Szülőknek, apa

#Szülőknek #apa

342 db cikk a témában

#anorexia
2021.07.06.

Anorexia a családban

Miért alakulhat ki, milyen pszichés háttér áll az anorexia mögött? Milyen előnyei vannak egy ilyen szörnyű betegségnek?

#szabadság
2021.07.02.

Amikor a tininek több szabadság kell

Fontos, hogy lehetőséget adj gyermekednek a felelősségteljes viselkedés gyakorlására, hiszen ha mindig mindent megcsinálsz helyette, soha nem lesz önálló. Adj neki elég szabadságot, hogy ezt megtanulhassa. Ha például minden nap te nyaggatod a házi feladat megírása miatt, csak azért fogja megcsinálni, hogy végre elhallgass, így ha idősebb lesz, nehezebben fogja kezelni a komolyabb helyzeteket önállóan.

#hála
2021.06.03.

Hogyan tanítsd gyermeked hálára egy durva világban?

Gyermeked már egészen kiskora óta megpróbáltad bizonyos viselkedési formákra megtanítani. Emlékezteted őt, hogy tegye szája elé a kezét ha köhög, megtanítod rá, hogy nem mindig mondhatja ki azt, amit gondol, hogy hogyan viselkedjen az idősebbekkel, hogyan viselkedjen az asztalnál.

#kapcsolat
2021.05.04.

Tinédzser románcok - Régen és most

A digitális világ teljesen megváltoztatta a tinik szerelmi életét. Gyermeked már nem úgy találkozgat, randizik másokkal, ahogyan ezt te tetted fiatalabb korodban. Íme, 7 bizonyíték erre.

#rendetlen saját szoba
2021.05.02.

Ha rendetlen a tini szobája...

A szobában lévő rendetlenséggel majdnem minden szülőnek szembe kell néznie. Még a legrendezettebb gyerek életében is eljön az az időszak, amikor már nem érdekli őt annyira a szoba tisztán tartása. De mit lehet ekkor tenni? A következő stratégiák segíthetnek.

#szülő
2021.03.10.

Tévhitek a kamaszokról

A tinik esetében gyakran gondolkodunk sztereotípiákban. Csak ejtsük ki a szánkon a kamasz szót, és az emberek máris sóhajtozni fognak, kitartást kívánnak, és elmesélik a saját tapasztalataikat. Cikkünkben lerántjuk a leplet a leggyakoribb tinikkel kapcsolatos mítoszokról.

#testvérharc
2021.03.04.

3 megoldás a testvérharcra

Íme, egy kiváló hasonlat az új testvér érkezésére: A férj rózsával és ajándékkal tér haza feleségéhez. Leülteti kedvesét és a következőket mondja neki: Édesem, tudod, hogy szeretlek. Valójában annyira szeretlek, hogy úgy döntöttem, hazahozok egy másik feleséget is. Szeretném, ha tudnád, hogy a szívemben mindkettőtök számára van elég hely, ezért ne irigykedj, legyél kedves és lépj túl rajta.

#szülő
2021.02.08.

10 tipp a jó kapcsolatért kamasz gyermekeddel

Nehéznek tűnhet megtalálni egy kamasszal a közös hangot. Rengeteg gyermekkori tevékenységből, játékból már kinőttek, és úgy látszik, már nincs is olyan program, amit együtt csinálhatnátok. Sajnálatos módon, sok kamasz pontosan azért kezd eltávolodni a szüleitől, mert nem töltenek együtt elegendő időt.

#szülő
2021.02.02.

Nem jössz ki tini gyermekeddel? Íme, néhány hasznos tipp

Amikor gyermeket vállaltál, biztos tudtad, hogy nem lesz egyszerű, azonban még álmodban sem gondoltad volna, hogy a jó kapcsolat a tinédzser évek alatt igencsak megváltozhat. Ahogy a tinik próbálnak függetlenné válni, egyre többet veszekednek a szülőkkel, nézeteltéréseik vannak, amik gyakran megoldhatatlannak tűnhetnek. Van azonban néhány módszer arra, hogy békét teremtsetek.

#barát
2020.12.04.

A tinik titkai

A tiniknek rengeteg olyan titkuk van, amelyek meglepetésként hathatnak szüleik számára, ha tudomást szereznek róluk. Cikksorozatunkban ezekről a titkokról rántjuk le a leplet.