petting
#Vágyak

Beszélgessetek őszintén a szexről!

2017.02.22.
1 perces olvasási idő

Ha őszintén tudtok beszélni a szexuális és a kapcsolati problémákról, az segít, hogy mindketten testileg és érzelmileg is egészségesek maradjatok, arról nem is beszélve, hogy a szexuális életetek és a kapcsolatotok is jobb lesz tőle. Vess egy pillantást az alábbi tippekre, amik segíthetnek a jó társalgás kialakításában!

Beszélj magadról!

Beszélgessetek őszintén a szexről!Sajnos sokszor hajlamosak vagyunk úgy fogalmazni, hogy azt a partnerünk félreértheti, és úgy érezheti, hogy vádolod. Próbáld átfogalmazni a mondataidat, hogy ezt elkerülhesd, például mondd azt, hogy „Úgy érzem…” a helyett, hogy „Azt érezteted velem…”.

Ismerd el, hogy a helyzet kényelmetlen!

Szinte minden kényelmetlen lehet, amikor a szexualitásról van szó. Ez főleg igaz a szexről való beszédre. De akármilyen kellemetlen is az ilyen beszélgetés az első pár alkalommal, szükséges megtennetek, a saját érdeketeken.

Gondolj a másikra is!

A legtöbb ember nagyon kellemetlenül érzi magát, ha a szexuális életéről kell beszélnie. Ez nem is meglepő, a szex az egyik legintimebb dolog mindenki életében, éppen ezért sebezhetőnek és védtelennek érezhetik magukat sokan, ha erről kell beszélniük. Ne erőltesd rá a partneredre a témát, ha nem akar róla beszélni, mikor először felhozod, csak tudasd vele, hogy később akarsz majd beszélni erről vele. Biztosítsd a szeretetedről, és mondd, hogy csak azt szeretnéd, hogy a lehető legjobbak legyenek a dolgok köztetek. Amikor pedig leültök beszélni, próbáld nem megbántani, és fogalmazz óvatosan.

Fogalmazz érthetően!

Fontos, hogy amikor a szexről beszéltek, elkerüljétek a félreértéseket, ezért használj olyan kifejezéseket, amiket ő is ismer, vagy ha olyat akarsz kipróbálni, amit a partnered nem ismerhet, akkor magyarázd el neki, mire gondolsz.

Ne várj azonnali eredményeket!

Más szavakkal ne várd, hogy egy dologról csak egyszer fogtok beszélni, és az eredmények sem jönnek rögtön. Sokaknak meg kell emészteniük az új híreket, mielőtt véglegesen dönteni tudnának. Így amikor az adott téma újra előjön, mindig egy kicsit továbbfejlődhet. Az is fontos, hogy ne akarj mindent egyszerre megbeszélni, egy 6 órás maratoni beszélgetés például elég fárasztó lehet, aminek a vége akár veszekedés is lehet. Jobb, ha egy napra egy témát hagysz, beszéltek róla, majd pár nap múlva folytathatjátok.

Várd a legjobbakat!

Ha eleve úgy kezdesz bele a mondanivalódba, hogy nem hiszel annak sikerében, akkor az meglátszik a hangodon és a szavaidon is. Ilyen esetekben nem vagy képes úgy kifejezni a gondolataidat, mint ahogy azt szeretted volna.

Van helye a humornak is

Természetesen vannak olyan komoly témák, amikkel egyáltalán nem szabad viccelni, mikor a partnered felhozza őket, de sok esetben kellemesebbé teheti a hangulatotokat egy könnyedebb témáról való beszélgetés.

Várjatok még!

Ha úgy érzed, a szexuális kérdéseket még nem tudod megbeszélni a partnereddel, akár mert nem érzed magad kész rá, akár mert félsz, akkor még várj az együttléttel, amíg mindketten készen nem álltok arra, hogy nyíltan beszéljetek!

(KamaszPanasz)