szex
#Vágyak

Borzalmas a szex a párommal - A szakértő válaszol

2017.03.27.
1 perces olvasási idő

Régóta élek szexuális életet. Sok fiúval voltam, de egyikkel sem voltam képes az orgazmusra. Mostani pasimmal is borzalmas a szex. Elég, ha neki jó, azon vagyok mindig. Unom a szexet, nem izgat a szexuális együttlét. Próbálkozik meg minden, ezért inkább színlelem az orgazmust. Nekem miért nem sikerül?

Kedves Levélíró!

Azt gondolom, a kulcskérdés itt, hogy hogyan tudod magadat állítani a középpontba, és hogyan tudod úgy alakítani, hogy a szex ne csak arról szóljon, hogy a pasinak mennyire jó, hanem azt, hogy te is élvezd. Azt nem írtad, hogy volt-e valaha orgazmusod, és azt sem, hogy ha magadnak csinálod, akkor van-e. Először lehet, hogy saját magadon kéne kitapasztalnod, hogy mi az, amit szeretsz, mi izgat, stb.szexuális nehézség

Utána pedig segíts a barátodnak, hogy úgy csinálja, hogy élvezd. Hosszú távú kapcsolatban a színlelt orgazmus nem túl kifizetődő, mert minél többet színleled, annál kevésbé fogtok azért igyekezni, hogy valódi is legyen. Azon volna még érdemes elgondolkoznod, hogy neked mit is jelent a szex… együttlét, szerelmeskedés, kölcsönös örömszerzés, gyengédség, szeretet, a pasi elvárásainak való megfelelés, stb.

Azoknál, akik talán kicsit fiatalon kezdenek el nemi életet élni, gyakori, hogy az első alkalommal talán nem voltak felkészülve lelkileg, és a szexhez nem társulnak azok a gyengéd, pozitív érzelmek, amelyek az orgazmusban, különösen a női orgazmusban szerepet játszanak.

(KamaszPanasz - Ujpál Zsófia, pszichológus)