autó
#Szülőknek

Mi a teendő, ha a tini elrejtette a kocsikulcsot?

2023.02.13.
1 perces olvasási idő

Az autókulcs tipikusan olyan tárgy, ami szinte mindig szem előtt van, hiszen általában a kisasztalon, a szekrényen vagy az íróasztalon kap helyet. A kamaszok pedig nagyon kíváncsiak, ezért egy kulcs könnyedén kerülhet máshová. (x)

Ha égen-földön se találod a kocsikulcsodat, akkor előfordulhat, hogy a kamasz rejtette el valahova. Viszont kulcs nélkül az autóajtó nyitás nem lehetséges, szóval, ha szeretnéd használni a kocsit, akkor valamit tenned kell. Nézzük, mi a két legfontosabb feladat ilyenkor!

Mit tegyél, ha nem találod a kulcsot?

AutónyitásMielőtt teljesen kétségbeesnél, hogy nem tudod kinyitni az autód ajtaját, érdemes higgadtan átgondolni, hova tűnhetett a kulcs. Kedvesen kérdezd meg a kamasztól, nem látta-e a kulcsot. Ha azt feleli, hogy látta, akkor kérd meg, mutassa meg, hova tette. Egy próbát megér, még akkor is, ha sokszor fogalmuk sincs, hogy hova tehették el.

Azt az eshetőséget sem szabad elfelejteni, hogy nem mindig a csemeték a ludasak, még akkor sem, ha erről teljes mértékben meg vagyunk győződve. Érdemes körülnézni a házban, akár többször is, különösen nagy figyelmet fordítva a zsebekre, fiókokra és kisebb zugokra. Sok esetben előfordul, hogy a kulcs egyszerűen csak beesett az egyik szekrény mögé és azért nem találjuk. És persze semmiképp sem szabad elfelejteni megkérdezni azokat a családtagokat, akik szokták még vezetni az autót. Gyakran ugyanis azért tűnik el a kulcs, mert valaki magával vitte.

Hívj szakembert, aki segít az autóajtó nyitásban!

Ha még ezek után se lesz meg a kulcs, akkor nincs más hátra, mint felvenni egy szakemberrel a kapcsolatot, aki profi munkát szokott végezni az autóajtó nyitásban. Amennyiben még nincs ötleted, hogy kihez fordulhatnál, akkor figyelmedbe ajánljuk a villamautonyitas.hu weboldalt, ahol megtalálhatod azt az embert, akit keresel. Miután tárcsáztad a telefonszámát és elmondtad a problémádat, egy okleveles autózár nyitó specialista fog a helyszínre érkezni. Alaposan megnézi az autót és felméri a helyzetet, hogy tudja, melyik módszer alkalmazása fogja a leggyorsabban és leghatékonyabban megoldani a problémát.

Kizárólag olyan technikákat alkalmaz, amikkel nem károsítja az autót, így nem kell félned, hogy az üveg vagy a karosszéria megsérül. Ráadásul 100%-os garanciát vállal az elvégzett munkára. Ha pont rá van szükséged, akkor látogass el a villamautonyitas.hu oldalra, ahol minden fontos információt, köztük az elérhetőségét is megtalálod.