szépségápolás
#Testi problémák

Szépségápolás természetesen, mint a régi időkben

2010.10.02.
1 perces olvasási idő

Évszázados szépségápolási trükkökkel is nagyszerű hatást lehet elérni, nem kell feltétlenül méregdrága kozmetikumokra, szolárium és kondi-bérletre költeni, hogy szép és fitt legyél: így még spórolhatsz is.

1. Aki háton alszik, jóval kevésbé gyűrött az arca, amikor felébred és kevesebb ránca lesz az évek során, továbbá a háton alvás a dekoltázsnak is jót tesz, mert így tovább marad feszes.

2. Nagyon szűk ruhákat csak a tökéletes alakú lányok viseljenek, ugyanis az a test összes hibáját azonnal megmutatja. A tested azon részeit, amelyek kevésbé előnyösek, érdemes bővebb ruhadarabokba bujtatni, ugyanakkor igyekezz előtérbe helyezni azokat a dolgokat, amelyek szerinted és mások szerint is a legelőnyösebbek rajtad.

3. A kevesebb több! A sok smink miatt hamarabb öregszik a bőr, ráadásul a kevesebb sminktől fiatalabbnak is hatsz és kevés kivételtől eltekintve a pasik is jobban kedvelik a természetes külsejű lányokat.

4. Szeresd a napot, de bánj vele óvatosan! A napsugárzásnak vannak jótékony hatásai is, mert segíti a D-vitamin beépülését a szervezetbe és kedélyjavító hatása is van, de ha túlzásba visszük, öregítheti és károsíthatja a bőrt.

5. Aranyszabály: legalább két liter folyadék (ami ne szénsavas üdítő legyen) és nyolc óra alvás naponta jobban megőrzi a fiatalos és hidratált külsőt, mint bármilyen arckrém.

6. A természetes világos hajszínűek, ha kamillateával és kevés citromlével rendszeresen átmossák a hajukat, akkor akár egy-két árnyalattal is világosabb hajszínt tudnak elérni, és az összhatás egy kellemes és nem művi hajszín. Egyébként a barna hajra is léteznek természetes alapú hajfestékek, igaz, hogy nem érsz el vele drasztikus hatást, de csillogóbb és egészségesebb fényű lesz tőle a hajad.

A hajat ápolja még a nyers tojás is, de a híres angol színésznő, Cathrine Zeta Jones például a heti egyszeri sörrel való hajmosásra esküszik, amit a nagymamája javasolt neki.

7. Mindennap reggel és este tisztítsd meg az arcod, és az arcmosást mindig úgy fejezd be, hogy hideg vízzel átöblíted az arcod, mert az lezárja a pórusokat és így nehezebben jutnak be a bőrödbe a szennyező anyagok.

8. Vitaminokra szükség van, de – kivéve ha beteg vagy – azt sem kell túlzásba vinni, bőven elég az előírt adag belőlük, sőt… A túl sok A-vitamin például okozhat hajhullást, vagy látászavarokat… ez pedig senkinek nem hiányzik. Nyáron pedig érdemes minél több friss gyümölcsöt és zöldséget fogyasztani, ami feltölti a szervezet vitamintartalékait.

9. És végül: mosolyogj sokat! Ha gyakran vagy szomorú vagy mérges, akkor hamarabb találnak meg a betegségek és bőröd is korábban kezd el öregedni.

(Forrás: fókuszban a Nő)