gyerekvállalás
#Lélek

Gyereket szeretnék, de még csak 18 vagyok!

2011.01.11.
1 perces olvasási idő

Állandóan azon jár az agyam, hogy bárcsak lehetne egy babám. Igen, tudom, még az egész élet előttem áll, de akárhányszor belegondolok, hogy még várnom kell 5-10 évet, úgy érzem üres az életem. Habár a barátom nyilvánvalóan nem értene velem egyet, tudom, hogy mellettem maradna, ha teherbe esnék.

Nem tudom elmagyarázni, hogy miért sürgős ez nekem. Egyszerűen csak úgy érzem, ha nem lesz gyerekem hamarosan, akkor soha többé nem lesz meg rá az esélyem. Állandóan a babák és a gyerekek körül forog az agyam. Annyira szeretem őket, és tudom, hogy nagyon jó anya válna belőlem.

Válasz: Nagyon jól ismerem ezt az érzést. Akárhányszor csak megpillantok egy babát, csak bámulom őket és mindig mosolyt csalnak az arcomra. Állandóan arra gondolok, hogy milyen lenne anyának - vagy épp csak terhesnek - lenni. Ez az érzés azóta megvan bennem, amióta csak az eszemet tudom, talán még fiatalabb is voltam, mint te, amikor rám tört ez a vágyakozás egy gyerek után.

Most 29 éves vagyok és házas, viszont úgy érzem, még mindig nem jött el a megfelelő idő ahhoz, hogy gyereket vállaljak. Habár egy részem rettentően vágyakozik egy baba után, nem hagyom, hogy ez az érzés átvegye felettem az irányítást mindaddig, amíg teljesen készen nem állok arra, hogy szülő lehessek.
Az az igazság, hogy nőből vagyunk. Testünket arra tervezték, hogy új életeket hozzon létre és anyai ösztönünknek köszönhetően rajongásba kezdünk, akárhányszor csak meglátunk egy gyermeket. De ha átadod az irányítást a hormonjaidnak, akkor elköveted azt a bolondságot, hogy gyereket vállalsz, mielőtt megteremtetted volna hozzá a megfelelő anyagi körülményt.

Lehet, hogy nem tudod magadban elfojtani ezt az érzést, de meg kell tanulnod uralkodni a tested felett. Nagyon jól tudod, hogy még rengeteg időd van ahhoz, hogy anyává válhass. Meglehet, a barátod azt állítja, kiállna melletted, ha teherbe esnél, de természetesen nem tudhatod, hogy ez tényleg így történne-e. Több értelme van kitartanod, míg meg nem házasodsz, vagy legalább évek múltán el nem kötelezitek egymást a barátoddal. Amikor majd belekezdesz a családalapításba – remélhetőleg, ha már az életed minden kis darabkája a helyén van - akkor nem fogod sajnálni, hogy vártál a dologgal.

(Forrás: teenadvice)