Táplálkozás, fogyókúra

#Táplálkozás #fogyókúra

123 db cikk a témában

A 12 legjobb diéta
#diéta
2012.02.29.

A 12 legjobb diéta

A népszerű és hangzatos diéták mind azt ígérik, hogy rövid időn belül karcsú és fitt leszel, mindenféle megerőltetés nélkül. De vajon tényleg működnek? Mennyire egészségesek vagy hatásosak? Melyek azok, amik tényleg hatnak és melyek átverés jellegűek vagy akár egyenesen károsak? Most utánanéztünk, hogy ne kelljen a saját bőrödön kísérletezned. Jöjjön hát a 12 legnépszerűbb fogyókúrás megoldás 2012-re!

#fogyókúra
2012.02.01.

6 dolog, amit nem szabad megtenni a fogyás érdekében

A felesleges kilók elleni küzdelem igen széles határok között mozog. Az ésszerű és egészséges étrendváltoztatásoktól kezdve a drasztikus módszereken át egészen a beteges viselkedésig bármi előfordulhat. A fogyni vágyók egyre elvetemültebb dolgokat találnak ki.

#fogyás
2012.01.30.

10 kilót szeretnék fogyni nyárra!

Kedves Doktornő! 15 éves vagyok és 63 kg. Nagyon szeretnék lefogyni, csak nem tudom, hogy kezdjek hozzá. A suliban is sokan csúfolnak. Nemsokára ballagni fogok, és nagyon szeretnék legalább 53 kg-ra lefogyni.

#zsír
2012.01.04.

A zsír megváltoztathatja az agyműködést

Az elhízás és a magas zsírtartalmú étrend megváltoztathatja az agyműködést, különösen a hipotalamuszt és az étvágy szabályozását - idézte amerikai kutatók megállapítását a Scientific American című ismeretterjesztő folyóirat.

#táplálkozás
2012.01.01.

Az uniós gyerekek 20 százaléka kövér

Az Európai Unióban élő gyermekek mintegy 20 százaléka kövér, vagy elhízott. Ez súlyos egészségügyi veszélyt jelent: korán megjelenő cukorbetegséget, magas vérnyomást, az ízületek fejlődésének zavarait. Ráadásul a túlsúlyos gyerekből sokkal gyakrabban lesz kövér felnőtt, mint a súlytöbblet nélkül növekedőből.

#túlsúly
2011.12.20.

Túlsúlyos barátokkal valószínűbb az elhízás

A “madarat tolláról, embert barátjáról” mondás a testsúly alakulásakor is mérvadónak tűnik. Amerikai kutatók szerint - akár ismerik, akár nem a népi bölcsességet - túlsúlyosak társaságában jóval hajlamosabbak vagyunk elhízásra, mint egyébként. Igen aktuális téma az elhízás világnapján.

#fogyókúra
2011.10.05.

Mi a baj a fogyókúrával?

Alig eszel, mégsem fogysz? Esetleg még többet is mutat a mérleg a hosszú önsanyargatás után, mint azelőtt? A fogyókúrák 95 százaléka azért nem sikeres, mert a diéta lassítja az anyagcserét. Ráadásul kalóriaszegény étrend mellett a szervezeted az energiát hasznosító izmokat is lebontja, de a diéta után csak a zsírt építi vissza.

#fogyókúra
2011.05.31.

Fogyj fogyókúra nélkül!

Fogyni szeretnél, de rengeteg diéta, koplalás és kínlódás ellenére nem sikerült még eddig? Vagy sikerült, de aztán a leadott kilók duplája jött vissza a jojó-effektus miatt? Mi most megmutatjuk neked 24 módszeren keresztül, hogy hogyan lehet fogyni fogyókúra nélkül.

#kate middleton
2011.04.29.

Kate Middleton diétájának titkai

A körülbelül 177 centijével, és az ehhez párosuló 55 kilójával Kate Middleton vékony és atletikus alkatnak számít, így gyakran kerül egyenes összehasonlításba Diana hercegnővel is.

#fogyókúra
2011.04.28.

Tippek a hatékony súlycsökkentéshez

„Kedves Szakértő! 15 éves vagyok. Eldöntöttem, hogy leadok néhány kilót, és felturbózom a testem május végére. Nemrég kezdtem el futni, kezdve másfél kilométerrel és remélem, hogy hamarosan fel tudom ezt húzni 4 kilométerre, melyet heti 4-5 alkalommal futnék le.”

#böjt
2011.04.03.

Mi is az a böjtölés?

A legtöbb vallás alkalmaz böjtölési időszakokat, mint a hit, vagy a bűntudat demonstrálásának eszközeként, és a szellemi gondolkodás lehetőségéért. A böjt ugyanakkor történelmi szempontból kifejezhet politikai nézeteket és egyfajta tiltakozást is.

#bűnös étel
2011.03.16.

Bűnös ételek, amelyek segítenek a fogyásban

A bűnös ételek minden esetben gyanúsak, különösen, ha éppen súlyt próbálunk veszteni. Ám mindegyik étel, amelyet rosszként harangoznak be, ha belegondolunk, nem is olyan szörnyűek. Nézzük meg, hogy melyek azok, amelyek ténylegesen segíthetnek neked a súlyvesztésben.

#táplálkozási rendellenesség
2011.03.10.

A tinédzserek táplálkozási rendellenességei 1.

A táplálkozási problémával küzdő tini nem ismeretlen fogalom napjainkban. Az ilyen zavarban szenvedők viselkedése is megváltozik, például egyes tinilányok esetében a hirtelen jött zsírfelesleg érzelmi hullámzást válthat ki, valamint evés után hánytatáshoz vezethet.