Főoldal / SZEX / A közös maszturbációról
  2011-06-24

A közös maszturbációról

Számos tévhit és pletyka kering a közös maszturbálásról, annak pontos fogalmáról, lehetséges előnyeiről és veszélyeiről. A most következő cikkben ezeket a mítoszokat szeretnénk helyre tenni.

Mit jelent pontosan?

A közös (vagy kölcsönös) maszturbáció azt jelenti, amikor 2 vagy több személy megérinti, masszírozza vagy simogatja a másik nemiszervét, általában szexuális örömszerzés, orgazmus céljából.

Néha az önkielégítés eme formája része lehet egy pettingnek a párok között, de ugyanúgy megtörténhet barátok között is. Amikor az aktus barátok között valósul meg, a kapcsolat sokkal inkább tekinthető egy „szexuális barátságnak”, mint egy érzelmekkel teli kapcsolatnak.

A közös maszturbálás csak néha valósul meg ténylegesen. Legtöbbször ugyanis a köznyelvben helytelenül elterjedt fajtáját végzik. Ebben az esetben többen összegyűlnek és spontán maszturbálnak, de senki sem nyúl a másikhoz. Ezt tévesen hívja a köznyelv közös vagy kölcsönös maszturbálásnak. Ennek a rizikófaktorai és hatásai semmiben sem különböznek az otthon, egyedül végzett maszturbálástól.közös maszturbáció

Kockázatok

„Kemény pettingként” – amikor azt a deréktől lefele és az alsóneműkön belül végeztétek – könnyen érintkezhettek a másik testváladékával, például spermiummal, amelyet akaratlanul a kezetekkel átadtatok a másiknak.

Veszélyes lehet a közös szexjátékok alkalmazása. Könnyen elkaphat a barátnőd valamilyen szexuális úton terjedő betegséget.

Előnyök

A kölcsönös maszturbálás közben kellemesen érzed magad, ráadásul természetes módon válsz szexuálisan felnőtté. A maszturbálás e módja kitűnően alkalmas arra, hogy megismerjétek egymás igényeit, vágyait, hogy még közelebb kerüljetek egymáshoz. Könnyen megtanulhatod, hogy mi is az, ami jó a partnerednek, így később – ha szexre kerül sor – már nem leszel tanácstalan.

Sokan - akik a barátaikkal csinálták - úgy érzik, hogy megerősítette a kapcsolatukat, megengedték egymásnak, hogy megismerjék, hogyan is reagál testük egy másik emberre, a szexuális ingerekre.

A felnőttek egy része, különösen a férfiak a legújabb szexuális kísérleteiket maszturbálás közben végzik el. Néha egyszerűen csak együtt maszturbálnak, de van, amikor közös kapcsolat is kialakul közöttük. Azonban ez semmilyen értelemben NEM jelenti azt, hogy valaki homoszexuális!

Mire figyelj?

A legjobb védelem, ha pontosan tudjuk a partnerünk/partnereink „szex-történelmét”. Jó, ha a közelmúltban elvégzett egy STD-tesztet, aminek az eredményét nekünk is látni kell, így biztosak lehetünk abban, hogy nem csak szóbeszéd, amit a másik mond.

  • Ne osszuk meg alapos fertőtlenítés nélkül a szexjátékokat, bár az a legjobb, ha egyáltalán nem adjuk kölcsön a másiknak.
  • Győződj meg arról, hogy egyáltalán nincs ondó az ujjadon vagy egyéb testrészeden, és hogy ez még véletlenül se kerüljön a vagina közelébe.
  • A közös maszturbáció és a kemény petting komolyan megnöveli az STD-k terjedésének kockázatát.

A maszturbálás természetes módja tested felfedezésének, ám mindig figyelj oda a biztonságra!

(Cs. B.)