Táplálkozás, ásványi anyag

#Táplálkozás #ásványi anyag

71 db cikk a témában

#diéta
2016.05.23.

Nassolj zöldséget és gyümölcsöt!

Mi a leggyakoribb köret, amit eszel? Krumpli? Rizs? Tudtad, hogy ajánlott minden étkezés során friss zöldségeket is beiktatni a fogásokba? Éppen ezért a gyümölcsöknek és zöldségeknek egészséged érdekében ezentúl még nagyobb szerepet kell játszaniuk az étkezésedben.

#vas
2016.05.09.

Te elég vasat fogyasztasz?

A vas (Fe) egy olyan ásványi anyag, amely kulcsszerepet játszik a vér vörösvértestjeinek az oxigénszállításában, hiánya sok problémát okozhat. Vajon te megfelelő mennyiségben hozzájutsz?

#c-vitamin
2016.03.15.

A C-vitamin természetes forrásai

A C-vitamin hozzájárul az egészség megőrzéséhez, erősíti az immunrendszerünket, valamint elősegíti a vas felszívódását. A C-vitamin erős szövetséges, ha el akarod kerülni a megfázást és egyéb betegségeket, így tél vége felé! A kalciummal és a vassal társítva nélkülözhetetlen egy-egy méregtelenítő kúra során.

#leves
2016.02.05.

Miért kúráljuk levessel a betegeket?

Hiába kerülnek napvilágra különböző gyógyászati újdonságok, újabb és újabb táplálkozási divatok, a lábadozó betegek táplálása nem sokat változott az elmúlt évszázadok során. Az egyik bevált "gyógyír" a mai napig a leves. Az okokat vizsgálva egy amerikai tudós meglepő eredményre jutott. Azt állítja, hogy a leves a bébiételekhez való hasonlóságának köszönheti lankadatlan népszerűségét.

#szelén
2016.01.28.

Miért fontos a szelén?

Az téli időszakban gyakori, vírusos eredetű megbetegedések megelőzése mellett több súlyos, népbetegségnek is számító kórkép megelőzésében és kezelésében is alkalmazható. A szelén gyógyászati jelentőségéről Prof. Balázs Csaba, endokrinológus számolt be.

#diéta
2015.09.01.

Mivel fogyhatsz úgy, hogy többet eszel?

Ha a fogyókúrára gondolunk, már szinte természetes, hogy a koplalás, a kemény diéta jut az eszünkbe, miközben egyre többet gondolunk az ételre. Ennek általában csalódás a következménye, hiszen nagy eredményeket nem tudunk elérni ezzel a módszerrel, és feladjuk a diéta gondolatát is. Majd ha újból erőt érzünk magunkban, ismét elkezdjük, majd megint feladjuk.

#egészséges táplálkozás
2015.08.20.

Egészséges ételek - rugalmas bőr

A víz hidratáltan tartja bőrünket, segíti „eltüntetni” a ráncokat és a mély barázdákat, helyreállítja a kiszáradt bőrt. Jót tesz a vérkeringésnek és a véráramlásnak, így felfrissíti a bőrünket. Mindig tartsd szem előtt a napi vízigényedet! Fogyassz naponta legalább 2-2,5 liter vizet. Viszont van pár más anyag, ami legalább olyan jól ápolja a bőrünket mint a víz, most ezeket mutatjuk be!

#reggeli
2015.07.23.

Edd a vizet! Hidratáló ételek nyárra

Összegyűjtöttük azokat az ételeket, amelyek nemcsak isteni finomak a kánikulában, hanem hidratálnak is, így biztosítják, hogy a szervezet nyáron is egészségesen működjön.

#táplálékkiegészítő
2015.07.15.

Mire jók a táplálékkiegészítők?

Sokan bíznak a különböző táplálékkiegészítő bogyókban, pezsgőtablettákban, pedig ezek se jók mindenre. Milyen esetben és hogyan használhatjuk őket nyugodtan, és mikor érdemes orvoshoz fordulni?

#jegestea
2015.07.03.

A fiúkra veszélyes a jeges tea!

Fiúk, jó lesz vigyázni! Bármilyen népszerű és frissítő hatású is a jeges tea, nagy mennyiség fogyasztása sajnos nálatok növeli a vesekő kialakulásának a kockázatát!

#egészséges étel
2015.06.22.

A 28 legegészségesebb étel

Tele vannak vitaminokkal, ásványi anyagokkal és más kívánatos vegyületekkel, ráadásul csökkentik a szívbetegség, cukorbetegség és a daganatok kialakulásának kockázatát is. A 28 legegészségesebb étel között biztos te is megtalálod a kedvenceidet!

#csoki
2015.06.12.

Érdekességek a csokiról

Igaz ugyan, hogy a csoki egészségtelen ételként ismert, de a legújabb tanulmányok szerint az étcsokoládé igenis az egészséges táplálkozás egyik alapanyaga. Az étcsokinak számos jótékony hatása van a testre, éppen ezért generációkon át gyógyszerként használták az egész Földön.

#antioxidáns
2015.05.01.

Okosodj finomságokkal!

A csokoládé boldoggá tesz, de mi a helyzet a spenóttal vagy a lazaccal? A különböző ételek különböző hatással vannak az emberi szervezetre.

#akne
2015.03.18.

10 étel, mely legyőzi az aknét és véd a bőrrák ellen

Az UV sugarak a bőrben védekezési mechanizmust, gyulladás formájában jelentkező immunreakciót indítanak el, amit napégésként ismerünk. A fényvédő faktort tartalmazó készítmények alkalmazása nem csak nyáron javasolt, hanem az átmeneti időszakokban, pl. tavasszal, sőt télen is. Ha kombinálod a naptej használatát bizonyos élelmiszerek fogyasztásával, akkor fokozottan véded a bőröd a pattanások és a bőrrák kialakulásától!

#só
2015.02.22.

Mindent a sóról

A só az egyik legtermészetesebb ételízesítőnk. A víz és a só életünk építőelemei, nélkülük nem létezhetne élet a Földön. Vagyis fogyasztásuk rendkívül fontos. Nagyon nem mindegy azonban, hogy mennyit és milyet fogyasztunk. Különösen a helytelen sófogyasztás lehet káros.