szülő
#Szülőknek

Hiperaktív kamaszok nevelése

2014.09.30.
1 perces olvasási idő

A tinédzserkor minden gyermek számára nehéz időszak. Ez a nagy változások ideje, mikor egy ember gyerekből szép lassan átalakul független felnőtté. Sok felelősség, elvárás, társadalmi és iskolai nyomás nehezedik rájuk. A hormonok tombolnak. Tesztelgetik a saját határaikat. Olykor veszélybe sodorják magukat. A bizonytalanság, az önbizalomhiány, ingerlékenység és a hangulatingadozások megsokszorozódnak ezen évek alatt. Vegyük ehhez hozzá a hiperaktivitást, és az élet máris kész kihívás.

Autóvezetés és hiperaktivitás

Minden szülő aggódni kezd, mikor gyermek eléri azt a kort, amikor már vezethet - és minden oka meg is van erre! A közúti balesetek okozzák a legtöbb 17 és 20 év közötti fiatal halálát. A probléma a 17 Hiperaktív kamaszok neveléseévesek körében a legsúlyosabb, mivel nekik van a legkevesebb vezetői tapasztalatuk, és ők a legkevésbé érettek a volán mögött, így hajlamosabbak életveszélyes helyzetek bevállalására. Egy hiperaktív kamasz számára ez a kockázat még magasabb!

A vezetés komolyságot, odafigyelést, összpontosítást és jó helyzetmegítélő képességet követel, illetve, hogy a sofőr képes legyen megállni és gondolkodni, mielőtt cselekszik. Nagyon fontos, hogy a szülők is elbeszélgessenek gyermekeikkel arról, hogyan befolyásolhatja a hiperaktivitás vezetői képességeiket. Együtt kifejleszthetnek módszereket arra, hogyan gátolják meg a tini szétszórtságát, hogyan összpontosítsa a figyelmét, és vezessen biztonságosan az utakon.

Terelje a gyermekét a jó útra!

Mind azt akarjuk, hogy gyermekünk felelősségteljes legyen, és jó döntéseket hozzon. De sajnos egy hiperaktív gyerek számára a lobbanékonyság gyakran rossz döntéshez vezet. A szülők azonban változtathatnak ezen! Segíthetik gyermeküket felelősségteljesen, magabiztosan és határozottan szembenézni ezekkel a kihívásokkal. Tanítsa meg gyermekének, hogyan ellenálljon az alkohol és a drog csábításának!

Egy hiperaktív gyerek az iskolában is különös odafigyelést igényel. A házifeladat írására is rá kell venni, melynek folyamata számos lépésből áll. Ha az alapokat nem jól fektetjük le, nagy gondokat okozhatunk vele a középiskolai tanulmányok alatt, amely egy különösen nehéz időszak. Az elvárások pedig egyre magasabbak. Azonban elengedhetetlen, hogy rávegye gyermekét, tanulja meg lekötni a figyelmét, figyeljen oda az anyagra, ossza be jól az idejét és mindig oldja meg a házi feladatát felelősségteljesen.

(about)