alapozó
#Testi problémák

Az alapozónál kezdődik minden

2022.06.21.
1 perces olvasási idő

Az alapozó lehet a legjobb barátunk és a legnagyobb ellenségünk. Mindenkinek egyedi arca van, egyedi bőrtípussal, egyedi formával és egyedi hibákkal. Ezért nem mindegy, hogy hogyan is alkalmazzuk az alapozót!

Hogyan legyen egyenletes az eloszlása?

Sok nőnek problémát okoz az alapozó egyenletes eloszlatása. Azt hiszem, nem kell részletezni, hogy milyen esztétikátlan és egyben kiábrándító is, hogy aminek a hibáink elfedése a funkciója épp az válik az arcunk elrontójává!

A legjobb megoldás az egyenletes elosztásra és egyben az egészséges arcbőr elérésére, ha egy kevésbé zsíros hidratálóval sminkelés előtt bekened az arcod. Hagyd, míg beszívódik, majd a por alapú alapozót körkörös mozdulatokkal vidd fel egy ecset segítségével!

Hogyan legyen egyenletes a színe?

A fotókon visszanézve az arcod barna, míg a nyakad világít a fehérségtől? Néhányan próbálják ezt úgy megoldani, hogy a nyakukat is lealapozózzák, de akkor a ruha sínyli meg a sminkedet, és pénzügyileg sem kifizetődő, hogy havonta kell rohannod a drogériába, mert akkora mennyiséget használsz a púderedből. A másik eset, hogy hiába használsz alapozót, nem fed semmit, mert világosabb, mint az arcbőröd! Ez azért fordul elő, mert vagy nem egyenletes színű az arcod, vagy pont a gyártók által kiadott színintervallumok közé esik. Ilyen esetekben nem csak egyféle terméket kell használnod! Vegyél egy világosabb és vegyél egy sötétebb alapozót. A sötétebbel fedd el a hibákat (pattanásokat, hegeket és mindent, ami nem tetszik) míg a világosabbal tedd élénkebbé arcod és azzal dolgozd egybe a két festéket!

Hogyan akadályozd meg a vörösséget?

Néhány nő bőre különlegesen reagál az alapozó használatára! Az érzékeny bőrtípus miatt a pórusok elfedése bőrvörösséggel vagy pattanásosodással járhat! Használj világos, por alapú alapozót, amit vékony rétegben egy ecsettel vigyél fel az arcodra, ezzel nem terheled meg annyira bőröd és az arcszíned is egyenletes lesz!

Ne töltsd minden napodat maszk mögött! Lehet, hogy a reklámok azt mondják, hogy tökéletesen bőrkímélő és légáteresztő termékeket gyártanak, azonban a bőrödnek mindig szüksége lesz pihenésre! Heti egyszer, egy teljes napra engedd, hogy szabadon lélegezzen!

(KamaszPanasz)

Kapcsolódó címkék

smink