orgazmus
#Vágyak

A nő is ejakulál: tudnivalók az orgazmusról

2019.10.28.
2 perces olvasási idő

Úgy 20-25-re becsülhető azoknak az ingereknek a száma, amit orgazmus névvel lehet illetni. Orgazmusnak tekintjük azt az állapotsor-változást, amely során meghatározott lelki, fizikai és spirituális jelenségek következnek be.

Orgazmusdefiníció

Testi szinten a fokozott verítékezés, pulzusszám növekedés, mellbimbó megmerevedés, az izmok megfeszülése, sajátos hangeffektusok kiadása stb.

Talán ez az aspektus a legismertebb és a legalapvetőbb is. A következő már egy minőségi fokozat, egy magasabb lépcsőfok, ami persze jó esetben együtt jár a testi megnyilvánulásokkal.

Lelki szinten felszabadultság, eufória, egyfajta katarzis élmény jellemzi.

Aki pedig még spirituális szinten is képes az orgazmusra, az az ígéret szerint a gyönyörök csúcsát fogja elérni, mivel az univerzummal egyesülve szabadon áramoltatja és irányítja a szexuális energiákat maga és partnere között, egy permanens extázisban tobzódva.

Szóval ha a fenti értelemben beszélünk az orgazmusról, akkor az a legelképesztőbb formákban is elérhetővé válik a kísérletező nő számára.

Van, aki olyan egyszerű fizikai eszközöket vet be, mint a zuhany vagy a vibrátor. Létrejöhet az agy stimulálásával, amely emlékezés vagy meditáció révén alakul ki. Sőt olyan extrém eseteket is feljegyzett már az orgazmus történelem, amik finoman szólva nem a legelterjedtebb megoldások.

Így létezik olyan, aki a kisujját fülbe dugva ér el kellemes vibrációkat, de olyan is akad, aki térdkalácsa ropogtatásával éli meg ugyanezt.

A nő is ejakulál

A köztudat tartogat félreértéseket ebben a témában. Így például elterjedt az a nézet, hogy az ejakuláció csak a férfiaknál előforduló jelenség. Ez kétszeresen is elhibázott kijelentés. Egyrészt a nőknél is van ilyen tapasztalat. A misztikus G-pont ingerlése során szabadul fel olyan váladék, ami a hüvelyből lövell ki, és ami a vizelethez hasonlít leginkább. Mennyisége egészen meglepő is lehet, akár 1-2 deci is.

Az pedig pláne nem ismert tény, hogy a férfiaknál is előfordulhat orgazmus magömlés nélkül. Van, akinél ez tanult módszer, van, akinél lelki problémák következménye.

Orgazmus-szótár


G-pont: a hüvely hasfal felőli oldalán, a hüvelybemenettől 5-6 centiméterre található. A könnyebb felismerhetőség miatt a többi résztől eltérően recés felületű és enyhén kidudorodó. Isabel Allende írja szellemesen vele kapcsolatban egy könyvében: „Vannak férfiak, akikből kinézzük, hogy ha pontosan tudják, hány percet igényel egy békacomb a serpenyőben, akkor még több okkal fognak emlékezni rá, hogy mennyi csiklandozásra van szüksége a G pontunknak, habár az nem olyan biztos, mert a mindennapi életben több figyelmet fordítanak a béka combjaira, mint a miénkre.”

A-folt: a méhszájnál kiboltosodó, szexuális ingerlésre alkalmas terület. Kicsit feljebb található, mint a közismertebb G párja. Itt a pénisz makkja jobban elfér és az intenzív mozgása eredményeként képes a méhtestet pulzálásra késztetni. Állítólag hamar bekövetkezik a nedvesség és az elnyújtott orgazmus érzete. A kutatók a hüvely szárazságának okát vizsgálgatták, amikor azonosították a nevezett pontot.

ESZO: elnyújtott szexuális orgazmus. Leginkább a tantrikus szex során merül fel ez a fogalom. A lényeg a kéjérzet elhúzása, nem pusztán perceken, hanem órákon keresztül. Tanfolyamok, videók, könyvek segítik a téma iránt érdeklődőket. Állítólag az agykontrollal együtt lett népszerű, ami hihető is, ha arra gondolunk, hogy ez elsősorban agymunka, olyan mértékben kell kontroll alatt tartani magunkat.

PC-izom: a szeméremcsont és az ülőcsont között találhat. Nem tapintható ki, de intim torna segítségével jelentősen megerősíthető. Az ún. Kegel-gyakorlatokkal lehet megerősíteni ezt az izomcsoportot. Arnold Kegel professzor fedezte fel ezek jelentőségét, tahiti nőket tanulmányozva. Ennél a népcsoportnál anyák hagyományozzák leányaikra az izom karban tartásának módozatait. Az erős PC- izom mindkét fél szexuális gyönyörét fokozni képes.

(KamaszPanasz)