Szülőknek, fia

#Szülőknek #fia

331 db cikk a témában

#házimunka
2020.02.07.

Hogyan vedd rá kamasz gyereked a házimunkára?

A kamasz gyereked alig mozdul ki a szobájából? Vagy ha előjön, rögtön megy valahova, alig látod? Te meg főzöl, mosol rá, és takarítasz utána? Szerinted is egy kicsit igazságtalan ez így?

#gyermek
2019.11.10.

Mit tegyél, ha zaklatják a gyermeked?

Nem ritka, hogy valakit a vélt vagy valós nemi orientáltsága miatt zaklatnak, emiatt pedig az illető öngyilkosságot próbál elkövetni, hogy megszabaduljon a zaklatástól. A bántalmazás túlnyomó része interneten keresztül történik.

#kapcsolat
2019.10.03.

Hogyan fogadd el a fiad barátnőjét?

Egy új hölgy érkezésekor a következő kérdések merülnek fel: Vajon jó ez a lány hozzá? El fogja venni tőlem? Ezek teljesen természetes félelmek, főleg ha egy édesanyáról és fia új barátnőjéről van szó.

#hormonális probléma
2019.08.09.

Hormonális zavar lehet az oka a lánygyermekek fokozott szőrnövekedésének

Pubertáskor környékén természetes mind a lány, mind a fiúgyermekek szőrösödése. Ám ha idő előtt jelentkezik, illetve fokozottá válik az állapot, könnyen lehet, hogy lányoknál - többek között- policisztás ovarium szindróma (PCOS) áll a háttérben. Dr. Tar Attila, gyermek endokrinológus elárulta, mikortól számít abnormálisnak a gyermekek szőrösödése, és hogy mit lehet ellene tenni.

#szelfi
2019.07.11.

A tinik és a szelfik - amit a szülőknek tudnia kell

A szelfiket, azaz önarcképeket rengeteg tini osztja meg különböző közösségi oldalakon. Ártalmatlannak tűnhet, ám rengeteg probléma felmerül a szelfikkel kapcsolatban, amit minden szülőnek tudnia kell.

#szülő
2019.04.08.

Apa ne prédikálj, bajban vagyok!

Ki tudná elfelejteni Madonna slágerének szavait? A zene fülbemászó volt, a dalszövegnek pedig rengeteg a mondanivalója.

#betegségek
2019.02.07.

Ki marad otthon a gyerekkel, ha megbetegszik?

Fej- és torokfájás, köhögés, orrfolyás: a megfázás és influenza tüneteit a hűvösebb időszakokban gyakrabban tapasztaljuk. Érdekes eredmények születtek egy nemzetközi kutatás során, amelyből többek között az is kiderült, hogy egy-egy megfázás esetén gyakran az apukák maradnak otthon a gyerekükkel.

#problémás gyerek
2018.10.11.

7 titok, hogy túlélj egy problémás tinédzsert

Sikeresen felnevelni egy problémás kamaszt szinte lehetetlen feladatnak tűnhet, hiszen szembe kell nézned a gondjaival és mindennapos, már-már kezelhetetlenné fajult viselkedésével. Tinédzserek, akik elszöknek, megbuknak az iskolában, motiválatlanok, dacosak, depressziósak vagy másképpen harcolnak a szüleikkel, és próbálják lehetetlenné tenni, hogy felnevelhessék őket.

#iskolatáska
2018.09.02.

Családi harc: mi alapján válasszunk iskolatáskát?

Kinek legyen igaza? A szülőnek, aki a gyerek testfejlődését tartja szem előtt, amikor iskolatáskát választanak a csemetének, vagy a gyermeknek, aki szín, minta és forma alapján hozza meg a döntést. Az ortopéd szakorvos szerint az iskolatáska kialakítása és annak szimmetrikus viselése a legfontosabb, hiszen a gerinc megterhelése hosszabb távon jelentős mozgásszervi panaszokhoz vezethet.

#nyár
2018.07.12.

Oszd be a gyermeked idejét, hogy ne unatkozzon ezen a nyáron

A tinik suli időben mindig gyors tempót diktálnak. És sokaknál a nyári szünet egyet jelent a lazítással és az alvással. Az nem probléma, ha a nagy hajtás után egy két napot lazítanak, de aztán elkezdenek unatkozni és a szülők fizetik meg a következményeket.