szex
#Vágyak

Miért nem megy a szex?

2020.02.03.
1 perces olvasási idő

17 éves lány vagyok, van egy barátom 4 hónapja és már mindketten szeretnénk, ha történne köztünk valami testi kapcsolat, de a barátom sosem áll készen. Érzem, hogy kíván, de mégsem működik neki odalent. - Válogatás a KamaszPanasz Szakértő válaszol rovatának kérdéseiből.

Kedves Levélíró!

Azt nem tudom, vajon a barátodnak ez lesz-e az első alkalom, de elképzelhető, hogy kicsit izgul. Ha már volt testi kapcsolata korábban mással, akkor is lehet ideges.

Fontos vagy neki, ezért az is fontos, hogy meg tudjon felelni neked, így elképzelhető, hogy fél, nehogy kudarcot valljon. Ez teljesen normális, szinte minden fiúnál előfordult ilyen már az életében, többnyire az élettapasztalattal ritkulnak, eltűnnek ezek a problémák. Bár nem írtad meddig jutottatok, de fordítsatok több időt az előjátékra, hogy mindketten kellőképpen fel tudjatok oldódni.

Amivel te segíteni tudsz neki, az az, hogy megértő vagy, elfogadó és türelmes. Adj magatoknak időt, össze kell hangolódnotok!

Ha úgy érzed, ő is nyitott rá, beszélhettek is a dologról: például, hogy ő hogyan látja, mit gondol, miért működik nehezebben. Kérdezd meg, te tudsz-e neki segíteni valahogyan!

Csak ügyesen!

(KamaszPanasz - Ujpál Zsófia)