Testi problémák, fáradtság

#Testi problémák #fáradtság

51 db cikk a témában

Miért fázok mindig?
#fázás
2024.03.18.

Miért fázok mindig?

Reszketsz, amikor senki más nem? Bár lehet, hogy ez csak a természetes reakciód a hidegre, azonban számos ok is állhat a hidegrázás hátterében. Melyek ezek?

Miért érdemes minden este ugyanakkor aludni menni?
#alvás
2024.02.12.

Miért érdemes minden este ugyanakkor aludni menni?

Valószínűleg sokszor hallottad már, hogy minden este legalább hét órát kell aludnod, de a következetes, rendszeres alvás ütemezése még fontosabb lehet, mint az alvás óráinak száma.

Mennyi alvásra van szükségünk? Élet a hiperszomniával
#fáradtság
2024.02.06.

Mennyi alvásra van szükségünk? Élet a hiperszomniával

Majdnem mindenkivel előfordult már, hogy napközben álmosnak érezte magát. Akkor van igazán baj, ha a túlzott álmosság a napi munka, a suli, sőt, még a szabadidős tevékenységek útjában is áll. De mi is ez és mit tehetünk ellene?

Ilyen a tested alvás nélkül…
#alvás
2024.02.04.

Ilyen a tested alvás nélkül…

Sokszor érezzük úgy, hogy a nap 24 órája egyszerűen nem elegendő. Éppen emiatt sokan az alvásidő rovására folytatják a napot, így értékes óráktól fosztják meg a szervezetüket. Pedig a kellő mennyiségű pihenés nem csak a szem alatti karikák elkerüléséhez szükséges, hanem akár komoly egészségügyi kockázatoktól is megszabadulhatunk, ha eleget alszunk.

Érzékszervi deprivációs tankterápia – hallottál már róla?
#Érzékszervi deprivációs tankterápia
2024.01.22.

Érzékszervi deprivációs tankterápia – hallottál már róla?

Az érzékszervi megvonási tartály (más néven úszótartály vagy flotációs tartály) egy hangszigetelt, sötét tartály, tele sós vízzel. A szenzoros deprivációs tankterápiának sok előnye lehet, azonban nem alkalmazható mindenkinél. Íme, minden, amit tudnod kell róla.

Lehet, hogy frontérzékeny vagyok?
#front
2024.01.20.

Lehet, hogy frontérzékeny vagyok?

Időjárás: szeszélyes, kiszámíthatatlan, változékony, egyik front követi a másikat. Van, aki észre sem veszi, van, aki megszenvedi. Ha neked is gyakran fáj a fejed, megmagyarázhatatlan fáradtság és szédülés gyötör, bizony előfordulhat, hogy frontérzékeny vagy.

A hormonok játéka, avagy mi köze a hormonoknak a hangulatodhoz?
#hormon
2024.01.18.

A hormonok játéka, avagy mi köze a hormonoknak a hangulatodhoz?

Hogy mi köze a hormonoknak a hangulatodhoz? Nagyon is sok. Akkor, amikor minden ok nélkül levertnek, fáradtnak érzed magad, vagy pont ellenkezőleg ingerlékeny vagy és túlfűtött, te is arra gondolsz, hogy mindez a hormonok játéka. Közel jársz az igazsághoz, mert a hormonok - ahogy a szervezeted működését is, így a viselkedésedet, hangulatodat, közérzetedet is képesek befolyásolni. Nézzük, milyen hatásokkal kell számolnod!

Kínos problémák alvás közben
#alvászavar
2024.01.09.

Kínos problémák alvás közben

Gyakori téma az emberek között, hogy miért nem tudnak eleget aludni éjjel és épp miért annyira fáradtak. De mi van azokkal a dolgokkal, amelyeket akarva-akaratlanul csinál a testünk, miközben alszunk? Ilyen például a horkolás, az ágybavizelés, amikor beszélsz álmodban vagy az éjszakai szellentés. Nos, ez mind olyan alvási titok, amelyről napközben nem szívesen beszélgetünk! Hát épp itt az ideje!

Mi az a parasomnia?
#parasomnia
2023.12.30.

Mi az a parasomnia?

A parasomniák olyan zavaró rendellenességek, amelyek közvetlenül elalvás előtt, alvás közben vagy ébredéskor fordulhatnak elő.

Az alacsony magnéziumszint tünetei
#magnézium
2023.12.21.

Az alacsony magnéziumszint tünetei

A magnézium nélkülözhetetlen ásványi anyag, amely segíti a szervezet működését. Előfordulhat, hogy az alacsony magnéziumszint kezdetben nem okoz tüneteket, mivel a szervezet egy ideig táplálkozhat a tárolt magnéziumból. De végül fáradtság, rossz étvágy, hányinger, izomgörcsök, hangulatváltozások, bizsergés, merevség, álmatlanság vagy rendellenes szívverés jelentkezhet.

7 módszer a pihentető alvásért
#alvás
2023.12.15.

7 módszer a pihentető alvásért

Manapság sokkal népszerűbb a nyüzsgő, elfoglalt életstílus, mint valaha, ezért a jó minőségű alvás nagyon fontos. Mindezek után, ha csak korlátolt mennyiségű időd van, akkor szánd alvásra minden szabad percedet!

Miért szédülünk?
#szédülés
2023.10.17.

Miért szédülünk?

Ugye jó mulatság volt gyerekkorunkban, amikor körbe-körbe forogtunk, majd élveztük, ahogy forog velünk a világ. Az azonban korántsem szórakoztató, ha az ágyból kiszállva megindul a szoba körbe-körbe. A szédülés fokozza a sérülések és balesetek kockázatát, kezeletlen szédülés esetén pedig egy esetleges súlyosabb, veszélyes betegség is a háttérben maradhat.

Mire számíthatsz, ha nem alszol eleget?
#alvás
2023.10.04.

Mire számíthatsz, ha nem alszol eleget?

Napi 8 órát kéne aludnunk, de sajnos nagyon sokan ennél jóval kevesebbet pihennek. Ha viszont nem alusszuk ki magunkat rendesen, felborul szervezetünk egyensúlya, és ennek bizony hamar következményei lesznek. Ráadásul, ha valaki kialvatlan, annak gyakran megváltozik a viselkedése is!

Mit történik a vérvételen?
#vérvétel
2023.09.19.

Mit történik a vérvételen?

A vérvizsgálatot számos különböző ok miatt lehet elvégezni. A vérvétel történhet egy egészségügyi állapot diagnosztizálása miatt, bizonyos szervek ellenőrzése miatt a szervezetben, de prevenciós jellege sem elhanyagolható. Mire számíthatsz, ha vérvizsgálatra mész?