Szülőknek, fia

#Szülőknek #fia

331 db cikk a témában

#passzív
2016.11.20.

Hogyan tanítható a problémamegoldás?

A szülőknek kötelességük megtanítani gyermeküknek, hogyan oldják meg a felmerülő problémákat. Létfontosságú, hogy később önállóan is helyt tudjanak majd állni, akkor is, ha a szülők már nem lesznek mellettük, hogy segítsenek nekik.

#vesekő
2016.11.03.

A vesekövesség a gyermekeket is veszélyezteti!

Magyarországon mintegy 1200 gyermeket érint a vesekövesség, amelynek gyakorisága az elmúlt 20 évben 10-15 százalékkal emelkedett, a 18 éven aluliak körében évente közel száz új beteget diagnosztizálnak – mondta Dr. Szabó Attila, a Semmelweis Egyetem I. Sz. Gyermekgyógyászati Klinikájának igazgatója.

#hazudik
2016.10.21.

Hogyan ismerheti fel, hogy gyermeke hazudik?

A mimika és a testbeszéd elárulja a füllentő gyermeket. Bizonyos technikák elsajátításával könnyebben és biztosabban felismerhetjük, hogy mikor hazudik gyermekünk.

#szülő
2016.10.16.

Ha a kamasz szétszórt

Kamaszkorban gyermekének különböző iskolai vagy iskolán kívüli problémákkal kell szembenéznie. Ám Ön, mint szülő rengeteget segíthet gyermekének azzal, ha aktívan támogatja és kiáll mellette. Tippjeinket alkalmazva segíthet gyermekének iskolai előmenetelében és céljai megvalósításában.

#túlaggódó
2016.10.09.

Tippek aggódó szülők számára

A túlságosan aggódó szülők által nevelt gyerekek gyakran félénkek, a szorongás és az önbizalomhiány jellemző rájuk. Annak ellenére, hogy a szülők csupán szeretetből teszik azt, amit, mégis a cselekedeteik gyakran a saját félelmükből, aggódásukból, érzéseikből fakadnak, és nem a gyerek szempontjából fontos dolgokra irányulnak. Amennyiben a gyerek nem tud átélni és megoldani bizonyos kihívásokat a saját erejéből, akkor soha sem fogja megtanulni, hogy mire is képes, mit tud elérni önmagától.

#szülő
2016.09.29.

Viselkedés és szokások: a 18 évesek

A 18 éves tinédzserek egy igazán izgalmas fejezetet kezdenek el az életükben, több szabadsággal és sok új felelősséggel kell megbirkózniuk. Ilyen korban kezdik el igazán megismerni önmagukat a fiatalok, és nagyon fontosak számukra azok a hatások, amelyek a felnőttek felől érkeznek.

#iskolakezdés
2016.08.27.

Ne a trendi iskolatáskát válasszák!

Sokan esnek abba a hibába, hogy a gyermek ízlése alapján választanak iskolatáskát, holott a külcsínnel szemben vannak sokkal fontosabb szempontok is. Az ortopéd szakorvos szerint egy fejlődésben lévő szervezet esetében különösen fontos, hogy milyen kialakítású táskát cipel a hátán.

#tanévkezdés
2016.08.24.

Tanévkezdés: miért rettegnek a gyerekek az iskolába való visszatéréstől?

A legtöbb gyereket valamilyen szinten szorongás, idegesség fogja el az új tanév kezdetekor. Nem csoda, hiszen új tanárok, osztály, közösség, és más napirend várja őket. Ilyenkor még a legélénkebbek is fáradtak az első néhány hétben. Normális esetben a gyerek hamar kialakítja a saját napi rutinját, és a dolgok elcsendesednek, hamar túlteszi magát a kezdeti nehézségeken.

#iskolakezdés
2016.08.23.

Iskolakezdés mint krízishelyzet

Az iskolakezdés, a teljesítmény-centrikusság, a kortársaknak és az otthoni elvárásoknak való megfelelés – egyebek mellett ezek is hozzájárulnak ahhoz, hogy még az óvatosabb becslések szerint is csaknem minden negyedik-ötödik gyermek küzd valamilyen pszichés problémával.

#egyetem
2016.08.22.

Túlélő csomagok kollégista diákoknak

Azzal, hogy a gyermeke egyetemre megy, a szülői felügyeletnek még nincs vége. A kollégium nehéz időszak, még a legérettebb és jól nevelt 18 éves számára is. Adunk néhány tippet, hogy mi mindent érdemes összecsomagolni az első kolis időszak megkönnyítésére.

#szem
2016.08.19.

Jobb jegyek az iskolakezdés előtti szemvizsgálattól?

A látásproblémák nem csak testi panaszokat okozhatnak a gyerekeknél, de a teljesítményük romlását is. Dr. Tóth Eszter, szemész főorvos arról beszélt, hogy ha az iskolakezdés után kiderül, hogy a gyerek nem jól írja le a feladatokat, sokszor téveszt és még a feje is fáj, a problémák hátterében gyakran a rövidlátás áll.

#nyár
2016.07.31.

Hogyan előzze meg a nyári táborok alatti honvágyat?

Még a kiskamaszok és a tinik is érezhetnek erős honvágyat az otthonuktól távol. Ám szülőként jó, ha tudja, mindez megelőzhető anélkül, hogy elrontanák egy egyébként nagyszerű nyári tábor élményét. Ha úgy érzi, hogy a kiskamasz elég érett és felkészült egy ottalvós nyári táborra, akkor az alábbi tanácsok betartásával megelőzheti gyermeke esetleges honvágyát. Így mind Önnek, mind gyermekének könnyebb lesz a külön töltött idő.

#nyaral
2016.07.19.

7 tipp a kamaszokkal való utazáshoz

A tinikkel való utazás nem túl egyszerű: gondoljunk csak az unatkozó kamasz megjegyzéseire vagy a véget nem érő, testvérekkel való veszekedésekre. Hogyan mehet simábban a kirándulás, ha a serdülő gyermekével indul útnak?

#program
2016.07.11.

10 nyári szórakoztató program

A házi feladat és a korán kelés nyomása nélkül a vakáció gyakran azt jelenti, hogy az együtt töltött idő sokkal felszabadítóbb. Alakítson ki a gyerekével a nyár folyamán egy egészséges kapcsolatot.