szépség
#Testi problémák

Ezért gyantáztass délben, és sportolj délután

2015.09.27.
1 perces olvasási idő

Érdemes odafigyelni a szervezetünk működését, napi ritmusát irányító belső óránkra, melyet akár szépségünk zálogának is tekinthetünk.

Reggel

A reggel 6 és 8 óra közötti időszakban célszerű az immunerősítésre fokozott figyelmet fordítani. Ébredés után ajánlott egy langyos zuhannyal kezdeni a napot: a hűs víz hatására fokozódik a hormontermelés, erősödik az immunrendszer, a bőrünk pedig egészséges, rózsás árnyalatú a frissítő tusolás után. Az ébredéskor bedagadt szemekkel szintén csodát tesz egy kis hidegvizes borogatás.

A déli órákban

A szervezetünk alacsonyabb fokozaton üzemel, a fájdalomküszöb nő, így jobban viseljük a fájdalommal együttjáró beavatkozásokat. Erre az időszakra célszerű a gyantázást, epilálást, a szemöldökszedést időzíteni.

A kora délutáni órákban

15 óra körül a szervezetünk elsődleges védőbástyája, a bőr nyugalmi állapotban van. Ilyenkor hiábavaló akár a legjobb, legdrágább krémeket is a bőrre kenni: nem jutnak be a bőr mélyebb rétegeibe. A kozmetikai kezeléseket érdemes egy korábbi vagy későbbi időpontra halasztani.

Délután

17 óra körül a test újra nagyobb lángon üzemel: ebben az időszakban a sport az egyik legoptimálisabb gyantatevékenység, ekkor vagyunk a legfittebbek.

A mozgást követően

18 óra körül célszerű több időt szánni az ekkortájt újjáéledő bőrre. Egy alapos bőrradírozás után jöhet a krémezés: a hatóanyagok felszívódása ilyenkor a legideálisabb. A szaunázás, az aromafürdőzés, a masszázs hatékonyságát jelentősen fokozza, ha este 19 óra körül kényeztetjük magunkat eme lazító módszerekkel.

20 óra után

A test felkészül a méregtelenítésre: a salakanyagok ilyenkor könnyebben kiürülnek a szövetekből. A szaunázás, a masszírozás ilyenkor sokszorozottan hatásos.

22 óra körül

A gyakori éjszakázás árt a szépségnek, ezért 22 óra körül mindenképpen érdemes aludni menni. Lefekvés előtt rendkívül fontos az arcbőr alapos tisztítása: a szennyeződések, az alapozó maradványok eltömítik a pórusokat, akár gennyes pattanásokat is okozva. A bőr megtisztítása után hasznos lehet a bőr típusának megfelelő, tápláló készítmény használata. A bőr éjjel igen aktív, meghálálja a rendszeres esti gondoskodást.

(O.K.T.)