.

Karikás szem: mi van a háttérben?

A szem körüli bőr igen vékony és érzékeny a testben zajló anyagcsere változásokra, így elég hamar jelzi, ha nincs valami rendben. Mi mindent jelezhet?

#jód
2021.04.29.

Mire jó a jód?

Biztosítja a megfelelő szellemi fejlődést, szabályozza az anyagcserét és karbantartja a pajzsmirigy működését. Mégis keveset tudunk róla és keveset is fogyasztunk belőle.

#izom
2021.02.13.

Tudtad, hogy miért fáj annyira a kamaszok izomzata?

Ha rátaláltál erre az írásra az interneten, akkor bizonyára aggasztanak a testedben lezajló változások. A kamaszkor során mindenkinek hasonlóan zavaró „tünetek” jelentkeznek a bőrén, a testalkatán, a végtagjain. A legtöbb esetben ezek természetes folyamatok, csak ritkán utalnak kóros elváltozásra. Persze attól függetlenül, hogy tudatában vagy, miért történik veled mindez, még érezheted úgy, hogy „ciki”. (x)

#alvás
2021.01.07.

Hogyan hat a hőmérséklet az alvásra?

A hálószoba hőmérséklete befolyásolja azt, hogy hogyan érzed magad, és azt is, hogy milyen mélyen és meddig pihensz. A túl meleg vagy a túl hideg szoba nagymértékben ronthatja az alvás minőségét.