Lélek, szorongás

#Lélek #szorongás

382 db cikk a témában

#zsibbadás
2010.09.20.

Ha nagy tömeg van a buszon, zsibbadni kezdek

"Busszal járok iskolába, és amikor nagy a tömeg, és nincs benne levegő, elkezd a kezem az ujjaimnál zsibbadni. Amíg ki nem szállok a buszból, ez van... Miért? Azt mondta egy haverom, hogy ez az infarktus kezdete..."

#csókolózás
2010.09.19.

Mit tegyek, ha nem élvezem a csókolózást?

"Rájöttem, hogy egyszerűen nem szeretek csókolózni. Szeretek közel lenni a másikhoz, és szeretem a gyors puszikat az arcomon, ajkamon, és nyakamon, de nem élvezem a mélyebb csókokat. Megteszem, de mindig úgy érzem, mintha a másikért tenném, és nem saját magamért. Az ölelés, vagy az, hogy a másik karjaiban lehetek, egyszerűen csak sokkal nagyobb szexuális jelentőséggel bír számomra. Valami baj van velem? Abnormális vagyok? Mit mondhatok a barátomnak, és mit javasoljak helyette?"

#cikizés
2010.09.01.

Miért nevetnek ki az osztálytársaim?

Délelőtt hallgathatom az osztálytársaim gúnyolódását. A legapróbb dologért is kiröhögnek! Délután igyekszem hamar hazaérni, erre anyám belém köt, hogy mért késtem ennyit, kivel voltam. Aztán szeretnék leülni egy 10 percre, hogy kifújjam magam, de egy perc múlva anyám rám szól, hogy miért nem tanulok már. Semmi sem jó neki, amit csinálok." A szakértő válaszol

#verekedés
2010.08.28.

Meg akartak verni, azóta rettegek!

"Múltkor egy buliban voltam, és 2 srác odajött hozzám, hogy menjek ki velük. Verekedni akartak. Én nagyon megijedtem az egésztől, és azóta nem tudom kiverni a fejemből őket. Most lesz egy buli, amit nagyon vártam eddig, és félek, hogy megint belém kötnek. Kérem, segítsen!" Válogatás a KamaszPanasz Szakértő válaszol rovatából.

#szex
2010.08.16.

Lefeküdtem vele - Szégyellnem kell?

"15 éves lány vagyok. 6 hónapja vagyok együtt a barátommal. Lefeküdtünk, hiszen szeretem, és már én is akartam. Anyuék megtalálták az óvszeres dobozt, és azt mondták, szégyent hozok rájuk, hogy ezt megtettem, és kitagadnak. Miért nem értenek meg?!"

#terhesség
2010.08.09.

Terhes tinik: pániktaktikák

Többekhez hasonlóan sokan mondogattuk az elmúlt néhány hétben, hogy a Terhes tinik c. sorozat tökéletes eszköze a fiatalok szexuális nevelésének. Egy okból azonban valamennyi eddigi epizód közül kiemelkedik a múlt éjszakai, amely egy egészségügyi középiskolában játszódik, ez az ok pedig a szörnyű, gyomorszorító szülőszobai jelenet.

#család
2010.08.07.

Származás - lelkileg megvisel

"Nem tudom, hogy honnan származom. Azt tudom, hogy apukám tiszta magyar, de az anyukámnak az apukája sváb, az anyukája viszont olyan, mintha cigány lenne. Nem vagyok benne biztos, nem tudom, és megkérdezni sem merem. Hogyan jöhetnék erre rá biztosan? Mindig úgy képzelem el magam, mint egy cigányt, mióta nagyon régen egy osztálytársam lecigányozott." A KamaszPanasz Szakértő válaszol rovatából.

#önbizalom
2010.08.06.

Nincs önbizalmam! - A szakértő válaszol

"14 éves fiú vagyok, és elég sokszor meggyűlt a bajom amiatt, hogy alig van, vagy egyáltalán nincs önbizalmam... Eléggé félek az új emberektől, nem szívesen megyek ki a házból, és már kezd zavaró lenni ez a rettegés. Pszichológushoz nem szeretnék menni." A KamaszPanasz Szakértő válaszol rovatából.

#stressz
2010.07.27.

A stressz befolyásolja a párválasztást

Pszichikai nyomás hatására változik ítélőképességünk: a stressz nagyban befolyásolja a párválasztást – legalábbis a férfiak esetében – állítják kutatók a Proceedings B című folyóiratban megjelent tanulmányukban.

#félelem
2010.06.11.

Úgy érzem, figyelnek

"Sokszor érzem úgy hogy valaki figyel, és sokszor látok olyanokat éjszaka, hogy valaki néz az ajtóból, vagy simogatja az arcomat és szólongat." A KamaszPanasz Szakértő válaszol rovatából.

#öngyilkosság
2010.06.09.

Már többször volt öngyilkossági kísérletem -Egy 13 éves tini panasza

"13 éves vagyok, és már nagyon sokszor megvágtam a kezemet késsel. Azt hittem, sikerült leszokni róla, mert már egy ideje nem csináltam, de aztán megint visszaestem a mélypontra. A szüleim tudják, de nem nagyon tudnak segíteni (pszichológushoz is járok )." Válogatás a KamaszPanasz Szakértő válaszol rovatából.

#öngyilkosság
2010.05.07.

Öngyilkosság: alkohol, drogok, egyéb tényezők

Az öngyilkosság valamilyen stresszel teli élethelyzetre adott tragikus válasz, s azért tragikusabb mindennél, mert meg lehetett volna előzni. Akár te magad fontolgatsz öngyilkosságot vagy másról tudod ezt, nem árt tisztában lenni az erre utaló figyelmeztető előjelekkel és azzal, miképp juthatunk azonnali segítséghez és szakszerű kezeléshez. Életet menthetsz ezzel: a sajátodat vagy valaki másét.

#félelem
2010.04.25.

Bátran nézz szembe a félelmeiddel!

Idegen társaságban kell megjelenned, randira hív álmaid pasija/lánya, komoly tétet jelentő vizsga előtt állsz, esetleg komoly döntést kell meghoznod? A legtöbb emberen ilyenkor úrrá lesz a kétség, s a félelmek szinte megbénítják az illető ésszerű gondolkodását. Hogyan semlegesítsd ezeket a bénító, hibás gondolatokat? Most csokorba szedtük, íme:

#disztímia
2010.04.15.

Miért vagyok olyan lehangolt?

A disztímiát a depressziónak egy hosszasabb lefolyású, ám kevésbé súlyos változataként szokták jellemezni. Kutatások szerint, ha nem kezelik, a tünetek egyre súlyosabbak lesznek.

#edző
2010.03.17.

Ami egy jó edző-diák kapcsolathoz kell (2. rész)

Az iskolai vagy az iskolán kívül trénerek akár többek is lehetnek, mint egy sima edző, aki segít neked, hogy kordában tartsd magad. A sporton keresztül ugyanis rengeteg dolgot megtanulhatsz, amit kiválóan alkalmazhatsz a későbbiek során az életedben. Emellett ha jó kapcsolat van közted és az edződ között az még inkább csak segíti azt, hogy a legjobbat hozd ki magadból az adott sportban.