modell
#Testi problémák

Szőrtelen modellek: Mi a titkuk?

2011.01.20.
1 perces olvasási idő

Kedves szakértő! Hogyan lehetséges az, hogy akármit nézek a TV-ben a fiúknak ott teljesen tökéletes és szőrtelen testük van? A legtöbbjüknek valószínűleg nem volt felnőtt vagy tini korában sima a háta, lába vagy a feneke! Mit használhatnak?

Kedves Kérdező!

A gyantázásra és a számítógépes szőreltávolításra gondolsz? Igazad van: a szőreltávolítás ma már nem csak az úszók vagy a biciklisek számára van kitalálva. Eleinte egy – kvázi furcsa – ötlet révén, miszerint a medencében vagy biciklizés közben a versenyző gyorsabban tud haladni, ha nincs szőr egyes testrészein, távolították el a férfiak is a szőrt egyre több helyről. Ma azonban már tulajdonképpen minden hirdetés elengedhetetlen kelléke a férfi bőr, amely természetesen nyaktól lefelé teljesen sima.

Rengeteg férfi modell, vagy éppen nem modell választja ma már a gyantázást, csakis azért mert… valaki New Yorkba kitalálta, hogy ez lesz korunk férfiideálja. Vagy azért, mert egyesek szerint a csupasz fiúk izmosabbnak hatnak, mint azok, akik a divattal nem törődve prűden – akarom mondani szőrösen – élik életüket. Ki tudja?

De ne hagyd, hogy becsapjanak! Ma már a nem csak a valós életben lehetséges a szőr eltüntetése, hanem a technika is csodákra képes. A zsírleszívástól kezdve, a ráncok eltüntetésén át, a szőrtelenítésig szinte bármit meg lehet oldani egyetlen kattintással! Néhány reklám vagy plakát pedig 3-4 emberből ollózza össze a média által vélt tökéletes reklámalanyt. Hogy micsoda? Igen pontosan, ma már léteznek olyan pontos programok, amelyek észrevehetetlenül megoldják egyes testrészek összeillesztését, ezzel elénk rakva egy igencsak hamis, ámde annál tökéletesebben kinéző „puzzle”-t.

Ha egy szupermodell mellkasa nem a legtökéletesebb, akkor azt egyszerűen csak kicserélik egy másikra, egy olyanra, aki már 10 éve a konditermet koptatja. Az irónia ebben az egészben mindösszesen csak annyi, hogy ezek a hirdetések arra buzdítanak minket, hogy mi is ugyanúgy nézzünk ki, mint azok, akik hosszas retusálás után kerültek a plakátra! Nos, ezért soha ne higgy nekik! Senki sem tökéletes és ez így van rendjén!

Talán az új évtized megváltoztatja az emberek véleményét, de egy darabig biztos, hogy mindenhol ugyanúgy divatban lesz az ágyéktájéki és az egyéb testrészeken történő szőrtelenítés. Ha téged zavar a szőr, szőrteleníts! A médiával pedig óvatosan! Legyél tudatos média-fogyasztó és ne higgy el mindent, amit látsz vagy hallasz!

(Cs.B. - Go Ask Alice)