Lélek, szorongás

#Lélek #szorongás

381 db cikk a témában

#stressz
2012.06.08.

Hogyan kezeld tiniként biztonságosan a stresszt?

Túlterhelt vagy? Fáradt és ideges? Frusztráltnak érzed magad és nem tudod, hogy mit kezdj a dühöddel? Állandóan ideges vagy, ha vizsgázol, vagy ha autót kell vezetned? Elégedetlen vagy a családoddal, a tanulmányi eredményeddel, utálod, vagy sérelem van benned az egyik barátod iránt?

#Rakonczay Gábor
2012.05.23.

Rakonczay Gábor a kitartásról - Videó

Nemrég Debrecenben járt Rakonczay Gábor, aki néhány hete kenuval szelte át az Atlanti-óceánt. Az ifjú rekordtartó amellett, hogy mesélt az útja során szerzett élményeiről, a fiataloknak is üzent a KamaszPanasszal.

#szökés
2012.05.20.

Elszöknél otthonról? Nem éri meg!

Május 25. az Eltűnt Gyerekek Világnapja. Magyarországon évente mintegy tízezer esetben jelentenek be gyerekeltűnést a rendőrségen. Közel egy százalékuk soha nem kerül elő.

#szorongás
2012.05.03.

Zacher Gábor is szorongott kamaszként

Táncolni a fiúkkal, beszélgetni az osztálytársakkal, átugrani a zsámolyt és bemenni a fizikaórára – miért van az, hogy ez egyeseknek a világ legtermészetesebb dolga, míg másoknak az egész kamaszkort meghatározó, számtalan rossz pillanatot okozó, szorongásokat előidéző mumus? Három, serdülőkkel foglalkoztató szakembert faggattunk, és vetettük le velük a felnőttség álarcát, hogy megtudjuk, ők mitől szorongtak tinédzserként, melyek azok az alapélmények, amelyekből táplálkozva még ma is megtalálják a hangot az ifjúsággal.

#homoszexualitás
2012.03.03.

Más tini vagyok, mint a többiek

Rájöttél, hogy különbözöl a többiektől? Kinek mondd el? És hogyan? Kata 13 évesen vette észre, hogy leszbikus. „Éppen csókolózós játékot játszottunk a többi lánnyal és fiúval, és rájöttem, hogy igazából egyik fiút sem szeretném megcsókolni” – mondta.

#internet
2012.02.01.

Internet nélkül magányosak a kamaszok

Szomorúnak és magányosnak éreznék magukat internetkapcsolat nélkül a 12 éves, vagy annál fiatalabb brit gyerekek - derült ki egy friss felmérésből.

#baleset
2011.11.18.

A szülők elvesztése halálos balesetben

Napjainkban egyre többször hallani halálos áldozatokat követelő közúti balesetekről. A szörnyűségek feldolgozása mellett a balesetet követő időszakban a túlélő gyermekeknek meg kell küzdeni a szülők elvesztésével is, ami szintén komoly feladat.

#idegesség
2011.11.17.

Önmagam ellensége vagyok, démonok üldöznek!

Kérlek, segítsetek nekem! Folyton stresszelek és idegeskedem. Negatív helyzeteken jár az agyam, sőt, továbbgondolom őket, és egy idő után az őrületbe kergetnek. Persze, a végén mindig gyomorgörccsel ücsörgök tovább.

#pesszimizmus
2011.10.11.

Pesszimista országban élünk

A helyzet változatlan - mondja kissé rezignáltan Kurimay Tamás, a Szent János Kórház pszichiátriai osztályának vezető főorvosa, a Magyar Pszichiátriai Társaság elnöke. A rövid és tömör megállapítás arra vonatkozik, hogy egy évvel ezelőtt uniós felmérés készült Európa 27 országának lelki állapotáról, lelki egészségéről.

#abortusz
2011.09.22.

Hogyan birkózz meg az abortusz lelki hatásaival?

Az abortusz mindenkinek számára megterhelő érzelmileg, de a tiniket általában sokkal jobban feldúlja, ráadásul úgy érzik, senki sem kíváncsi az ezzel kapcsolatos gondjaikra, nem igazán kapnak segítséget, és nincs, aki szívesen meghallgatná őket.

#mutogatós bácsi
2011.09.11.

A mutogatós bácsi betegsége: az exhibicionizmus

A nyár és a jó idő beálltával egyre több parkban bukkannak fel a "mutogatós bácsik". Ők azok, akik önbizalomhiányukat azzal próbálják ellensúlyozni, hogy péniszüket mutogatják. Perverzek vagy betegek? Mit kell tudni róluk? Mit tehetsz, ha találkozol velük?

#zaklatás
2011.09.10.

Szexuális zaklatás az iskolában

A szexuális zaklatás egyre aggasztóbb mértéket ölt manapság: az iskolások mintegy 80%-a beismeri, hogy volt már áldozata valamilyen formában történő molesztálásnak. Nincs kivétel, bárkit érinthet a zaklatás, családi háttértől, neveltetéstől függetlenül.