Testi problémák, bőr

#Testi problémák #bőr

276 db cikk a témában

#szépségápolás
2010.09.20.

Allergiát okozó szépségápolási szerek

Érzékeny bőr? Lehet, hogy bőrproblémád visszavezethető egyre a most következő kilenc leginkább bőrproblémákat előidéző összetevő közül. A mostani cikkünk a WebMD és a Marie Claire újság segítségével jött létre.

#szőr
2010.09.05.

Túlzott szőrösödés - Főleg a nőket bosszantja

A kamaszkorral bekövetkező testi változások közül talán az egyik legkellemetlenebb a szőrösödés. Különösen zavaró ez a lányok esetében, pláne, ha úgy érzed, az átlagosnál jobban szőrösödsz. Itt megtudhatod, mi állhat a dolog hátterében.

#plasztikai sebészet
2010.08.22.

Őrült plasztikai beavatkozások

Létezik egy orrpótló műtét, aminek a mai napig is „indiai lebeny” a neve. Ebből lehet következtetni arra, hogy a plasztikai műtétek messzi korokra és tájakra nyúlnak vissza. Egyiptom és India területén évszázadokkal ezelőtt is művelték.

#szépségápolás
2010.08.09.

Szépségápolási termékek: allergiás vagy rájuk?

Érzékeny bőr? Lehet, hogy bőrproblémád visszavezethető egyre, a most következő kilenc leginkább bőrproblémákat előidéző összetevő közül. A mostani cikkünk a WebMD és a Marie Claire újság segítségével jött létre.

#napozás
2010.07.07.

Napfényvédő krémek - Amit feltétlenül tudni kell róluk

Minden nap mást olvasol a neten? Összezavarodtál a rengeteg napfényvédő krémtől? Hát épp itt az ideje, hogy bőrgyógyászok közreműködésével elmondjuk, mi is az igazság. Mik azok a hibák, amelyeket minden évben elkövetünk, mert fogalmunk sincs arról, hogy az árthat is egészségünknek?

#barnulás
2010.06.24.

Barnulás - Egyre több a bőrrákos fiatal

Szeretnéd száműzni a sápadt bőrödet és mélyebb tónust akarsz? Üdv a klubban. Főleg, amikor a strandszezon közeledik, sokan elgondolkoznak azon, milyen módon kaphatna a bőrük bronzos pirosasságot- önbarnítókkal, szoláruimmal, napozással vagy ezek kombinációjával.

#napozás
2010.06.23.

Bőrrák huszonévesen - Mikor biztonságos a napozás?

Mindannyiunknak szüksége valamennyi napozásra: ez az elsődleges D-vitamin forrásunk, amely biztosítja a szervezet kalciumfelvételét, hogy a csontozatunk erős, egészséges legyen. A legtöbb embernek azonban nem kell sok időt töltenie a napon, hogy hozzájusson a szükséges D-vitamin mennyiséghez, ráadásul ha nem védekezünk a nap ibolyántúli sugarai ellen, a következmény könnyen lehet bőrbetegség, szemkárosodás, az immunrendszer gyengülése, sőt még rák is. Akár huszonéveseknél is kialakulhat bőrrák.

#pattanás
2010.06.08.

Pattanások, menstruációs zavarok: segít-e a fogamzásgátló tabletta?

Kedves Szerkesztőség! Az orvosom azt javasolja, hogy kezdjek el fogamzásgátló tablettát szedni a menstruációs ciklusom szabályozása érdekében, s mint mondja, ettől majd a pattanásaim is elmúlnak. Négy éve járok bőrgyógyászhoz, de az arcom még mindig pattanásos. Mit gondoltok, érdemes próbálkoznom a fogamzásgátló tablettákkal, vagy a mellékhatások többet nyomnának a latban, mint az előnyök? Leginkább a súlyom miatt aggódom.

#leégés
2010.05.28.

Paradicsommal a leégés és a ráncok ellen

Tudósok úgy vélik, hogy azok az antioxidánsok, melyek a paradicsom piros színéért felelősek, megvédhetik a bőrünket a napégés ellen. Új kutatások szerint, ha sok paradicsomot eszünk, elkerülhetjük a napégést, ráadásul a ráncok kialakulását is lassíthatjuk vele.

#allergia
2010.05.26.

Allergén növények a kertben és a lakásban

Az allergiás tünetek javulásáért sokat tehetünk, ha közvetlen környezetünkben csökkentjük az allergének mennyiségét. Ennek első lépése lehet, ha jól választjuk meg kerti- és szobanövényeinket.

#napozás
2010.05.24.

Napozz okosan

A naptól eltakarva élni lenne a logikus döntés. De ki akar remeteként élni? A kulcs megtalálni az egyensúlyt a biztonság és a nagyszerű nyári időtöltések között, mint például standröplabda és az úszás.

#napvédelem
2010.05.17.

Napozás - a leggyakoribb kérdések

Most már visszavonhatatlanul megjelentek az erősebb tavaszi napsugarak, amelyek sokakat napozásra csábítanak. A védelem azonban már ilyenkor is elengedhetetlen. A témában felmerülő kérdésekre dr. Boros-Gyevi Márta, az Oxygen Medical bőrgyógyász-kozmetológusa válaszol.

#napozás
2010.05.01.

Napsütötte bőrszín-mellékhatások nélkül

A nyári szezon előtt a nők két dolognak mondanak búcsút szívesen: a plusz kilóknak és a hófehér bőrnek. A drasztikus fogyókúrákhoz hasonlóan azonban a gyorsan szerzett barnaság is többet árt, mint használ.