maszturbáció
#Vágyak

A közös maszturbációról

2011.06.24.
2 perces olvasási idő

Számos tévhit és pletyka kering a közös maszturbálásról, annak pontos fogalmáról, lehetséges előnyeiről és veszélyeiről. A most következő cikkben ezeket a mítoszokat szeretnénk helyre tenni.

Mit jelent pontosan?

A közös (vagy kölcsönös) maszturbáció azt jelenti, amikor 2 vagy több személy megérinti, masszírozza vagy simogatja a másik nemiszervét, általában szexuális örömszerzés, orgazmus céljából.

Néha az önkielégítés eme formája része lehet egy pettingnek a párok között, de ugyanúgy megtörténhet barátok között is. Amikor az aktus barátok között valósul meg, a kapcsolat sokkal inkább tekinthető egy „szexuális barátságnak”, mint egy érzelmekkel teli kapcsolatnak.

A közös maszturbálás csak néha valósul meg ténylegesen. Legtöbbször ugyanis a köznyelvben helytelenül elterjedt fajtáját végzik. Ebben az esetben többen összegyűlnek és spontán maszturbálnak, de senki sem nyúl a másikhoz. Ezt tévesen hívja a köznyelv közös vagy kölcsönös maszturbálásnak. Ennek a rizikófaktorai és hatásai semmiben sem különböznek az otthon, egyedül végzett maszturbálástól.

Kockázatok

„Kemény pettingként” – amikor azt a deréktől lefele és az alsóneműkön belül végeztétek – könnyen érintkezhettek a másik testváladékával, például spermiummal, amelyet akaratlanul a kezetekkel átadtatok a másiknak.

Veszélyes lehet a közös szexjátékok alkalmazása. Könnyen elkaphat a barátnőd valamilyen szexuális úton terjedő betegséget.

Előnyök

A kölcsönös maszturbálás közben kellemesen érzed magad, ráadásul természetes módon válsz szexuálisan felnőtté. A maszturbálás e módja kitűnően alkalmas arra, hogy megismerjétek egymás igényeit, vágyait, hogy még közelebb kerüljetek egymáshoz. Könnyen megtanulhatod, hogy mi is az, ami jó a partnerednek, így később – ha szexre kerül sor – már nem leszel tanácstalan.

Sokan - akik a barátaikkal csinálták - úgy érzik, hogy megerősítette a kapcsolatukat, megengedték egymásnak, hogy megismerjék, hogyan is reagál testük egy másik emberre, a szexuális ingerekre.

Mire figyelj?

A legjobb védelem, ha pontosan tudjuk a partnerünk/partnereink „szex-történelmét”. Jó, ha a közelmúltban elvégzett egy STD-tesztet, aminek az eredményét nekünk is látni kell, így biztosak lehetünk abban, hogy nem csak szóbeszéd, amit a másik mond.

  • Ne osszuk meg alapos fertőtlenítés nélkül a szexjátékokat, bár az a legjobb, ha egyáltalán nem adjuk kölcsön a másiknak.
  • Győződj meg arról, hogy egyáltalán nincs ondó az ujjadon vagy egyéb testrészeden, és hogy ez még véletlenül se kerüljön a vagina közelébe.
  • A közös maszturbáció és a kemény petting komolyan megnöveli az STD-k terjedésének kockázatát.

A maszturbálás természetes módja tested felfedezésének, ám mindig figyelj oda a biztonságra!

Ez is érdekelhet: Mindent a maszturbációról

(KamaszPanasz - Cs. B.)