Szülőknek, fia

#Szülőknek #fia

331 db cikk a témában

#stressz
2018.07.09.

Élvezd a stresszmentes nyarat a gyermekeddel

A családok egész évben a nyarat várják. A nyári vakáció a gyereknek (és neked) az az idő, amikor élvezheted a meleg időt, és remélhetőleg amikor pihenhetsz. Szabadulj meg a mozgalmas és stresszes iskolaévtől, és élvezd a stresszmentes nyarat. Csak kövesd az alábbi tippeket.

#munkakeresés
2018.07.08.

Hogyan segíts gyermekednek munkát találni?

Előfordulhat, hogy tini gyermeked - akár 16, akár 18 évesen hagyja abba tanulmányait - nehezen talál munkát. Ez sajnos nem ritka manapság, különösen olyanoknál, akik semmilyen, vagy csak alacsony képzettséggel rendelkeznek. Nagyon frusztráló időszak ez a kamasznak, főleg, ha a barátai már dolgoznak és pénzt keresnek.

#szexting
2018.06.08.

Ne váljon pornósztárrá a csemetéd!

Bár gyermeked nem tűzte ki magának célul, hogy híressé váljon az interneten a meztelen képeivel, mégis megtörténhet vele, ha nem gondolkodik. Sok kamasz meztelenül vagy hiányos öltözetben pózol a webkamera vagy a telefon fényképezője előtt, majd az elkészült képet felrakja a Facebookra vagy bármely más közösségi oldalra.

#beszélgetés
2018.02.08.

Papolás helyett hatékony kommunikáció

Szeretnéd, ha a kamasz gyereked komolyan venné, amit mondasz neki? A dolog nem bonyolult: mindig tartsd be, amit te mondasz neki. Mindig. Akkor fog komolyan venni, ha biztos abban, hogy amit te mondasz, az úgy is lesz.

#lopás
2017.12.14.

Miért lopnak a tinik?

Szinte minden gyerek elköveti élete során azt a ballépést, hogy valamit elvesz, ami nem az övé. Azonban az eltérő korú gyerekek más és más okot, kifogást hoznak fel a lopás indokaként.

#szülő
2017.12.11.

Mit tehet, ha gyermekét hazugságon éri?

Rendszerint a kamasz azért hazudik a szüleinek, mert fél a következményektől: a szülői szigortól vagy büntetéstől. Fél attól, ha elmondja az igazat, akkor nagyobb bajba kerül, és csalódást okoz a szüleinek.

#korai serdülés
2017.11.10.

Alcsonynövést eredményezhet a korai serdülés

Sokak szerint a serdülőkor egyre korábban következik be, ezért a legtöbben csak legyintenek arra, ha fiuk vagy lányuk fejlettebb a kortársaiknál. Azt viszont fontos lenne tudni, hogy van egy korhatár, ami alatt már betegséget jelez az, ha gyermekünk pubertás korba lépett. A problémáról dr. Tar Attila, gyermek endokrinológus beszélt.

#szülő
2017.11.02.

Amit egy kiskamasznak tudnia kell az elsősegélyről

A kiskamaszoknak érdemes ismerniük az elsősegély alapjait, és tudni, hogy hogyan kezeljék a kisebb sebesüléseket, horzsolásokat. A kiskamaszokat gyakran hagyják egyedül otthon, éppen ezért fontos, hogy tudják, mit kell tenniük, ha baleset történik. Ma van az Elsősegélynyújtás Világnapja!

#zaklatás
2017.10.29.

A fiatalok felét zaklatják a világhálón

Egy tanulmány szerint, amely a tinédzsereket és a fiatal felnőtteket kérdezte meg arról, hogy interneten keresztül zaklatták vagy terrorizálták már őket, a válaszadók több mint a fele azt mondta, hogy igen, történt már velük ilyen dolog.

#dohányzás
2017.09.05.

Hogyan segíthet gyermekének leszokni a dohányzásról?

A többség azért kezd fiatal korban cigizni, mert a barátai is dohányoznak, vagy mert egyszerűen menő dolognak gondolják fújni a füstöt. Viszont a kialakult nikotinfüggőség miatt később nagyon nehezen tudnak megválni ettől a rossz szokástól.

#bulizás
2017.08.30.

Gyermeke bulizni indul? A 7 legfontosabb dolog, amire figyeljen oda

Nem minden tini bulit kezelnek egyformán. Néhányan egy játékos, beszélgetős házibulit is vad dolognak tartanak, mások a túlzott alkoholfogyasztástól és drogozástól sem tartózkodnak. Mielőtt elengedné gyermekét szórkozni, fontos érdeklődnie, hogy milyen buli is lesz az pontosan és megbeszélni, mik is történhetnek.

#hormonzavar
2017.08.12.

A fiúk nagyobb melle hormonzavarra utalhat

Serdülőkorban a fiúk mellének mirigyes tapintatú megnagyobbodása bár igen zavaró és kellemetlen panasz lehet, ám szerencsére az esetek többségében elmúlik. Mit kell tudni róla?

#testmozgás gyerekeknek
2017.07.28.

Hogyan vegye rá gyermekét a testmozgásra?

Kétség sem férhet hozzá: a gyerekek számára elengedhetetlen a rendszeres testmozgás. Ennek ellenére a fiatalok jelentős része igen keveset mozog. A 6-17 éves korosztály kevesebb mint egyharmada végez rendszeresen valamilyen testmozgást legalább napi 20 percben. Ez elég lehangoló adat, főleg annak tükrében, hogy szinte mindenki tisztában van a mozgás rövid és hosszú távú jótékony hatásaival, előnyeivel.