Táplálkozás, fogyókúra

#Táplálkozás #fogyókúra

123 db cikk a témában

#fogyás
2015.06.09.

Zsírégető ételek

Ezek az ételek azért zsírégető hatásúak, mert több kalóriát égetnek el, mint amennyit önmagukban tartalmaznak. Ebből kifolyólag az elraktározott zsírtartalékunk ellen is harcba szállnak. 2. rész.

#diéta
2015.06.01.

A legegyszerűbb diéta, amiről valaha hallottál

Együnk naponta 500 kalóriát, és egy hét alatt akár 3 kilótól is megszabadulhatunk. Ez elég durván hangzik, nem igaz? Nem kell megijedni, nem akarunk koplaltatni. Sőt, kedvenc ételeidről sem kell lemondanod.

#nass
2015.04.30.

Hosszú hétvége nass-mentesen

Holnaptól 3 napos pihenőt tarthatunk, és élvezhetjük a napfényt május elseje jóvoltából! Rebeka kipróbálta, milyen egy hosszú hétvége, amikor száműzi a nasikat az étrendjéből.

#diéta
2015.04.29.

Fehérje diéta

Miért kezdj el magas fehérjetartalmú diétát? Az elsődleges cél a súlyvesztés. A protein tartalmú ételek fogyasztása általában kevesebb szénhidrát bevitelével is jár. Egy általános diétában a napi kalóriák 10-15%-a protein, míg ebben a diétában ez a szám akár 30-50% is lehet.

#túlsavasodás
2015.01.09.

A tökéletes kémiai egyensúly érdekében: a túlsavasodás

Szervezetünk kémiai egyensúlya egészségi állapotunk alappillére. A kémiai egyensúly egyik alapvető összetevője a sav-bázis háztartás, melyet a test különböző részein mért pH-val jellemzünk. A pH a savas kémhatást okozó hidrogénionok koncentrációját jellemzi: minél nagyobb a hidrogénionok koncentrációja, annál alacsonyabb a pH, és annál nagyobb a savasság mértéke.

#életmód
2014.12.01.

Egy kamasz lány, aki bebizonyítja, az életmódváltás igenis lehetséges

"Sokan nehezen hiszik el, hogy nem azért eszek salátát vacsorára és zabkását reggelire, mert ezt kell, hanem mert ezt kívánom. Szerintem csak hozzáállás kérdése. Az életmódváltás igenis lehetséges." - véli Gökler Krisztina, egy húsz éves kamasz lány, aki három évvel ezelőtt úgy döntött, változtat az életén, és azóta másokat is erre motivál.

#kávé
2014.10.19.

Zöld kávé: az új csodadiéta vagy mégsem?

„Hetente fél kiló súlycsökkenés”. „A zöldkávé-kivonat az összes felesleges zsírt elégeti”. Ilyen és ehhez hasonló címekkel tudósítanak amerikai fitnesz magazinok a zöldkávé-kivonat áldásos hatásáról. A trend már Európában is terjed. Egyre gyakrabban jelennek meg az interneten a pörköletlen kávébabból nyert drága étrend-kiegészítőt kínáló weboldalak.

#vér
2014.10.14.

Még mindig túlsúlyos a magyarok kétharmada?

A 2009-es Országos Táplálkozás és Tápláltsági Állapot Vizsgálat adatai szerint a felnőtt lakosság csaknem kétharmada túlsúllyal küzd, valamint számos táplálkozási kockázati tényező van jelen. Az Országos Élelmezés- és Táplálkozástudományi Intézet 2014-ben megismétli a felmérést, hogy kiderítsék: hoztak-e pozitív változást az elmúlt évek erőfeszítései, illetve milyen további lépésekre lehet szükség.

#fogyókúra
2014.06.21.

Koplalás nélkül fogyni – Étkezz rendszeresen!

Vegetáriánus ételeket gyakran enni jó dolog, ráadásul a vega fogásokban legalább 20 %-kal kevesebb kalóriát találhatsz. A növényi alapú fogások tele vannak rostokkal, ami nagyon fontos tápanyag és kalória is kevesebb van bennük. És még további 11 tanács, hogy koplalás nélkül fogyhass!

#fogyás
2014.06.07.

A hormonok miatt nem megy a fogyás

Hogy lehet az, hogy a sikeres fogyókúra után olyan gyorsan újra felbukkannak az olyan nehezen leadott kilók? A kérdésre a választ a hormonok adják meg – írják friss tanulmányukban ausztrál kutatók.

#fogyás
2014.04.05.

Fogyás: hogyan NE add fel?

A fogyás gyakran nehéz, nagy akaraterőt és sok időt igényel - ám, ha sikerül, az jelentősen, pozitív irányban változtatja meg az életed, hidd el. Nem csak egy sokkal egészségesebb életmódot jelent, hanem az önbizalmad is jelentősen megnő, hiszen sikerült bebizonyítani magadnak: képes vagy a céljaid elérésére!

#zsírégetés
2014.02.23.

A hatékony zsírégetés

A közhiedelem szerint csak a zsírbevitelből alakul ki raktározott zsír az emberi szervezetben. Ez nem így van. A zsír egy univerzális raktározó anyag az állatvilágban, így az emberi szervezet is így alakult ki az evolúció során.