párkapcsolat
#Lélek

24 éves férfi vagyok, még sosem volt kapcsolatom...

2010.10.14.
1 perces olvasási idő

24 éves férfi vagyok. Nehéz leírni, de még soha nem volt kapcsolatom - se mély szerelmi, se szexuális -, soha nem csókolóztam úgy igazán. Mindig azt mondom magamnak, még nem találtam meg az igazit.

Meleg vagyok?
24 éves férfi vagyok. Nehéz leírni, de még soha nem volt kapcsolatom - se mély szerelmi, se szexuális -, soha nem csókolóztam úgy igazán. Mindig azt mondom magamnak, még nem találtam meg az igazit. De...nem is keresem, most még nincs szükségem kapcsolatra. Főiskolára járok, lefoglalnak a tanulmányaim - mondom ezt magamnak. Biztosan velem van a baj. Sosem vonzódtam úgy igazán még senkihez.
És itt a baj. Nem csak a lányokat szoktam megnézni, hanem a fiúkat is, de... nem úgy, azt hiszem. Csak összehasonlításként magammal. Hogy ő mennyivel jobb nálam, milyen jó lenne, ha én is legalább úgy néznék ki, mint ő. Vagy nem is összehasonlításként. Nem tudom eldönteni, meleg vagyok-e vagy sem. Általános iskolában is csak lány barátaim voltak, középiskolában is csak lányokkal tudtam igazán barátkozni, megbeszélni velük a gondjaimat. Fiú barátom, olyan igazi barát, soha nem volt. És most sincs. Van egy nővérem. Kiskorunkban sokat játszottunk: én is babáztam, volt Barbie-m is, de aztán erről leszokva legóztam is!
12 éves korom körül kezdtem el maszturbálni pornófilmekre. S ez most is tart még. De már régóta meleg pornófilmeket is nézek. S ezektől talán jobban felizgulok, más ezeket nézni, mint mikor a "normál" pornó filmekben mindig ugyanazok a dolgok történnek, vagy hogy is mondjam. S ez a baj. Ezért érzem azt, hogy meleg vagyok vagy biszexuális. Nehéz ez így.

Kedves Levélíró!

Semmiképpen sem gondolnám, hogy jelenleg szüksége lenne bármilyen cimkére is a szexuális érdeklődésével kapcsolatban, főleg így, hogy nem volt még párkapcsolata. Itt nem az a kérdés, hogy meleg-e, hanem inkább az, - legalábbis a levele alapján - hogy vajon miért nem sikerült az elmúlt 24 év során szerelmi és/vagy szexuális kapcsolatot kialakítania. Ennek a kérdésnek a megválaszolásához azonban valószínűleg jóval mélyebb önismeretre lenne szüksége, amihez pedig pszichológus tudna segítséget nyújtani, amennyiben zavarja most ez a helyzet. Érdemes lenne foglalkoznia ezzel a kérdéssel annak érdekében, hogy a jövőben, amennyiben arra jut, hogy igénye is van rá, ki tudjon alakítani olyan párkapcsolatot, melyben boldog lehet, legyen bármilyen is a szexuális érdeklődése.

(KamaszPanasz - Pyreschitz Anna, pszichológus)