karácsony
#Szülőknek

Karácsonyi túlélő tippek szülőknek

2016.12.20.
2 perces olvasási idő

Ahhoz, hogy az ünnepek meghitten teljenek, nem kevés kompromisszumra van szükség a szülők és a kamasz részéről egyaránt. Ennek oka, hogy bár a karácsony családi ünnep, nem reális elvárás egy tinivel szemben, hogy négy napon át otthon ülve, vagy vendégségből vendégségbe járva a rokonokkal töltse a szünidejét.

Ez olyan kérdés, amit jó még időben megbeszélnie a kamasszal, hiszen egy szülő sem szeretné az Karácsonyi túlélő tippek szülőknekelkövetkező heteket veszekedéssel és vitákkal tölteni. Érdemes az összeselvárását előre átbeszélnie gyermekével – így elkerülheti a konfliktusokat az ünnepek alatt.

Karácsony problémás gyerekkel

A téli szünidő és az ünnepek leginkább arról szólnak, hogy a boldog család együtt tölti békében, szeretetben az idejét. Ha azonban problémás gyermek is van a családban, akkor a karácsony minden lesz, csak boldog és békés nem. Íme, 6 olyan tipp, mely segíthet átvészelni az ünnepeket.

Karácsony problémás gyerekkel

Karácsonyi veszélyek gyerekekre

Égési sérülések, légúti akadály, áramütés és hasi panaszok... Mit a teendő, ha megtörtént a baj? A karácsonyfa alatti hosszabbító, a szigeteletlen vezeték, az elektromos izzósor, az új elektromos játékok mind, mind potenciális veszélyt jelentenek. Az áramütés legenyhébb esetben égési sérülést, legsúlyosabban halált okoz. A beavatkozás során tartsuk szem előtt a saját biztonságunkat! Ha a gyermek érintkezik az áramütést kiváltó eszközzel, ne érjünk hozzá!

Veszélyek gyerekekre

Hogyan élje túl a karácsonyt válás után?

Egy friss válás nagy eséllyel kihat arra, hogy gyermeke mennyi varázslatot, ünnepi hangulatot, csodát érzékel karácsonykor. Ám a válás ellenére is megőrizheti a karácsonyi hangulatot és boldoggá teheti gyermekeit! Az alábbi cikkben néhány tanáccsal igyekszünk segíteni Önnek abban, hogy hogyan élje túl a karácsonyt válás után.

Karácsony válás után

Hogyan éljük túl a karácsonyt tinikkel?

A karácsony remek lehetőség arra, hogy Ön meghitt pillanatokat töltsön a családjával és a barátaival. Ám érdemes fejben tartania, hogy a tinik nem feltétlenül szeretnének otthon ülni és relaxálni – próbáljon emlékezni arra, hogy Ön hogy vélekedett erről az időszakról kamaszkorában!

Karácsony tinikkel

Karácsonyi ajándékötletek tinik részére

Ha az Ön gyermeke nem épp a legújabb videojátékra vágyik, vagy nincs valamilyen állandó hobbija, akkor igen nehéz és körülményes lehet a számára megfelelő ajándékot kiválasztani. A barátok és a rokonok már jóval azelőtt kérdezgetik, hogy mit vegyenek a csemetének, mielőtt önnek bármilyen ötlete lenne a saját ajándékát illetően?

Karácsonyi ajándékok tiniknek

Fokozottan vigyázzunk az év végi ünnepek alatt!

A következő két hétben a szokottnál is több balesetveszélyes helyzet adódhat, melyeket el lehet kerülni az alábbi tanácsok betartásával.

Vigyázzunk magunkra és a szeretteinkre!

Karácsonyi tanácsok egy pszichológustól

Úgy tartják, hogy a Karácsony az év egyik legboldogabb időszaka. A nagy boldogságba azonban bele-bele vegyül némi keserűség is, ami a szervezéssel, ajándékozással együtt jár. Ez természetes, viszont az már csak rajtunk áll, hogy hogyan oldjuk meg a helyzeteket.

Karácsonyi tanácsok

Karácsonyi stressz? Így kerülje el!

Vegyes érzelmekkel várhatjuk a Karácsonyt. Belőled mit hoz ki az ünnep? Idegesen rágod a körmöd, hogy mit vegyél Karácsonyra? Összegyűjtöttünk néhány tippet, hogy hogyan mérsékeld a karácsonyi stresszt.

Stressz karácsonykor

Győzze le a karácsonyi stresszt!

Rengeteget hallhatunk az ünnepek alatti stresszről, ami teljesen tönkreteszi a karácsony alapvető értékeit: az ünnepet, az élvezetet, és a varázslatot.

Karácsony stressz nélkül

(KamaszPanasz)