Főoldal / TEST / Oscar gála: íme, a sztárok sminktitkai
  2016-02-28

Oscar gála: íme, a sztárok sminktitkai

Le akarod nyűgözni a környezeted a megjelenéseddel? Kövesd a legnagyobb sztárok praktikáit, amivel minden tekintetet magukra vonnak a vörös szőnyegen. A siker garantáltan nem marad el!

- hirdetések -

1. A klasszikus csillogó piros ajkak

A pop-hercegnő Rihanna tuti tippje a sikeres megjelenéshez, hogy ajkait bíbor színnel emeli ki. Mindenkinek megvan a saját piros árnyalata. A fehér bőrhöz a kékes piros, a közepes bőrhöz a téglavörös megy, míg a sötéthez a barnásvörös rúzs illik. Először kezdd a szád kitöltését hústónusú kontúrceruzával, majd a rúzst ecsettel vidd fel. Viselheted matt formában, vagy tehetsz egy kis fényt a tetejére.

2. Az egyszerű füstös szem

Jennifer Lawrence profin csábít füstös szemeivel. Íme, a smink egyszerű elkészítése: az ujjaddal finoman ütögesd fel a sötét barna vagy szürke szemhéjfestéket a szemhéjadra (de ne dörzsöld), így az megőrzi a színét a ráncok vonalában is. A legfontosabb: vegyél egy árnyékoló ecsetet, majd a felvitt színeket csak keverd össze.

3. Szemhéjtus, a drámai hatásért

Turbózd fel a szemedet egy színes szemhéjtussal, mint ahogy azt Viola Davis is teszi. Ha már eleve ki van húzva, rajzolj egy vastag ametiszt vagy zöld vonalat fölé, közel a szempilla vonalához. Ezzel kiemeled a természetes szempilla vonaladat.

4. Fontos a hangsúlyos szemöldök

A jól megrajzolt szemöldök  hatása, hogy mindenki észreveszi, hogy dögös vagy, de senki sem fogja tudni, mitől. Anne Hathaway-nek tökéletesen rajzolt szemöldöke van, amely ideális keretet ad a szemének. Használj ceruzát vagy port, és töltsd ki a hézagokat a szemöldöködben. Rövid mozdulatokkal dolgozz a szemöldök teteje és a külső harmada mentén, hogy finoman kiemeld a természetes alakját. Fixáld szinítelen szempillaspirállal vagy szemöldök géllel.

5. Feltűnő körmök

Katy Perry a körömművészet királynője a részletesen kidolgozott és csillogó ujjaival. Ha még új vagy ebben, először csak az egyik ujjadon próbáld ki, a többi ujjadon pedig viselj valami szolid színt. Megalkothatod a saját remekművedet is. Használj egy konyhai szivacsot, ha szeretnél ombre hatást elérni.

6. Emeld ki az arccsontod!

A pirosítód általában valahova az arcod közepére kerül? Inkább emeld ki az arccsontodat, mint Kerry Washington színésznő. Ehhez először mosolyogj, hogy pontosan meglásd, hogy hol van az arccsontod. Körkörös mozdulatokkal vidd fel a pirosítót. Akár egy kis csillogó highlighter-t is adhatsz hozzá.

7.  Bronzosíts!

Vannak olyanok, mint Minka Kelly színésznő, akiknek olyan árnyalatú a bőre, hogy nincs szükségük napfényre az aranybarna csillogáshoz. Nagy puha ecsettel vidd fel a bronzosítót, ami egy vagy két árnyalattal sötétebb, mint a bőröd. Szív alakban alkalmazd, a halántékodnál kezdve, így kiemelve az arcodat. Ne feledkezz meg a dekoltázsodról sem, kapjon az is természetes, napsütötte színt.

8. A teltebb ajkak

Adj egy kis lökést a vékony ajkaidnak, mint ahogy Helen Mirren teszi: húzz egy halvány vonalat egyenesen a felsőajkad szélénél, kihagyva középen a mélyedést. Majd töltsd ki a rúzsoddal. Ez az egyszerű trükk a telt ajkak illúzióját kelti.

9.  Éljen a retro

Szeretnél kacér szemeket? Helyezz el egy sor műszempillát a felső szemhéjad tövére, mint ahogy Zooey Deschanel is teszi. Tipp: a legegyszerűbb módja a műszempilla felhelyezésnek, ha először a szemhéjad közepére helyezed, aztán óvatosan befelé haladva rányomod, majd pedig a külső szemhéjad felé.

10. Tökéletes pórusok

Tökéletes bőröd van, ami nem igényel sok alapozót? Szeretnéd te is megmutatni a szeplőidet, mint Julianne Moore? Teljesen lefedő alapozó helyett inkább használj áttetszőt, esetleg színezett hidratálót. A hibátlan, harmatos külsőért az alapozót vagy a hidratálót egy nedves szivaccsal vidd fel.

11. Ragyogás

A csillogó ajkak hívogatóak. Ahhoz, hogy a kirívó színű rúzsod nappal is kellemes megjelenésű legyen, mint Emma Stone-nak, vigyél fel egy kis áttetsző ajakbalzsamot is a rúzsra. Kombináld a fényes ajkakat semleges szemhéjfestékkel - használj csak egy kis szemceruzát és szempillaspirált a felső pillákon.

12. Macskaszem

Zoe Saldana macskapillantásának a trükkje az, hogy szakaszonként festi a szemét. Kezdj a szemhéjad közepén, és haladj kifelé a szemceruzával. A végén, csinálj egy farkincát úgy, hogy felfelé íveled a vonalat. Aztán menj vissza a közepére, és most haladj a belső szemzugod felé. Ahhoz, hogy a vonal nagyon éles és merész legyen, használj folyékony fekete tusfestéket is, pontosan a vonal felett.
 
(S.C., webmd)