fogamzásgátlás
#Vágyak

Teherbe estem az esemény utáni tabletta ellenére?

2013.11.12.
1 perces olvasási idő

Tisztelt Szakértő! Aggodalmaim vannak az esemény utáni tabletta eredményességével kapcsolatban. November 26-án voltam először együtt a párommal, a védekezés elmaradt, viszont nem élvezett belém.

A rá következő harmadik napon elmentem az orvoshoz esemény utáni tablettáért, amit aznap be is vettem (még 72 órán belül). A nőgyógyász azt mondta, ha nem jönne meg a szokott időben a menzeszem, használjak terhességi tesztet.

Ez megtörtént, az eredmény negatív lett, viszont azóta sincs menzeszem, és a terhesség jeleit vélem felfedezni magamon(gyakori vizelés, menstruációra emlékeztető, napokig tartó alhasi fájdalmak, szédülés, szélsőséges hangulatingadozások, a mellem megnagyobbodása, fehér folyás, viszkető érzés).

tabletta bevétele

Meg szeretném ismételni a tesztet, és orvoshoz is elmenni a napokban. A kérdésem az lenne, hogy ok nélkül idegeskedünk a párommal, és ez csak a hormonkészítmény hatása, a folyást pedig valamilyen fertőzés vagy felfázás okozza, vagy tényleg az abortuszon kellene gondolkoznom? A szüleim nem tudják hogy nemi életet élek, méghozzá már 15 évesen.

Várom mielőbbi válaszát.

Kedves Levélíró!

A terhesség nagyon valószínűtlen, a tablettát időben bevetted (ezt a készítményt egyébként az aktust követően 120 órán belül lehet alkalmazni!). Az esemény utáni tablettát alkalmazók egy részénél a vérzés késése a 7 napot is meghaladja, tehát egyelőre nem kell aggódnotok-a teszt ráadásul negatív.

A tapasztalt tünetek lehetnek a tabletta mellékhatásai (ez nem ritka). A folyás és viszketés hüvelyi fertőzésre utaló jelek. Azt javaslom, ismételd meg pár napon belül a tesztet és ha továbbra sem jön meg a vérzésed, keresd fel a nőgyógyászodat.

Dr. Szimuly Bernadett, KamaszPanasz