Lélek, szorongás

#Lélek #szorongás

381 db cikk a témában

#sport
2010.03.03.

Ami egy jó edző-diák kapcsolathoz kell (1. rész)

Az iskolai vagy az iskolán kívül trénerek akár többek is lehetnek, mint egy sima edző, aki segít neked, hogy kordában tartsd magad. A sporton keresztül ugyanis rengeteg dolgot megtanulhatsz, amit kiválóan alkalmazhatsz a későbbiek során az életedben. Emellett ha jó kapcsolat van közted és az edződ között az még inkább csak segíti azt, hogy a legjobbat hozd ki magadból az adott sportban.

#házi kedvencek
2010.02.21.

Kedvenceink az ágyunkban (1. rész)

Nemcsak a filmekben, de közvetlen környezetünkben is biztos tudunk olyan embert, aki a háziállatával alszik, vagy éli mindennapjait. Lássuk, hát, hogy milyen hatással van az állatokkal való együttélés az egészségünkre és, hogy mit tehetünk meg annak érdekében, hogy kedvencünkkel való kapcsolatunk egészséges legyen!

#terapeuta
2010.02.13.

Mikor érdemes terapeutához fordulni?

Erik néhány évvel ezelőtt terápiára járt, amikor szülei válófélben voltak. Habár már nem jár, úgy érzi, az a két hónap, amit a kezeléssel töltött, segített neki átvészelni a nehéz időket, amíg szülei rendezték nézeteltéréseiket.

#depresszió
2009.11.29.

Szezonális depresszió: több mint klausztrofóbia

A 15 éves Réka gyakran aludt el sötét szobájában elhanyagolva a házi feladatát, a megjelenését, sőt még az anyukáját is. A stílusa – a ruháitól a függönyéig – lassan kezdte tükrözni ezt a sötétséget.

#énkép
2009.11.26.

A negatív énkép negatív hatásai

A világ nem egyszerű. Mindenki máshogy látja. Amíg nekem a pohár félig tele van, neked lehet hogy félig üres. Sajnos a mai tinik világában a „félig-üres pohár szindróma” kezd elterjedni. Ezért nem árt rákukkantani, hogy milyen hatással van ránk, ha huzamosabb ideig pesszimistán gondolkodunk magunkról és a világról egyaránt.

#félénkség
2009.11.22.

Ötletek, hogy lerázd magadról a félénkséget

Ha félénk típus vagy az nem egy szükségszerű probléma. Teljesen rendben van ha idő kell hozzá, hogy bemelegedj egy új szituációban, új emberekkel. De a félénkség megakadályoz néhány embert abban, hogy annyira szociális legyen, mint amennyire szeretne.

#feszültség levezetés
2009.11.21.

Hogyan vezesd le a feszültséget?

Sokszor elveszted a jó kedélyedet és nem tudod miért? Vannak napok amikor felkelsz és úgy érzed, dühös vagy?

#barát
2009.11.13.

Mondd ki, amit gondolsz

Nehezedre esik kínos dolgokat a szüleid, a barátaid tudtára hozni? Nehezen tudsz nemet mondani, úgy érzed, ezzel megbántanád a másikat? Szeretnéd, ha te is számíthatnál a többiekre? Íme néhány, jól működő ötlet.

#negatív énkép
2009.11.11.

Negatív énkép és a szexuális élet

Az énkép fontos dolog: fontos, hogy jól érezzük magunkat a bőrünkben, hogy reálisan gondolkodjunk magunkról. Igen, de mi van, ha negatív dolgokat sugárzunk magunk felé? Ennek hosszú távon komoly mellékhatásai lehetnek!

#szülő
2009.11.11.

Boldogulás tini szülőként

Igen nehéz tini szülőként boldogulni. Egy gyerek igényeit kielégíteni és a saját jövődet is egyengetni nem könnyű, még a legenergikusabb és leglelkesebb szülőknek sem. Habár kaphatnak segítséget a tini szülők, mindent egyensúlyban kell tartani, hogy ne érezd magad teljesen elhasználtnak. Állíts fel szabályokat az életviteleddel kapcsolatban, keress támogatást, légy tisztában a jogaidat az oktatással és munkával kapcsolatban, és találj támaszt másokban! Ez mind segíteni fog abban, hogy boldogulj.

#álom
2009.10.22.

Meghalhatsz álmodban?

Íme egy mítosz: Amikor az emberek álmodnak, s a halál közelében vannak, vagy épp meg akarja őket valaki az álomban ölni, felébrednek. Ha mégsem, akkor előfordulhat, hogy a személy nem csak az álomban hal meg, hanem a valóságban is.

#kinézet
2009.09.26.

Feketeként Magyarországon

Magyarországon sokan bámulnak meg a bőröm színéért, meg talán a nagy hajam miatt is. Sokan néznek rám csúnyán, a kisebb gyerekek van, hogy mutogatnak - sőt egyszer előfordult elem hogy egy kosárlabda bajnokságon keresztet vetettek..na ez már talán egy kicsit erős volt. Olyan pillanat, amikor nem tudod, hogy sírj vagy nevess. Én röhögtem.. ők meg..mosolyogtak.

#kamaszkor
2009.08.23.

Mikor érem el a kamaszkort?

Sokan mondják neked azt, hogy későn érő típus vagy? Cikiznek a magas hangod miatt? Éretlenebb vagy társaidnál? Ne aggódj! Nem sokára eljön a te időd is, hogy felzárkózz hozzájuk.

#depresszió
2009.08.05.

5 tipp a depresszió ellen harcolóknak

Ha depressziósnak érzed magad, a legjobb, ha teszel valamit ellene. A depresszió a Te közreműködésed nélkül csak lassan múlik el.