szex
#Vágyak

Mi történik szex közben?

2017.01.28.
2 perces olvasási idő

A szex során egy nő és egy férfi érzelmi-testi kapcsolatot létesít. A nemi együttlét célja az örömszerzés és a szexuális kielégülés, illetve a gyermekvállalásra felkészült párok esetében a gyermeknemzés. A szex során természetesen teherbe eshetsz akkor is, ha nem akarsz gyereket. Ezért fontos, hogy tisztában legyél azzal, mi is történik szex közben és milyen következményei lehetnek annak, ha komoly érzelmek nélkül, felelőtlenül létesítesz szexuális kapcsolatot.

Mi történik a közösülés előtt?

Az előjáték a szex fontos része. A szex csak akkor lehet igazán élvezetes, ha a résztvevők nemi izgalomban vannak.

A női szervezet nemi mirigyeinek váladéktermelése fokozódik, a hüvely síkossá válik, ami lehetővé teszi a hímvessző könnyebb behatolását. Közösülésre akkor kerülhet sor, ha a férfinak erekciója van, vagyis pénisze a nemi vágy hatására telítődik vérrel, miáltal megnő a hossza, megvastagszik és kemény lesz.

Közösülés úgy jöhet létre, ha a férfi merev hímvesszője belecsúszik a nő hüvelyébe. A közösülő pár mindaddig ritmikus mozgást végez, míg valamelyikük el nem éri az orgazmust. A kielégülés gyönyöre pár másodpertől akár percekig is tarthat.

Nem minden nő él át orgazmust a szex során. Sokan azt mondják, hogy több kedvességre, simogatásra (például orális kényeztetésre) van szükségük a beteljesülés érdekében.

Terhes lehetsz…

Persze, hiszen a szex elsődleges, biológiai célja az utódnemzés. A férfi orgazmusa során a kilövellő ondófolyadék bejut a nő hüvelyébe. Az ondóban található spermiumok „felúsznak” a méhbe, ahol a megtermékenyíthető petesejtet igyekeznek elérni.

Ha valaki nem védekezik, csak idő kérdése, hogy mikor következik be a terhesség. A védekezés nélküli szexuális együttlétek 20%-ában egy hónapon belül kialakulhat a terhesség. Hat hónap után ez az arány 50%-kal növekszik, egy év után 90%-kal.

Nem akarsz szexelni?

Bárki találhatja magát olyan helyzetben, amikor a partnere mindenáron közösülni akar vele. Ne feledd: senki sem kényszeríthet közösülésre, ha te nem akarod, nem érzed elérkezettnek az időt. A szex nem a szerelem bizonyításának eszköze. Ezzel egyetlen fiút sem lehet hosszú távon megtartani.

A barátodnak egyébként pedig semmi gondja nem származhat abból, ha akkor éppen nem szeretkezik veled. A saját tested felett csakis te rendelkezel.

Mikor jön el a te időd?

Nincs erre általános érvényű szabály. Nem szabad azért szexuális kapcsolatba bonyolódni valakivel, mert a többiek már rég szexelnek. Nagyon sok lány úgy dönt, hogy inkább kivárja, hogy eljöjjön az életébe az igaz szerelem, az a fiú , akinek igazán odaadhatja magát.

Ha nem tudsz dönteni, bizonytalankodsz, a legokosabb, ha nem sieted el az első nemi együttlétet. Mindenképpen tedd fel magadnak az alábbi kérdéseket:

  • Megéri, hogy esetleg teherbe ess ettől a fiútól?
  • Megéri, hogy összeszedj valami fertőző nemi betegséget?

Sokszor azzal fenyegetőznek a fiúk, hogy elhagyják a lányt, ha nem hajlandó velük közösülni. Majd ha mégis megtörténik az együttlét, lelkiismeret-furdalás nélkül faképnél hagyják a lányt.

Ha már elvesztetted a szüzességed, feltétlenül szükséges nemi életet élned?

Dehogyis! Ne azért kezdj el járni egy fiúval, hogy vele vigasztalódj, vagy hogy életben tartsd rendszertelen szexuális életedet. Minden kapcsolat újat kínál, ezért minden új párkapcsolatban külön kell eldöntened akarod-e újdonsült partnereddel is az együttlétet.

Mit tehetsz, ha valaki (folyton) szexuális kapcsolatot akar létesíteni veled, s ezért erőszakoskodik?

Nem szabad hagynod, hogy bárki is kényszerítsen. Nagyon sok fiú próbálkozik. Az a fiú, aki nem ad semmit a véleményedre, cseppet sem törődik a te igényeiddel. S hogy mit modhatsz neki? Lássuk:

  • Ha a fiúd azt mondja, hogy csak akkor hisz a szerelmedben, ha lefekszel vele, válaszul mondd neki azt, hogy „ha kicsit is szeretnél, eszedbe se jutna olyan dolgot kérni tőlem, amit én nem akarok”,
  • Ha a srác azzal próbál meggyőzni, hogy „mindenki szexel, te még nem nőttél fel?”, válaszold azt, hogy „tényleg nem nőttem fel, még tini vagyok, s nem akarok még gyereket szülni”, vagy azt, hogy „akkor menj és keress valakit a mindenki közül, aki hajlandó veled ágyba bújni”.
  • Ha azzal próbálkozik, hogy ő csak mókázni akart veled, bátran vágd a képébe, hogy neked a szex nem móka kérdése.

Ha a barátod folyton kellemetlen helyzetekbe hoz a közeledésével, kérd meg, hogy beszéljetek a dologról. Nem akar ilyesféle beszélgetésbe bonyolódni veled? Biztos, hogy ő az a fiú, akire szükséged van?

(KamaszPanasz - O.K.T.)