Táplálkozás, üdítő

#Táplálkozás #üdítő

29 db cikk a témában

Suli-büfé: szabályok és intelmek
#suli
2024.04.12.

Suli-büfé: szabályok és intelmek

Sajnos az iskolai büfék általában nem a tápanyagban gazdag ételekről és nassolnivalókról híresek. Ha észben tartasz néhány apró szabályt, akkor nyugodtan és egészségesen töltheted tízórai és ebédszüneteidet, anélkül hogy éhes maradnál!

#cola
2021.01.11.

Legendák a kóláról

A legismertebb barna színű, szénsavas folyadék jóval kevésbé egészségtelen és veszélyes, mint az a köztudatban él. Lássuk a leggyakoribb tévhiteket a kóláról!

#üdítő
2016.07.23.

Szomjoltó finomságok a hőség idejére

Ha július, akkor kánikula, ilyenkor jól esik egy hideg ital. Ám a legtöbbünk nem a friss, hideg víz után nyúl, hanem inkább a jól behűtött üdítők felé. De jobb, ha tudod, hogy a szomjúságot ezek a termékek hosszú távon nem oltják. Hogy akkor mégis melyek azok, amelyek valóban frissítenek, cikkünkből kiderül.

#nyári étel
2016.06.17.

A leghizlalóbb nyári finomságok

Végre nyár van, és itt az ideje a strandolásnak, a fagyizásnak, a sörözésnek, koktélszürcsölésnek a medence partján, valamint a szabadtéri sütögetésnek. Jól hangzik, de azt tudod, hogy ilyenkor hajlamosabbak vagyunk a kalóriadúsabb csemegéket választani? Mutatjuk, miket kerülj el, ha nem szeretnél felszedni jó néhány kilót.

#fogyj a kamaszpanasszal
2016.04.19.

Fogyj a KamaszPanasszal! 5. hét

Eljutottál az 5. hétig! Gratulálunk, nagyon ügyes vagy! Csak így tovább! Eddig leginkább az ételekre koncentráltunk, de az általunk fogyasztott italok többsége is tartalmaz kalóriákat, ezért jó ötlet megbizonyosodni arról, hogy odafigyelsz a folyékony halmazállapotú kalóriákra is.

#koffein
2016.01.19.

Koffeinmérgezés: halálos pörgés

Talán hallottad annak a fiatalembernek a történetét, aki majdnem belehalt abba, hogy egy éjjel alatt elfogyasztott közel 3 liternyi energiaitalt, ami koffeinmérgezést okozott. Miért is kell odafigyelni az energiaitalok és a koffeintartalmú frissítők fogyasztására?

#gyümölcslé
2016.01.10.

Mi van a gyümölcslés dobozban?

A legtöbben, ha meglátják a „gyümölcslé” feliratot, alapból úgy vélik, hogy egészséges terméket vesznek, ráadásul praktikus és többféle méretű csomagolásban. Sajnos ez nem minden esetben igaz.

#turmix
2015.07.05.

A legfinomabb nyári turmixok

Egyszerű, gyors, praktikus receptek a vitamindús, édes élvezetekhez! Fogyaszd reggelire, desszertként vagy akár két étkezés között.

#nyár
2015.06.21.

Étkezz okosan nyáron is!

Enni és inni mindig kell, mindegy, hogy hol van az ember. Ha azonban a megszokottól eltérő körülmények között vagy, jobban kell figyelned...

#test
2015.05.15.

Készítsd el a saját sportitalodat!

Manapság már a szivárvány minden színében választhatsz sportitalokat. Ám ezek az italok akár káros anyagokat is tartalmazhatnak. A kemény fizikai munka mellett azonban a víz mellé néha kell egy kis plusz energia. Ráadásul a rengeteg kukába kidobott műanyag palack sem tesz jót a környezetnek.

#fog
2015.04.27.

Melyik ital az egészségesebb a fogaidnak?

Ha a fogaid egészségéről van szó, akkor legtöbbször arról hallhatsz, hogy milyen a helyes fogápolás, jók-e a fogmosási szokásaid. Azonban az, hogy mit fogyasztasz el napközben, szintén nagy mértékben hozzájárul a fogak állapotához. Most megmutatjuk, hogy mit igyál, ha szeretnéd megőrizni a fogaid épségét.

#amerika
2012.07.26.

Túl kevés vizet isznak a gyerekek

Egy amerikai kutatás szerint a gyerekek korántsem isznak annyi vizet, mint amennyit nekik valójában kellene. Ez a hiányosság pedig több komoly és hosszú távú mellékhatásra enged következtetni.

#üdítő
2012.07.09.

Miért ne igyál diétás üdítőt?

Örök kérdés, hogy mennyire károsak az egészségedre a diétás üdítőben lévő vegyi illetve színező anyagok. És a diétás üdítők valóban ártalmatlan alternatívák, ha el akarod kerülni a fölös kalóriákat?

#táplálkozás
2012.05.29.

Mit esznek a tinik?

A kamaszok egészségét nagymértékben meghatározza a helyes táplálkozás. Itt figyelembe kell venni mind a mennyiségi, de elsősorban a minőségi táplálkozást. Hangsúlyt kell fektetni az étkezések rendszerességére és változatosságára.