Lélek, szorongás

#Lélek #szorongás

380 db cikk a témában

#tökéletes
2011.02.23.

Nem lehetsz tökéletes

A barátnőmmel átnéztük a legújabb fürdőruha kollekciókat a Victoria's Secret katalógusban. Mindannyian egyetértünk abban, hogy mi is a modellekéhez hasonló kinézetet szeretnénk elérni.

#gyerekvállalás
2011.01.11.

Gyereket szeretnék, de még csak 18 vagyok!

Állandóan azon jár az agyam, hogy bárcsak lehetne egy babám. Igen, tudom, még az egész élet előttem áll, de akárhányszor belegondolok, hogy még várnom kell 5-10 évet, úgy érzem üres az életem. Habár a barátom nyilvánvalóan nem értene velem egyet, tudom, hogy mellettem maradna, ha teherbe esnék.

#düh
2010.12.20.

Mit tehetsz a düh ellen?

Az érzelmeink, mint a testünk is, átmehet néhány őrült és furcsa változáson a kamaszkor alatt. Ennek normális hozzátartozója az, hogy időről időre dühös leszel. Mindenki tapasztal hangulatváltozásokat a tinédzser évei alatt, és ezek az érzelmek annyira erősek lehetnek, hogy meglepetésként is érhetnek.

#kiközösítés
2010.12.03.

Miért utálnak?

"Miért utálnak az osztályban? Csendesebb típus vagyok és még a halálomat is kívánják. Pedig próbálok mindenkivel kedves lenni. Már többször elsírtam magam. Mit tudna tanácsolni? Más suliba nem mehetek." A szakértő válaszol.

#önbizalom
2010.11.29.

Önbizalomhiány a suliban

18 éves gimnazista lány vagyok. Jellemzően elpirulok, amikor olyan emberrel beszélek, akiben némi rosszindulatot látok bujkálni, még ha ez téves is, vagy akár olyan témáról esik szó, ami számomra kellemetlen.

#gyász
2010.11.03.

Meghalt a kedvenc állatom, mit tehetek?

Mikor kedvenc állatod, aki szinte családtagnak számított meghal, teljesen természetes, hogy mélységes szomorúságot érzel. A hosszú évek alatt, amit együtt töltöttetek, hozzád nőtt, életed részévé vált. Rengeteg örömet és élményt adott neked, így nincs semmi csodálnivaló azon, hogy fáj ennek a kapcsolatnak az elvesztése. Szeretnénk néhány hasznos tippel segíteni, hogyan bírkózz meg a gyásszal.

#párkapcsolat
2010.10.14.

24 éves férfi vagyok, még sosem volt kapcsolatom...

"24 éves férfi vagyok. Nehéz leírni, de még soha nem volt kapcsolatom - se mély szerelmi, se szexuális -, soha nem csókolóztam úgy igazán. Mindig azt mondom magamnak, még nem találtam meg az igazit."

#Smartphone
2010.10.05.

Smartphone függő lettél? Tudd meg, mit kezdhetsz vele!

Az, hogy valóban függőséget okoz-e a Smartphone, jelenleg még nem bizonyított. Azt azonban látjuk, hogy ezek a majdnem minden- (de legalábbis sokat) tudó szerkezetek használók millióit hódították már meg, akik nem restek előkapni készüléküket a buszon, tanácsteremben, de még a hálószobában sem. A kérdés az, meddig tudjuk csupán kihasználni a technika előnyeit, és mikor kezdődik a Smartphone függőség szintje, az állandó online lét átka.

#nő
2010.10.02.

A nők nehezebben viselik a stresszt

Egyesek jobban, mások kevésbé veszik észre a stresszt, ám ennek mértéke nem csak egyénenként, hanem nemenként is változik: a philadelphiai Children’s Hospital kutatói azt állítják – patkányokon elvégzett kísérleteik alapján –, hogy a nők agya jóval érzékenyebben reagál a stresszhormonok termelődésére, mint a férfiaké.

#akne
2010.09.30.

Öngyilkosság akne miatt?

A súlyosan aknés bőr hatására nőhet a depresszió esélye és az öngyilkos gondolatok száma a tizenévesek körében. Egy új tanulmány szerint ezért maga az akne okolható, nem pedig az aknés bőrre szedett gyógyszerek.

#tanár
2010.09.29.

Normális a tanár-diák párkapcsolat?

"Normális-e, ha járok a tanárommal? 17 éves vagyok, a tanárom meg 22 (kistanár). Kb. 1 és fél hete járunk, és amikor együtt megyünk a suliba, nem néz meg senki, hogy ez milyen fura vagy ilyesmi. De már a legjobb barátnőm szólt érte hogy nem jó ötlet." A szakértő válaszol.

#izmos férfiak
2010.09.28.

A túl izmos férfiak hátrányba kerültek?

Az ausztráliai Adalaide-i Flinders University kutatóinak aktuális tanulmányának megállapítása szerint az erőteljesen izmos férfiak semmivel sem tetszenek jobban a nőknek, mint normál, arányos testfelépítésű társaik; sőt, éppen ellenkezőleg: azoknak a férfiak, akik túlságosan sokat foglalkoznak testükkel, és sok időt töltenek fitness-termekben, a nők általában csekélyebb értelmi képességet tulajdonítanak. A túl sok izom – minden jel szerint – kiüti őket potenciális partneri pozíciójukból.

#zsibbadás
2010.09.20.

Ha nagy tömeg van a buszon, zsibbadni kezdek

"Busszal járok iskolába, és amikor nagy a tömeg, és nincs benne levegő, elkezd a kezem az ujjaimnál zsibbadni. Amíg ki nem szállok a buszból, ez van... Miért? Azt mondta egy haverom, hogy ez az infarktus kezdete..."

#csókolózás
2010.09.19.

Mit tegyek, ha nem élvezem a csókolózást?

"Rájöttem, hogy egyszerűen nem szeretek csókolózni. Szeretek közel lenni a másikhoz, és szeretem a gyors puszikat az arcomon, ajkamon, és nyakamon, de nem élvezem a mélyebb csókokat. Megteszem, de mindig úgy érzem, mintha a másikért tenném, és nem saját magamért. Az ölelés, vagy az, hogy a másik karjaiban lehetek, egyszerűen csak sokkal nagyobb szexuális jelentőséggel bír számomra. Valami baj van velem? Abnormális vagyok? Mit mondhatok a barátomnak, és mit javasoljak helyette?"