iskola
#Suli, munka

A legjobb magyar középiskolák

2013.11.13.
1 perces olvasási idő

Három budapesti gimnázium vezeti a HVG középiskolai rangsorát, amelyet 957 intézmény eredményei alapján állítottak össze.

Hamarosan megjelenik a HVG kiadványa a 100 legjobb gimnáziumról és szakközépiskoláról - szMelyek a legjobb középiskolák az országban?ámolt be az eduline.

A Fazekas Mihály Általános Iskola és Gimnázium, az ELTE Radnóti Miklós Általános Iskola és Gyakorló Gimnázium, valamint a Szent István Gimnázium - a diákok tanulmányi, verseny- és felvételi eredményei alapján ezek az intézmények állnak a HVG középiskolai rangsorának élén.

"A rangsorolás alapadatú, azt azonban természetesen nem mutatja, milyen is az iskola légköre, mennyire gyermekbarát, hogyan segíti a diákok képességeinek kibontakoztatását. A sok szempontú rangsorolás a kimeneti eredmények alapján készült, s így alkalmas arra, hogy bemutassa, melyek azok az intézmények, amelyek a felsőoktatás legjobb szakjaira és karaira fel tudják készíteni tanulóikat" - olvasható a hamarosan megjelenő kiadványban.

A rangsorokat a diákok tanulmányi és felvételi eredményei, valamint a tanulmányi versenyeken elért helyezésük alapján állították össze. Az összesített rangsor például nyolc – a 10. évfolyamosok kompetenciamérésének eredményei, az Országos Középiskolai Tanulmányi Verseny döntőibe jutott tanulók száma, a kötelező érettségi tárgyakból elért eredmények, valamint a HVG Diploma 2013 felsőoktatási listájának első harminc karára bejutott diákok aránya alapján összeállított – részrangsor felhasználásával készült.

(eduline.hu)